În perioada 01 – 03 aprilie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteză peste limita legală admisă sau care conduc autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ultimele  zile pe raza judeţului Argeş nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Astfel, în perioada 01 – 03 aprilie, 85 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică au acţionat zilnic pe tronsoanele de drum din judeţul Argeş pentru depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteză peste limita legală admisă sau care conduc autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale poliţiştii au folosit 11 aparate de măsurare a vitezei.

Pentru abaterile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 717 sancţiuni contravenţionale, 634 fiind aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 12 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 71 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 75 de permise de conducere, dintre care 63 pentru viteză şi 12 pentru alcool. Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Condu prudent! Alege viata!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulaţie pe drumurile publice, pentru evitarea oricăror evenimente rutiere care pot avea consecinţe negative.

Comments

comments