Horoscopul Minervei pentru toate zodiile. Află ce îţi prevăd astrele în 2016!

Astrologul Minerva a realizat horoscopul pentru anul 2016

Berbec 2016

Începând din ianuarie şi până la sfârșitul lunii martie este o perioadă care poate fi definită, literalmente, drept poligon de încercare având în vedere experienţele pe care le vor trăi aceşti nativi. Acum, nativii Berbec îşi vor căuta nu doar un nou loc de muncă ci şi un nou domiciliu; mulţi dintre ei însă, vor porni într-o căutare interioară. Cu alte cuvinte, nativii acestui semn zodiacal vor simți nevoia irezistibila de schimbare, dar exact lucrurile spre care ar trebui să aspire nu le văd. Rezultatul unei astfel de situații poate fi o totală confuzie amestecată cu dezamăgirea.

Nativii primului decan vor fi cei mai eficienţi în domeniile în care lucrează. Performanţele lor ar putea fi un start-up pentru o nouă afacere. Și toate acestea se vor petrece cât ai clipi din ochi – parcă ieri purta un costum ieftin, iar acum sunt la volanul unui jeep de lux. Este, într-adevăr, un exemplu exagerat, dar le permite Berbecilor să evalueze vizual amploarea posibilelor schimbări din viaţa lor. Este de la sine înțeles că totul va depinde de ei înșiși, de dorința lor combinată cu voinţa si cu perseverenţa. Să nu creadă că îi va ajuta cineva, deloc, nu trebuie să se bazeze decât pe ei înşişi.

De pe la începutul lunii aprilie până la mijlocul lunii iulie va fi o perioadă mai calmă pentru Berbec; sincer vorbind este o perioadă destul de ambiguă. În ciuda faptului că pe parcursul primului trimestru al anului Berbecul va fi tot timpul în mişcare și fără odihnă în căutarea lui însuşi, acest lucru nu înseamnă însă că vor vedea şi succesul de pe urma acestor căutări. Din primăvară până pe la începutul verii, Berbecul va fi puternic și sigur pe sine, dar lucrurile din jurul lor nu vor părea tot atât de luminoase. Se vor confrunta cu o serie de situații imprevizibile care ating în special, sfera financiară. Si din moment ce totul în această lume este legat de bani, este ușor de imaginat că problemele, asemenea unui păianjen, se vor întinde şi la celelalte aspecte ale vieții.

Drept urmare, Berbecii vor trebui să depună eforturi serioase ca să supraviețuiască în tot acest timp cu pierderi minime, ca să spunem aşa. În nici un caz nu cred că vor putea să plece în vacanță pentru că nu este momentul potrivit pentru relaxare, în caz contrar, riscul de a pierde tot ceea ce au clădit în ultimii ani ar putea să se spulbere în vânt. În schimb, prietenii pot veni in ajutorul lor. Cred că este un moment în care Berbecii ar trebui să plece mai mult urechea la sfatul persoanelor apropiate; să cântărească bine lucrurile, să nu se grăbească, să îşi facă deja celebra listă de priorităţi înainte de a lua decizii capitale.

Din a doua jumătate a lunii iulie, până la sfârșitul lui septembrie, vor avea şansa să se relaxeze. Necazurile rămân de domeniul Trecutului deoarece Viitorul se prefigurează impresionant înaintea lor, lucrurile se vor limpezi și viaţa va fi relativ plăcută. Această etapă de viață, deși scurtă, va fi promiţătoare pentru Berbec în ceea ce privește noile relaţii. Și acest lucru nu se referă neapărat numai la nativii Berbec situaţiile sunt unice pentru că situațiile sunt diferite şi deci nu-i putem favoriza pe unii sau pe alţii. În acest sens, trebuie să înțelegem că orice decizie vor lua va fi una bine gândită. Dacă un Berbec acționează în conformitate cu conștiința sa, cu simțurile sale susținute şi de voință, atunci va fi greu să credem că decizia lor este una greşită sau că a fost luată pe considerentul răului mai mic. Iată măcar un motiv pentru care Berbecii nu ar trebui să ia aminte la ce spun ceilalţi ci să se bazeze pe sentimentele sale, indiferent ce vor auzi. Scopul principal, în această perioadă, este armonia interioară, aşa că să nu folosească drept piese de schimb sentimentele celor care îi iubesc că nu va fi bine.

Perioada octombrie – decembrie va fi una relativ calmă, chiar dacă Berbecii vor trebui să rezolve unele dileme de moment. De obicei, către sfârşitul anului, oamenii depun toate eforturile pentru a fi performanți la locul de muncă, nu precupeţesc nimic să dovedească acest lucru. Ei bine această strategie este bună dar nu acum, altfel Marte, stăpânul lor, îi va secătui şi de ultima fărâmă de energie şi sfârşitul de an îi va prinde acasă, în pat, cu…febră, din nou!
Este un avertisment foarte serios, care sugerează că la sfârşitul lui 2016 Berbecii ar trebui să-şi concentreze atenția asupra familiei mai degrabă decât asupra profesiei. Este cel mai cinstit mod de a merge mai departe, care le va permite să-şi economisească energia și resursele interioare și să deschidă noi oportunități, la care, probabil, nu s-au gândit niciodată.

Dragostea şi familia

În ceea ce privește sfera emoțională, 2016 se va dovedi pentru Berbec destul de instabilă. Nu cred că termenul de negativ este cel mai potrivit pentru a caracteriza anul, cât mai degrabă aş spune că în mod normal, Venus nu ar avea impact asupra acestui semn şi totuşi, anul acesta, Venus va fi de partea lor.
Mai precis, aş spune că în 2016 ar putea fi niţel obraznici în tentiva de a cucerii pe cineva, dar fără finalitate, în sensul că nu trec dincolo de cuvinte. Deci, pot, cel puţin, presupune că nu vor avea parte de de aventuri amoroase, totul va fi mai puţin epic decât sunt obişnuiţi, mai ales când Soarele va trece prin semnul lor, aşa că nativii Berbec se vor găsi în situaţia, fie de a fi prinşi într-un obişnuit triunghi amoros, fie nu se va întâmpla nimic. Şi chiar dacă vorbim şi despre nativii care sunt singuri, lucrurile vor fi la fel de greoaie.

Din motive evidente, se vor confrunta, cu alegeri dificile, însă cu această stare, de fapt se vor confrunta doar în primele trei luni ale anului, atunci când vor încerca să înţeleagă ceea ce doresc de fapt. De această dată va fi mai greu pentru femeile Berbec, și ceva mai ușor pentru Berbecii căsătoriți. Se vor confrunta cu o varietate de probleme, care, în realitate, sunt de natură afectivă care ţine de familie, probleme care se vor rezolva în familie. Sigur, rămân unele detalii subtile. Dacă, de exemplu, începutul lui 2016 îi va găsi cu o serie de probleme de familie nerezolvate, situația se va complica atâta tot.

În schimb, sfârşitul primăverii și aproape toată vara va fi o perioadă calmă, vor lua lucrurile mai uşor şi nu se vor prea ambala. Problemele personale vor trece în plan secund și se vor putea concentra mai mult pe gestionarea celor profesionale. Deși, anul acesta lucrurile se dovedesc destul de diferite pentru Berbec, casa şi familia devin frontul pe care vor trebui să lupte, o lungă perioadă de timp, de acum încolo. Iar din această perspectivă lucrurile nu sunt prea roze, în funcţie de temele astrale ale fiecăruia. Unii se vor confrunta cu certuri minore frecvente, dar care, în timp, se pot acumula şi pot escalada cu ușurință ca să se transforme în adevărate drame, dacă nu sunt atenţi.

Din fericire, Venus, cu sprijinul Soarelui, îi va ajuta să depăşească aceste momente. Dacă vor fi încercaţi din greu sentimental şi asta se datorează felului lor de a fi – fidelitatea nefiind punctul lor forte, şi vor trebui să găsească resuse interioare ca să depăşească perioada. Nu-i admonestaţi şi nu îi puneţi la punct ca a-ţi putea avea parte de reacţii violente. Berbecii trebuie să rămână cinstiţi şi sinceri cum îi ştim şi îi sfătuiesc să nu se schimbe după cum vor cei din jur.
Abia, din a doua parte a anului, vorbim de o oarecare stabilitate sentimentală şi lucrurile vor intra pe făgaşul normal. Lăsând gluma deoparte, în a doua jumătate a anului 2016, vor mai face greşeli însă acestea îi va orienta mai bine spre cum să-şi construiască viața personală. Acest lucru nu este valabil şi pentru Berbecii care se mulţumesc cu ceea ce au.

