Cu 10 zile înaintea începerii noului an şcolar, zeci de unităţi de învăţâmânt din Argeş nu au apă curentă, iar în vreme ce ministrul Educaţiei vrea „digitalizarea” examenelor naţionale, elevii merg în continuare la wc în curtea şcolii.

Conform datelor oficiale, 76 dintre unităţile de învăţâmânt din Argeş nu au apă curentă, iar în 92 de şcoli, toaletele se află în afara clădirii, fără energie electrică şi apă curentă.

„La momentul actual, în evidența noastră sunt 504 unități învățământ – școli plus grădinițe – din care 140 în mediul urban și 364 în mediul rural. Din mediul rural, 92 de unități au grupurile sanitare în exterior, iar dintre acestea, 76 sunt fără apă”, spune Aura Copciag, cordonator Serviciu Inspecţie Sanitară DSP Argeș.

Pe lângă aceste neajunsuri, în multe şcoli din mediul rural întâlnim acoperişuri deteriorate, infiltraţii de apă, clădiri degradate sau mobilier vechi. În acest peisaj dezolant părem mai degrabă o zonă din Africa decât una din Uniunea Europeană.

Şi pentru că de curând s-au încheiat “Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”, sub sloganul atât de drag preşedintelui Dan Manu “Fabricat în Argeş!”, îi propunem şefului de la CJ să înscrie şi aceste şcoli, sau măcar toaletele, la categoria “Fabricat în Argeş”.

 

Comments

comments