În România, după mulţi ani, numărul angajaţilor îl depăşeşte pe cel al pensionarilor

0
245

Ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a afirmat de curând că Guvernul Ponta înregistrează o premieră pentru România ultimilor ani: numărul angajaților a ajuns mai mare decât cel al pensionarilor.

 

“€Pentru prima dată după foarte mulţi ani, avem în România o depăşire a contractelor individuale de muncă în comparaţie cu numărul pensionarilor. Am depăşit pragul psihologic de 6 milioane de contracte de muncă active, ceea ce înseamnă o diminuare a deficitului pe zona de pensii, o mai bună colectare.  De asemenea, după 25% de ani în România nu este inflaţie. O să fiu cât mai exact, fac parte din Guvernul Ponta, fac parte din Guvernul României, care a reușit cu ajutorul parlamentarilor să pună pe masă un nou cod fiscal. Un cod fiscal care aduce lucruri bune și extraordinar de bune, atât pentru lucrători cât și pentru angajatori, începând de la reducerile de TVA, reducerile de taxe și impozite, concomitent cu creșterea salariului minim pe economie pe care vrem să îl ducem la 1200 lei,  la 1 ianuarie și căutăm soluții să ajungem cu el la 1400 lei, în ianuarie 2017.

Având acest cod fiscal sănătos cu siguranță numărul locurilor de muncă o să crească. De când am preluat guvernarea și până astăzi, în România sunt cu 360.000 de angajați mai mult, asta înseamnă că am guvernat bine”, a declarat Liviu Pop. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here