În cadrul proiectului ”StreetArt” primăria orașului Mioveni lansează, într-o manieră modernă, o provocare artistică tinerilor din oraș. Primul pas al acestui proiect, implementat în cadrul programului ”Europa pentru Cetățeni” este identificarea zonelor țintă, a obiectivelor al căror aspect va fi efectiv îmbunătățit prin aplicarea artei stradale – graffiti.

Pentru aceasta tinerii din Mioveni sunt îndemnați să voteze una din cele cinci propuneri din lista de mai jos.
1. Parcare Supraterană Piața “Dacia” din Mioveni
2. Zidul de sprijin din spatele Sălii Sporturilor Mioveni
3. Centrala Termică CT6A, Mioveni (Zona blocurilor H36-H38)
4. Centrala termică CT4A, Mioveni (Zona blocului A11)
5. Podeț Pleașa, cartier Colibași(str. Maior Gheorghe Filipescu, cartier Colibași).

Votul poate fi exprimat în perioada 3 martie – 1 mai 2020, online prin intermediul aplicației Mioveni City App, sau accesand link-ul urmator: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVzSOTyORVGyMe6F6US1TiAggwnBnkn6EodYHBZnTuFQuPvQ/viewform?fbclid=IwAR0MRw4jY8yybyQU4SZbG3uzo1xVEU9RAyiIuyaawRzCLo1kGMCGXl03Giw, ori pe formularul care poate fi găsit la compartimentul Registratură de la parterul Primăriei Mioveni.

În urma rezultatelor votului va fi ales obiectivul cu cel mai mare procentaj, iar imaginea care va fi realizată urmează să fie selectată printr-o competiție care se va desfășura în perioada 10.06.2020 – 10.01.2021. Desenul selectat va fi realizat efectiv în intervalul 01.03.2021 – 01.09.2021.

Scopul acestui program este de a încuraja participarea civică și democratică a cetățenilor, prin cunoașterea procesului de creare a politicilor Uniunii Europene, dar și prin promovarea oportunităților pentru voluntariat și implicarea socială/interculturală.

Street Art este o formă de exprimare artistică ce permite implicarea comunităților și regenerarea imaginii anumitor zone și poate dezvolta sentimentul de identitate, solidaritate și înțelegere reciprocă. Proiectul ”Street Art” este implementat în cadrul programului ”Europa pentru Cetățeni”, componenta 2 ”Angajament Democratic și Participare Civică”, măsura ”Rețele de orașe”.

Proiectul a fost inițiat și se va implementa în cadrul unui parteneriat extins cu orașe și organizații din alte 12 țări europene: Italia, Franța, Bosnia și Herțegovina, Portugalia, Kosovo, Olanda, Slovenia, Serbia, Polonia, Spania, Albania și Letonia.

Comments

comments