În exclusivitate în Pitești: Restaurantul La Butoaie vă invită vineri, 5 august, să serviți preparate gătite la American Barbecue

0
1266

Restaurantul La Butoaie din Piteșt, singurul local din România unde puteți servi preparate gătite la American Barbecue!

Vineri, 5 august, restaurantul La Butoaie din Pitești, va fi dotat cu un Meadow Creek TS-250, adică o mașină de gătit Barbecue American. Mașina de gătit este unică în România și este adusă tocmai din America, iar preparatele pentru clienții restaurantului, bineînțeles, vor fi unele exclusiviste. Nu ratați ocazia să savurați, vineri, 5 august, de la ora 18.00, doar la restaurantul La Butoaie, adevărata aromă și gustul unic al mâncării preparate după rețeta și metoda tradițională americană la foc încet.

Ce este Barbecue american (BBQ)?

BBQ American este atât un eveniment unde familia și prietenii se adunș pentru a găti în aer liber, cât și o metodă de a prepara bucăți mari de carne la temperatură joasă și timp îndelungat („low and slow”), aromatizate cu fum de lemn de cireș, stejar, măr etc. În acest fel carnea se pătrunde și devine mai gustoasă și fragedă. BBQ utilizează căldura indirectă, spre deosebire de grătar, unde se gătește la o temperatură mai mare și la foc direct.
Grătarul este perfect pentru bucăți mici de carne care sunt deja fragede, cum ar fi fripturi, cârnați și pui, în timp ce BBQ este cel mai potrivit pentru bucăți mari de carne precum coaste, pui, pulpă de porc, curcan sau chiar un porc întreg. Americanii utilizează deseori ambii termeni – grill (grătar) ți BBQ – deseori ca fiind același lucru, deși au sensuri diferite.

Preparate delicioase, exclusiv pentru pofticioși!

Considerată singura bucătărie originară din America, BBQ are influențe de la indienii americani, spanioli, emigranții germani și cehi și sclavii africani. Stilul BBQ-lui variază în funcție de regiune. Specific Texasului sunt sosul de tomate, carnea de vită, cârnații, cili și lemnul de stejar sau mesquite. În Carolina e popular sosul pe bază de oțet cu porc, porcul întreg este afumat cu lemn de hickory sau stejar. Tenessee și Georgia oferă sosuri dulci cu porc afumat cu hickory și stejar. Missouri oferă multe feluri de sosuri, costițe, pulpă de porc, vită, cârnați, pui și curcan afumat cu lemn de pomi fructiferi, stejar sau hickory. BBQ este servit cu garnituri ca fasolea, salata de varză, porumb copt și salată de cartofi. Luand în calcul condimentele utilizate, sosurile, competițiile, echipamentul, carnea, vânzările de bere și wisky, BBQ American este o industrie de multe miliarde de dolari.

Doar La Butoaie puteți savura mâncare tradițională americană de calitate!

Meadow Creek TS-250 este o mașină de gătit BBQ comercială construită dintr-un tanc mare montat pe o remorcă împreună cu o cutie pentru foc, încălzitor de mâncare și grătar. Cu posibilitatea de a prepara un porc întreg de până la 100 kg, este singurul cuptor BBQ de această mărime și calitate în Europa, oferind piteștenilor oportunitatea unică de a încerca mâncarea tradițională americană de calitate. Construit manual de către cunoscuți meșteri din comunitatea Amish în New Holland, Pennsylvania, TS 250 are aproximativ 2m în înălțime, 5m lungime, 1,5 m lățime și cântărește o tonă. Conceput pentru competiții BBQ, catering sau evenimente promoționale, cu TS-250 se poate găti pentru 400 persoane!
Livrări la domiciliu: Pentru transport gratuit, comanda minimă este de 25 de lei. Livrări între orele: 10.00 – 24.00.

Program:
Luni – Joi: 09.00 – 24.00
Vineri – Duminică: 10.00 – 02.00
Adresă: Strada Crinului, Nr. 34, Piteşti
Telefon: 0348.457.943
Mobil: 0767.601.585
Email: comenzi@labutoaie.com.ro
Site: www.labutoaie.com.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here