Despre Argeş s-a spus mereu că e un „fief” roşu, că e o moşie a PSD-ului… Şi asta, în condiţiile în care avea performanţe „medii” în ce priveşte numărul de primari pe care a reuşit să şi-i impună în fruntea localităţilor judeţului, de-a lungul timpului. Caracterizarea de „judeţ roşu” se potriveşte şi mai bine acum, în 2014, după ce şi-a produs efectele faimoasa ordonanţă ce a permis migrarea primarilor de la un partid la altul, fără să îşi piardă mandatul. PSD Argeş numără acum nu mai puţin de 77 de primari din 102, cel mai mare număr din istoria social-democraţilor! Adică aproape trei sferturi din edili.

După migraţie, PSD Argeş a reuşit să fie iară ce a fost şi chiar mai mult de atât!

Iată şi cum a evoluat PSD Argeş la capitolul primari, în ultimii 10 ani. În 2004, social-democraţii argeşeni au obţinut doar 57 de fotolii de primari, pentru ca patru ani mai târziu, în 2008, numărul edililor PSD să crească la 71. Alegerile din 2012, când, atraşi de mirajul PDL-ului, o parte din edilii pesedişti au plecat la portocalii, a fost un moment destul de prost pentru PSD Argeş, de cădere liberă chiar! Cu doar 60 de primari în portofoliu şi, mai apoi, cu scandalul plecării lui Nicolescu din fruntea CJ şi a partidului, probabil că nici cei mai optimişti dintre cei mai optimişti pesedişti nu ar fi crezut că vor putea, vorba lui Iorga, „să fie iară ce au fost şi chiar mai mult de atât!”
Dar uite că roata e rotundă şi se învârte, astfel că lucrurile s-au schimbat substanţial pentru PSD Argeş în nici doi ani. Acum, dacă tot au reuşit să îşi îngroaşe rândurile în aşa stil, nu putem decât să sperăm că îşi vor folosi forţa în mod constructiv pentru judeţ. Adică, având o astfel de armată de primari în spate, liderii PSD Argeş să reuşească să îşi impună punctul de vedere şi la nivelul central al conducerii PSD şi al Guvernului şi să obţină ceva avantaje şi pentru restul populaţiei votante, nu doar în scopuri de partid şi pentru interese de grup.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI