Marţi, 7 octombrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Piteşti, printre care şi la firma Kranz Eurocenter, condusă de Corin Boian, dar şi acasă la acesta.

Poliţiştii din Argeș au ridicat documente de evidenţă contabilă și mai multe medii de stocare, în urma a două percheziţii efectuate la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare.

Acțiunea a vizat probarea activității infracționale a 26 de societăţi comerciale şi a 20 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare.

În fapt, cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2010 – 2013, în calitate de administratori, ar fi emis şi înregistrat în contabilitatea unor societăţi comerciale, cu obiect de activitate în domeniul exploatării agregatelor minerale şi al construcţiilor, mai multe operaţiuni fictive, constând în vânzarea şi achiziţionarea de bunuri, în scopul diminuării profitului şi pentru solicitarea unor deduceri ilegale de T.V.A..

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor șase harddiskuri externe şi mai multe documente de evidenţă contabilă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.385.000 de lei.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Comments

comments

DISTRIBUIȚI