În lume mai trăiesc doar 3500 de exemplare de zimbru. 47 de pui s-au născut în rezervaţia de la Haţeg.

Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate. ȘTIAȚI CĂ…

Probabil cea mai cunoscută specie pe cale de dispariţie, zimbrul este o specie de bizon şi reprezintă cel mai masiv animal erbivor de pe uscat care trăieşte în Europa? La doar 4 kilometri de orașul Hațeg se află frumoasa Rezervaţie de Zimbri, Silvuţ-Haţeg. Fondată în anul 1958, când doi zimbri numiţi Podarec și Polonka au fost aduşi în România din Polonia, rezervaţia este o pădure de 50 ari, care conţine carpeni, stejar şi brazi. Rezervaţia de zimbri din Haţeg este primul loc din România unde zimbrii au apărut din nou.

După ce au fost aduse primele două exemplare, s-a mai adus încă unul numit Pumila, un an mai târziu, tot din Polonia. În doar doi ani, zimbrii din Haţeg s-au împerecheat, iar rezervaţia a ajuns să aibă 12 exemplare. Cei care s-au născut în România, au primit nume care încep cu “Ro”.

De-a lungul anilor, un total de 47 de pui s-au născut în Rezervaţia Silvuţ-Haţeg, dar unii dintre ei au fost trimiși în alte zone ale țării în care au fost fondate rezervaţii. În prezent, au mai rămas doar în jur de 3.000 de zimbri în întreaga lume.

Sursa: Facebook/Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate

Comments

comments