Potrivit declaraţiei secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, impozitul pe clădiri se va stabili în funcţie de destinaţie conform noului Cod Fiscal, iar o persoană fizică autorizată care desfăşoară activitate economică într-o locuinţă va plăti impozit la fel ca o persoană juridică.

Însă, cazul celor care deţin PFA, dacă au doar sediul social acolo, impozitul va fi la nivelul celui perceput ca pentru o locuinţă.

„Este o modificare în noul Cod Fiscal care stabileşte că impozitul pe clădire se va calcula în funcţie de destinaţia imobilului. Dacă în acel imobil se desfăşoară o activitate comercială a unei firme sau a unei Persoane Fizice Autorizate atunci se plăteşte un impozit echivalent cu impozitul plătit astăzi de o persoană juridică, dar dacă acel sediu este doar un sediu scriptic al PFA-ului şi nu se desfăşoară activitate economică acolo înseamnă că este o locuinţă şi se plăteşte ca şi astăzi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Comments

comments