Încă 45 de milioane pentru continuarea lucrărilor de investiţii în Argeş

Săptămâna viitoare, la Guvern vor fi semnate contracte în valoare totală de 45.000.000 de lei pentru continuarea lucrări de alimentare cu apă, canalizare şi reabilitări de drumuri în 70 de localităţi argeşene.

 

„€Săptămâna trecută am avut negocieri grele şi dure la Ministerul Dezvoltării. Ne dorim ca aceste proiecte începute să fie finalizate anul viitor. Pînă nu finalizăm toate aceste proiecte, nu putem începe altele noi. Abia acum am reuşit să avem o situaţie clară a proiectelor: din 2007 şi pînă acum au fost începute în Argeş proiecte pentru a căror finalizare avem nevoie de 500.000.000 lei.

Asta înseamnă bugetul pe doi ani al CJ. În urmă cu două săptămîni, am adus 8.500.000 lei pentru lucrări începute, pe care vrem să le terminăm în această toamnă: Grădiniţa de la Rucăr, două şcoli de la Bălileşti, grădiniţa de la Topoloveni, investiţia de cananalizare la Sălătrucu – Valea Danului, şi podurile. Tot din toamnă, pe baza unui fond care se creează la Ministerul Dezvoltării, vom avea sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor începute din 2007 la unităţile şcolare. Acum nu primim bani decît pentru canalizare, apă şi drumuri. Săptămâna trecută, în urma aprobării Master Planului de Transport pentru studiul de fezabilitate la Transfăgărăşan, s-au aprobat 3 milioane de euro cu termen de finalizare 12 luni.

De la anul, încep lucrările astfel încât Transfăgărăşanul să fie deschis cetăţenilor 12 luni pe an. Tot săptămâna trecută am adus banii pentru sănătate: cei 12.000.000 lei“・ a explicat Florin Tecău, preşedinteel Consiliului Judeţan Argeş.
 
Ca o concluzie, toate localităţile argeşene au în acest an mai mulţi bani decât anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.