SECHESTRU De trei ani maşina de serviciu a primarului din Piteşti stă nemişcată în curtea unei bătrâne în urma unei sentinţe judecătoreşti prin care s-a decis să pună sechestru pe autoturism, deoarece Primăria a refuzat să-i plătească femeii o despăgubire de 300 de mii de euro. În urmă cu trei ani, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a rămas fără maşina de serviciu, care a fost ridicată din faţa Primăriei de către executorul judecătoresc Eugen Fieraru.

Cea care a reuşit să-i sechestreze maşina primarului, o Skoda Octavia, şi să o „parcheze” în curtea casei este o bătrână pe nume Lucia Frâncu. În anul 2000, femeia a dat în judecată Primăria Piteşti pentru a primi despăgubiri deoarece, în anul 1968, părinţii i-au fost daţi abuziv afară din casa situată în cartierul Craiovei, iar imobilul a intrat în proprietatea statului. După opt ani de procese, judecătorii au hotărât ca municipalitatea să-i plătească bătrânei despăgubiri în valoare de 284.000 de euro. Între timp, casa fusese demolată şi pe terenul respectiv s-au construit blocuri. Deşi conducerea Primăriei a susţinut că, în astfel de cazuri, despăgubirile se acordă de către Agenţia Domeniilor Statului şi nu de municipalitate, instanţa a obligat Primăria să plătească. Cum refuzul autorităţilor a fost categoric, s-a trecut la executarea bunurilor Primăriei, iar cea mai la îndemână a fost maşina de serviciu a primarului.
De atunci, adică din 2008, Primăria Piteşti tot încearcă să recupereze maşina primarului, bineînţeles, tot prin instanţă. „În cei trei ani am avut peste 100 de termene. Am ajuns, în final, să convingem instanţele de judecată că noi nu dăm despăgubiri în astfel de cazuri şi aşa am câştigat procesul. Aşteptăm acum să vedem dacă doamna Frâncu va mai face recurs, însă suntem convinşi că, şi dacă va face, nu va câştiga. Problema este că, după trei ani, maşina poate fi dusă direct la fier vechi, pentru că a bătut-o vântul, a plouat-o, a stat sub mormane de zăpadă şi nu a fost deloc mişcată. Noi acum cui să-i cerem despăgubiri? ”, ne-a spus secretarul Primăriei, Iosiv Cerbureanu. Am căutat-o şi pe doamna Lucia Frâncu, de la care am aflat că nu a renunţat la hotărârea de a-şi recupera banii din conturile Primăriei Piteşti nici în ruptul capului: „Nu s-a terminat, dacă asta cred ei! O să fac recurs! Maşina este aici, nu a umblat nimeni la ea, nici măcar nu i-am deschis uşile de când a fost adusă în curte. Să-mi dea banii şi după aia văd maşina”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI