Iaurtul grecesc…. made in Costeşti

643 views
De aproape trei ani, piaţa lactatelor a fost cucerită de iaurtul grecesc, însă, în acest moment, potrivit datelor din studiile de piaţă şi declaraţiile producătorilor, absolut tot ce se vinde la noi este… „made in Romania“.
 
Primii care au adus în România iaurtul grecesc au fost… grecii de la „Olympus”. Iniţial, produsele erau importate din ţara lor, însă, între timp, odată cu ridicarea fabricii proprii din Braşov, această categorie de produse a început să fie fabricată aici, din laptele colectat de la producătorii români. Pe măsură ce respectivul sortiment a devenit din ce în ce mai cerut de consumatorii români, şi alţi producători de lactate din ţară au început să intre pe acest segment de piaţă. Alături de „Olympus”, „Danone” şi alţi giganţi ai domeniului, în luptă a intrat şi „Lactag” – Costeşti, o companie considerată de analiştii pieţei drept un producător local mai mic. Ei dau exemplul „Lactag”, care a lansat în 2013, sub brandul „Lactag – Pe Gustate”, iaurtul grecesc cu o concentraţie de grăsime de 6%. „Acest produs a completat într-un mod fericit gama noastră de iaurturi, iar vânzările sale au fost pe un trend ascendent, încă de la lansare”, a declarat Eduard Stanov, director de marketing şi comunicare „Lactag”. În acest moment, pe piaţă există iaurt grecesc cu 0%, 2% sau 10% grăsime, atât simplu, cât şi cu fructe. În general, iaurtul grecesc este considerat o gustare sănătoasă, iar calitatea sa a fost validată de consumatori, dovadă fiind evoluţia vânzărilor în România. Potrivit specialiştilor în domeniu, piaţa de iaurt grecesc, deşi este una relativ nouă, a înregistrat o creştere semnificativă şi un mare interes din partea consumatorilor în 2013, iar, pentru 2014, se întrevede un trend similar. 
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI