În weekend la Davila: „Barza domnului ministru”, cu Adriana Trandafir

SÂMBĂTĂ,  21 Ianuarie 2023
Ora 11.30 – SCUFIȚA ROȘIE (Sala ,,Liviu Ciulei)
Durata – 40 m, fără pauză
Vârsta recomandată / peste 3 ani
Adaptare după Frații GRIMM
Dramatizare de Carmen CĂLIN
Regia artistică / Andreea BOTESCU-BOȚÂRCĂ și Mihai SAVU
Scenografia / Mihaela DINU PIȚIGOI
Muzica / Florin DUMITRU
Regia muzicală / Remus NEGOȘANU
Distribuţia: Andreea BOTESCU-BOȚÂRCĂ, Cristina MUSCALU, Olga PODARU, Aura FLOROIU, George SLĂTIOREANU, Mihai SAVU.
Detalii: Basmul copilăriei care a traversat mări, țări și generații prinde viață pe scena Teatrului ,,Alexandru Davila”. Actorii Secției pentru copii și tineret ,,Așchiuță” dau viață personajelor din  Scufița Roșie, povestea celebră ce a încântat milioane de copii. Culeasă din folclorul european, de către frații Grimm, povestea Scufiței Roșii descrie aventura unei fetițe pe   care mama o trimite cu mâncare la bunica. În drum spre bunica ei bolnavă, fetița iese din ascultarea mamei și se abate de la drum. Lupul este personajul negativ care, în final, primește pedeapsa meritată. Un basm cu tâlc transpus fermecător în scenă de actorii care reușesc să le transmită micilor spectatori mesajul că, în cele din urmă, binele învinge răul.

Biletele sunt disponibile aici https://www.mystage.ro/bilete/scufita-rosie-1707/#/r=29647 sau la Agenția de bilete a teatrului.    

SÂMBĂTĂ, 21 Ianuarie 2023
Ora 19.00 – PEDAGOG DE ȘCOALĂ NOUĂ (Sala Mare)
Durata 80 m, fără pauză
Vârsta recomandată / 10 – 16 ani
Adaptare după ,,Momente și schițe” de I.L.Caragiale
Regie artistică / Daniel BUCUR
Dramatizare și ilustrație muzicală / Daniel BUCUR
Scenografie  / Miruna VARODI
Coregrafie / Ramona TITOV
Distribuția: Actorii: George SLĂTIOREANU, Olga PODARU, Ionuț OANȚĂ, Aura FLOROIU, Mihai SAVU, Cristina MUSCALU, Gabriela ROȘU, Andreea BOTESCU-BOȚÂRCĂ, Liliana ILINA
Baletul: Ruxandra DIMULESCU, Maria POPA, Denisa MICKESZ
Detalii: Adaptare a binecunoscutelor schițe ale lui I.L.Caragiale, piesa, lucrată în maniera specifică unui musical, se adresează copiilor și adolescenților (10 – 16 ani).    Spectacolul expune în cheie comică portretul “pedagogului absolut”, un profesor de început de secol XX, arhetipul dascălului profund viciat, un contramodel pentru elevi și părinți. Violența fizică, amenințările, invectivele curg ca o ploaie peste „școlerii” terorizati. Sigur că există și excepții și pedagogul își dovedește bunăvoința față de copiii care au părinți sus-puși…

Biletele sunt disponibile aici https://www.mystage.ro/bilete/pedagog-de-scoala-noua-  3778/#/r=29653 sau la agenția de bilete a teatrului.

DUMINICĂ, 22 Ianuarie 2023
Ora 11.30 – ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ (Sala ,,Liviu Ciulei)
Durata 55 m, fără pauză
Adaptare de Gabriela Roșu și Nicolae Bănică
Regia artistică / Nicolae BĂNICĂ
Asistent regie / Gabriela ROȘU și Cristina DUMITRU
Scenografia / Mihaela DINU PIȚIGOI
Muzica / Remus NEGOȘANU
Regia tehnică / Dani SLĂTIOREANU
Distribuția: George SLĂTIOREANU, Gabriela ROȘU, Mihai SAVU, Olga PODARU, Ionuț OANȚĂ, Aura FLOROIU, Cristina MUSCALU, Andreea BOTESCU-BOȚÂRCĂ, Alina DIACONU/Cristina DUMITRU
Detalii: Spectacolul “Isprăvile lui Păcală” este o poveste populară românească axată pe înțelepciunea personajului care sancționează anumite vicii omenești. Vestitul Păcală pornește în lumea largă ca un exponent al dreptății și întâmpină în drumul său o multitudine de peripeții care fac deliciul micilor, dar și marilor spectatori. Popasul său la Popa Clăbuc, preot hapsân și fără scrupule, este de bun augur. Prin istețimea sa și  jocul de cuvinte, nu doar că îi dejoacă acestuia planurile mârșave, dar în final îl și pedepsește. Este un spectacol care atrage micii spectatori nu numai prin ritmul alert, ci și prin lumină, muzică și culoare.

Biletele sunt disponibile aici https://www.mystage.ro/bilete/ispravile-lui-pacala-        3392/#/r=29648 sau la agenția de bilete a teatrului.

DUMINICĂ, 22 Ianuarie 2023
Ora 19.00 – BARZA DOMNULUI MINISTRU (Sala Mare)
Adaptare după / Andre ROUSSIN
Regia/ Lucian IANCU
Costume / Geanina PUNKOSTI
Distribuția: Adriana TRANDAFIR, Mihai CIUCĂ, Laura COSOI/Ana BODEA, Doina TEODORU/Ioana ANCEA, Gabriel FĂTU
Detalii: Vă invităm să luaţi parte la una dintre cele mai spumoase comedii ale repertoriului francez. Ce se poate întâmpla când soţia unui important om de stat a rămas însărcinată?! Dar dacă, în acelaşi timp, află că şi fiica, viitoarea noră, precum şi fata în casă au rămas toate însărcinate?!
O comedie explozivă şi extrem de vie, la care actorii și regizorul vă invită să râdeţi şi să vă simţiţi bine. Sunteți așteptați la un spectacol viu, plin de energie şi voie bună, un spectacol proaspăt care vă va da şansa să uitaţi, pentru un timp, de grijile zilnice şi să vă amuzaţi alături de câţiva dintre actorii de seamă ai teatrului romanesc.

Biletele se găsesc la agenția teatrală și pe www.iabilet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here