În noul Cod Fiscal, impozitul pe clădiri se va stabili în funcţie de destinaţie

Potrivit declaraţiei secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, impozitul pe clădiri se va stabili în funcţie de destinaţie conform noului Cod Fiscal, iar o persoană fizică autorizată care desfăşoară activitate economică într-o locuinţă va plăti impozit la fel ca o persoană juridică.

Însă, cazul celor care deţin PFA, dacă au doar sediul social acolo, impozitul va fi la nivelul celui perceput ca pentru o locuinţă.

„Este o modificare în noul Cod Fiscal care stabileşte că impozitul pe clădire se va calcula în funcţie de destinaţia imobilului. Dacă în acel imobil se desfăşoară o activitate comercială a unei firme sau a unei Persoane Fizice Autorizate atunci se plăteşte un impozit echivalent cu impozitul plătit astăzi de o persoană juridică, dar dacă acel sediu este doar un sediu scriptic al PFA-ului şi nu se desfăşoară activitate economică acolo înseamnă că este o locuinţă şi se plăteşte ca şi astăzi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here