Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat în săptămânala conferinţă de presă a Primăriei Piteşti că posesorii de câini nu mai au voie să îşi plimbe animalele de companie în parcurile din oraş. Asta, pentru că fac stricăciuni în spaţiul verde!

Din păcate însă, nu a sugerat nici un fel de alternativă! Dar a fost categoric: “nu ştiu unde o să îi plimbe, dar nu în parc!” Rămâne de văzut dacă va fi aşa sau nu, şi în ce măsură piteştenii iubitori de animale vor accepta astfel de restrângeri ale drepturilor lor! Şi până unde vor mai merge măsurile de “represiune” împotriva animalelor şi stăpânilor lor, în condiţiile în care în lumea civilizată municipalităţile nu ştiu cum să mai promoveze dragostea de animale, comportamentul uman şi umanitar în favoarea acestora.

În timp ce înaltul oficial al Primăriei Piteşti tocmai anunţa măsura în cauză, în Spania, în Trigueros del Valle, un sat castilian, consilierii locali au decis în unanimitate ca tuturor animalelor de companie, câini şi pisici, să le fie acordate statutul şi drepturi de rezidenţi, egale cu ale oamenilor!!! Asta, pentru a fi protejate de abuzuri! Ce-i drept, patrupedele nu au dreptul să voteze, dar, cu siguranţă, au dreptul să se plimbe pe străzi, în parcuri şi alte locuri publice, fără a fi “certate” că mai lasă câte ceva în urmă sau sapă în gazon ca să îşi îngroape un os!

„Toate aceste animale cărora le-am oferit acest statut au fost alături de locuitorii satului de sute de ani, i-au ajutat la muncile câmpului, le-au protejat locuințele. Aici avem și foarte mulți bătrâni care au câini ce le oferă dragostea și compania de care au nevoie, de aceea a apărut această inițiativă”, a explicat primarul localității, Pedro Perez, omologul lui Ionică!

Comments

comments