Imagini halucinante în centrul Piteștiului! În plină zi, șobolanii mișună nestingheriți

Imagini halucinante în centrul Piteștiului! În plină zi, șobolanii mișună nestingheriți pe sub băncuțele din oraș. Nu îi deranjează nici sutele de oameni ce trec zilnic pe lângă ei, nici cei care se așează pe bănci, cu atât mai puțin cei îi privesc sau îi filmează. După cum se poate vedea și în video, șobolanii nu au nicio teamă de oameni. De asemenea, în spatele băncuțelor, spațiul verde, care ar trebui să înfrumusețeze centrul Piteștiului, este locul în care stau șobolanii.

Primii vinovați sunt oamenii care-și aruncă resturile de mâncare, ba chiar le dosesc, printre spațiile dintre bănci, dar și ”neinspirata” arhitectură a acestora. Și aici ne referim la ”rosturile” băncilor, care nu permit să se facă curat pe sub ele.

Prezența rozătoarelor presupune un risc pentru sănătatea oamenilor, pentru că aceste animale transmit boli severe, chiar letale, omului.

Șoarecii și șobolanii sunt purtători a peste 35 de boli, care pot fi transmise omului în numeroase feluri: în mod direct (prin contactul cu rozătoare vii sau moarte, prin mușcături, prin contactul cu urina, fecalele sau saliva acestora) și în mod indirect (prin purici, căpușe sau acarieni care s-au hrănit cu sângele unei rozătoare afectate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here