Profesia şi cariera

Berbecii care au propria afacere se pot aștepta, încă la începutul anului, la o mulțime de oportunități. În mod surprinzător, chiar și fără sprijinul lui Mercur, Berbecii îşi vor rezolva problemele în cel mai scurt timp și îşi pot atinge obiectivele când şi cum vor, indiferent de haosul din jurul lor. Chiar dacă aceasta este doar o simplă predicție, tendințele sunt evidente și bine definite.
Berbecii care nu au afaceri proprii, dar sunt angajaţi și care mai sunt şi certăreţi la locul de muncă, se pot aștepta ca lucrurile să se înrăutățească radical şi să le creeze probleme dacă nu sunt atenţi, dar în ansamblu, şi pentru ei, culmea, există o anumită siguranaţă a locului de muncă. Până pe la mijlocul lunii mai, vor munci pe brânci şi zic, că asta nu ar trebui, să îi îngrijoreze, ci doar să înţeleagă că vor avea destul de puţin timp pentru ei. Pentru cei care sunt pe cont propriu perioada este destul de liniară, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să-şi plătească taxele şi impozitele.

Este important să spun însă, că această perioadă va veni cu o varietate de oportunități, indiferent de profesie sau de venit şi deşi vor depune eforturi serioase pentru un profit rezonabil, piedicile nu le vor crea probleme, dimpotriva îi va incita. Nici măcar retrogradarea lui Marte, nu va pune în pericol stabilitatea de care vorbeam.

Vara le va aduce o mare ușurare. Cele mai dificile probleme vor fi rezolvate până atunci, iar viitorul se arată promiţător. Important este ca ei să trăiască acum, cât mai normal sentimentul că nu este nevoie decât de un efort minim din partea lor. Situația se va schimba însă după mijlocul lunii iulie când li se recomandă să se bazeze mai mult pe flerul, pe intuiţia lor, acel al şaselea simţ care i-a scos din încurcătură de atâtea ori.

Mercur va fi principalul susținător al Berbecilor în ce priveşte creșterea profesională, Soarele va fi la locul potrivit în momentul potrivit, cum se spune şi ca urmare, Berbecii vor fi ramforsaţi cu imense cantităţi de energie şi astfel să se acutizeze şi sensibilitatea. Abilitățile empatice vor fi de bază acum. Este similar cu modul în care un jucător de poker profesionist intuieşte mâna adversarului. Același lucru se petrece şi în cazul lor, este puțin probabil să știe exact ce se întâmplă, dar vor va face, alegereile corecte intuitiv, fără informații suplimentare. Şi este bine să-şi urmărească instinctele de luptător până pe la începutul toamnei, iar în situaţia în care, au anumite reţineri vis-a-vis de contractele pe care le negociază sau i se propun, să le abandoneze şi să se reorienteze.

Din toamnă, situația se va echilibra ca până la sfârșitul anului să se stabilizeze. Berbecii vor cunoaşte o ascensiune profesională bună, iar cei angajaţi chiar vor avea şansa să promoveze mai repede decât se aşteaptă, totul în funcţie de tema astrală a fiecăruia.

Financiar

Aspectul vieții financiare în 2016 este mai puțin previzibil. Cu toate acestea, nu înseamnă că tendințele cheie ale unei perioade de viață bine definite nu pot fi prevăzute. Este mai mult decât un simplu avertisment chiar şi pentru situații aparent simple. Să fie atenţi şi să valorifice toate oportunităţile şi să nu lase pe nimeni să vorbească sau să decidă pentru ei. De asemenea, să nu dea bani împrumut, nici măcar celor mai buni prieteni. Dacă nu au încredere în propria valoare să se aştepte la pierderi financiare sau anul financiar să fie mai greu decât ultimii doi.

O situație destul de neplăcută pentru Berbeci care au afaceri proprii, va avea loc la sfârșitul primăverii, în perioada aprilie-mai. Problemea este ca ei să identifice şi să fie deschişi la noile oportunități, importante pentru ei, dar soluţia este să aleagă doar una, maxim două posibilităţi, să nu meargă pe mai multe căi, adică să nu se risipească. Va fi destul de greu, deoarece nu vor primi niciun ajutor de la nimeni; nici de la prieteni, nici de la susţinători şi nici familia nu va fi capabilă să facă ceva pentru ei. Vocea rațiunii și bunului simț vor fi colacul de salvare şi vor trebui să acţioneze rapid. Vor avea intuiţia pieţii, dar vor trebui să adune şi informaţii concrete despre investiţiile pe care doresc să le facă, vor simţi dincotro bate vântul, vor fi capabili să îi ajute pe cei care au probleme, totul este să se bazeze pe flerul lor financiar. Până la sfârșitul verii situația se va echilibra. Dacă însă au fost chletuitori, au mers pe mâna prietenilor fără a avea informaţia corectă, ar putea pierde totul şi vor trebui să o ia de la început.

