Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat la ju,ătatea acestei săptămâni portalul Institutului Român pentru Informaţii Juridice – Romanian Legal Information Institute (ROLII).

Astfel, toate hotărârile judecătoreşti emise de instanţele din România vor putea fi consultate pe site-ul www.rolii.ro. Până în prezent au fost publicate 2,2 milioane de hotărâri din 2013 – 2015. Urmează ca în perioada următoare să fie incluse hotărâri judecătoreşti definitive din anii anteriori începând cu anul 2007. CSM a mai anunţat că portalul ROLII va deţine în aceste condiţii un portofoliu de aproximativ 20.000.000 hotărâri judecătoreşti definitive.

Consiliul Superior al Magistraturii a precizat că lansarea portalului marchează o etapă cheie în creşterea transparenţei actului de justiţie din România. Site-ul reprezintă un real instrument pentru unificarea practicii judiciare, fiind util atât cetăţenilor, cât şi tuturor categoriilor de profesionişti implicaţi în domeniul justiţiei.

Prin lansarea acestui portal, România se numără printre primele ţări din Uniunea Europeană în care cetăţenii şi profesioniştii în drept pot accesa gratuit hotărârile pronunţate de instanţe.

Comments

comments