Preţul alimentelor de bază necesare traiului de zi cu zi a scăzut de la începutul anului şi până în prezent.

Astfel, în Argeş, patru dintre alimentele de bază au preţurile cele mai mici din ţară: carnea de vită, laptele, ouăle şi merele. Argeşenii scot din buzunar pentru un kilogram de carne de vită între 12 şi 14 lei, la polul opus, braşovenii şi hunedorenii scot din buzunar şi 22 de lei pentru acelaşi aliment. Şi laptele se vinde ieftin în Argeş – 1,5 lei – 2,5 lei pe litru, faţă de Bucureşti, Buzău sau Maramureş, unde un litru de lapte se vinde cu preţuri cuprinse între 2 lei şi 4 lei. Ouăle pot fi cumpărate cu 0,5 lei pe bucată la noi în judeţ, în schimb în pieţele prahovene, ieşene sau băcăuane, acelaşi aliment ajunge să coste aproape un leu. În pieţele argeşene, şi merele le găsim la un preţ destul de mic: 1 leu – 2,5 lei/kg, având în vedere că în Caraş – Severin un kilogram de astfel de fructe ajunge să coste chiar şi 7 lei kilogramul sau 5 lei în Bucureşti, Braşov, Timiş sau Dâmboviţa. 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI