„În aşteptarea Crăciunului”, cunoscutul rapsod Grigore Leşe, împreună cu Maria Răducanu, vă invită diseară la Teatrul Davila, de la oar 19,30, la concert de colinde ce se constituie într-un eveniment cultural de excepţie.

“Ne pregătim să trecem într-o nouă stare. Anul e gata să zboare în adâncul cerului. De când e lumea şi pământul, la sfârşit şi început de an, se cântă imnuri de laudă în cinstea timpului, care moare şi învie. La noi, e întruchipat în măşti precum capra, ursul, cerbul. E invocat în forme străvechi de colinde sub forma de leu, bour, după cum se învârte soarele prin zodiac. Colindele se scandează ca să nu se uite. Sunt cele mai vechi cântece ale omenirii, le-au ctitorit zeii. Colindătorii se rotesc, se reîntorc, retrăiesc calea strămoşilor, ajutaţi de timp şi de cei doi copii ai săi, Soarele şi Luna. Împreună cu Maria Raducanu vom crea starea de sărbatoare, de început de timp şi de lume. Împreună cu dumneavoastră, ne vom reaminti cele mai frumoase colinde şi vom învăţa altele noi dar atât de vechi totodată, ne vom bucura şi ne vom înălţa sufletele până la cer, aşteptând Crăciunul” a spus maestrul Grigore Leşe despre spectacolul pe care îl pregăteşte.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Davila. Fondurile vor fi folosite în susţinerea campaniilor de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Grigore Leşe este Doctor în Muzică cu calificativul “Summa cum Laudae”, Doctor “Honoris Causa” al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, realizator de emisiuni radio şi TV, fiind distins pentru activitatea artistică cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Comments

comments