Moartea fostului preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a şocat pe toată lumea, dar mai ales pe Iani Popa, preşedintele PNL Argeş. Joi, la conferinţa de presă a USL Argeş, în loc de un mesaj scurt de condoleanţe, liberalul a ţinut un adevărat speech pe această temă. În discursul său melodramatic, Iani Popa a spus: „Să ştiţi că de multe ori m-am întrebat cum de aceşti oameni – Ion Diaconescu, Corneliu Coposu – care au suportat ororile din închisorile comuniste, au trăit atât de mult. (…) Foarte mulţi spuneau că lipsurile din perioada detenţiei le-au întărit organismul şi aşa mai departe. Dar eu cred că ei au trăit atât de mult pentru a ne transmite nouă nişte mesaje, pentru ca noi să aflăm de la ei istoria, noi să aflăm de la ei ceea ce s-a întâmplat în anii aceea. Din păcate însă pentru noi, nu am înţeles absolut nimic şi, timp de 20 de ani, ei s-au străduit să ne explice, să ne transmită mesaje…”.
După cum singur a declarat, se pare că Iani Popa se numără printre cei care chiar nu au înţeles nimic din mesajele transmise de marii lideri ţărănişti. Şi asta deoarece marele om politic Ion Diaconescu nu a acceptat niciodată să facă o alianţă cu PSD-ul lui Ion Iliescu, pe care l-a caracterizat tot timpul drept un comunism cu faţă umană. Ion Diaconescu nu a făcut niciodată un compromis doctrinar doar de dragul de a ajunge la Putere. A trăit modest şi nici măcar nu a cerut despăgubiri pentru anii grei de carceră. În anul 2000, de Sf. Ion, preşedintele PNŢCD Ion Diaconescu chiar i-a urat preşedintelui PSD, Ion Iliescu: „La mulţi ani în Opoziţie!”.
Azi, Iani Popa şi partidul în fruntea căruia se află, un partid de dreapta cu un trecut istoric la fel de încărcat ca şi cel al PNŢCD, este în alianţă cu un partid de stânga, PSD, având ca principal obiectiv să ajungă la Putere. Dacă liderul ţărăniştilor a fost toată viaţa un om modest, Iani Popa poartă cele mai scumpe costume şi cele mai scumpe ceasuri. Deci, se pare că, într-adevăr, liberalul argeşean nu a înţeles nimic din mesajele lui Ion Diaconescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI