În doar trei zile, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au dat amenzi de 69.100 de lei

0
223

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș cercetează şase persoane pentru infracțiuni economice și infracțiuni comise în domeniul proprietății intelectuale.

În perioada 17 – 19 iulie, polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanţi ai I.T.M. Argeș şi D.S.V.S.A. Argeș, au efectuat mai multe controale la societăţi comerciale şi persoane fizice care desfăşoară activităţi de comerţ în pieţele agroalimentare de pe raza municipiului Piteşti şi Câmpulung, în zona Barajului Vidraru, în târgurile de la Miroşi, Domneşti şi în incinta Târgului Săptămânal Piteşti.

Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor de comerț ilicit, munca la negru, evaziunea fiscală, precum și infracțiunile din domeniul proprietăţii intelectuale.

Astfel, au fost verificaţi 73 de agenţi economici şi au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 69.100 lei.

Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 1500, precum şi suma de 964 de lei în numerar.

De asemenea, în urma acțiunilor, au fost depistate şase persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni economice și infracțiuni comise în domeniul proprietății intelectuale.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, au depistat în Bazarul „Gheorghe Lazăr” din municipiul Piteşti, o persoană care expunea spre comercializare mai multe articole de îmbrăcăminte, care aveau aplicate mărci identice sau similare cu cele ale unor producători licențiați, fără să deţină un contract de licenţă cu titularul mărcii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea  infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind ridicate articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 1300 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here