În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 30.000 de lei. Au fost depistați și sancționați contravențional 83 de pietoni care nu au respectat prevederile Codului Rutier. Dintre pietonii sancționați contravențional, 73 au fost depistați în timp ce traversau neregulamentar, iar 10 au fost depistați în timp ce se deplasau neregulamentar pe partea carosabilă. Majoritatea abaterilor săvârșite de pietoni au fost constatate în mediul urban (68 de pietoni sancționați contravențional).

Totodată, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație două permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Comments

comments