Berbecilor angajaţi le sugerez să nu-şi cheltuiasă banii la loterie în speranţa că vor avea parte de un câştig fabulos, să nu dea banii de maşină sau de casă împrumut, nici măcar fraţilor sau dacă o fac, să treacă mai întâi pe la notar, să spere vreo minune de la vreun fond de investiţii altfel, curând se vor trezi cu buzunarele goale. Posibil însă, la sfârşitul lunii iulie să găsească un loc de muncă mai bun sau să primească o ofertă de muncă mai bănoasă.

În condiţiile acestea, sfatul meu este să nu plece de acolo de unde sunt decât atunci când au toate actele semnate şi nu fără să-şi negocieze salariul cum trebuie. Desigur, toate aceastea presupun un efort din partea lor, dar cu siguranţă merită.

Perioada dintre sfârșitul verii și începutul toamnei, nu va fi marcată de evenimente semnificative dacă au ştiut să-şi administreze bugetul, să-şi organizeze cheltuielile cotidiene şi pe cele de concediu. Vor avea parte de bonusuri semnificative bonusuri ceea ce nu ar trebui să îi surprindă.
Până la sfârșitul toamnei situația se va echilibra complet şi nimic nu pare să le pună economiile în pericol. Totuşi Luna Neagră pe axa financiară atenţionează să nu îşi facă iluzii, că ar trebui să țină cont de fiecare cheltuială pe care o vor face. Cu toate acestea, anul se va încheia cu o creștere financiară notabilă pentru toţi Berbecii, fără excepție.

Sănătate

În primul rând, trebuie să rețină că influența crescută a Soarelui le aduce un spor de energie şi nu vor avea probleme serioase de sănătate. În același timp însă Marte, în 2016, va coopera cu Pluto şi impulsivitatea lor va creşte. Ca urmare, Berbecii pot avea parte de unele mici neplăceri datorită pripelii, cum ar fi lovituri uşoare la nivelul capului de tipul cucuielor disgraţioase, dar şi de abcese dentare. Deci, le sugerez prudenţă.

Bineînţeles, răcelile comune mai tuturor semnelor nu îi va ocoli nici pe ei aşa că îi sfătuiesc să îşi facă un stoc serios cu antipiretice şi antireumatismale. Să fie atenţi şi la problemele celor din familie pentru că sănătatea lor depinde foarte mult de sănătatea celor dragi.

În perioada mai – august, să fie atenţi la volan, pentru că Jupiter şi Marte vor avea grijă să le stimuleze nervozitatea şi din imprudenţă să nu facă vreuna nefăcută.
Nu este o idee rea să accepte tratamente care ţin de medicina complementară – ceaiuri, comprese, cataplasme, masaje terapeutice ş.a.

Taur 2016

Pentru Taur, anul 2016 va fi un an destul de stabil. Fără îndoială, vor exista răsturnări de situație care se pot transforma în dificultăţi reale, dar, pe ansamblu, evenimentele pozitive și constructive vor prevala asupra celor negative. La aceasta se adaugă influenţa Lunii, astru exaltat în semnul lor, influenţe care vor avea impact puternic asupra acestor nativi.

Cu alte cuvinte, în 2016, Luna sugerează că, nativii Taur, vor fi într-o disponibilitate afectivă cum nu au mai fost ei de mult timp. Este greu de spus cât de puternică va fi influența astrului asupra vieții lor, totul în funcţie de tema natală a fiecăruia, dar nu există nicio îndoială că Taurii, pot conta pe sprijinul emoţional puternic și intens al Lunii în situații aparent fără ieşire. Este un bonus sentimental mai degrabă decât o bază certă pe care se pot baza, dar în funcţie de care îşi pot planifica evenimente de suflet.

Contează doar propriile sentimente deoarece vor fi pe cont propriu. În momentele când simt că sunt la câțiva pași de a atinge obiectivul dorit şi simt că nu mai au putere, feelingul va fi cel care le va sări în ajutor, vor cere ajutor nu vor fi supereroi, iar cei apropiaţi vor sări să îi ajute. Cum astrul nopţii le determină, în mare măsură cercul de prieteni, vor trebui să învețe să îşi controleze emoţiile pentru a-şi materializa cât mai avantajos dorinţele şi nevoile interioare.

De la începutul anului până la, aproximativ, mijlocul lunii mai, Luna va exercita o influență indirectă, iar Pluto, planeta lucrurile ascunse şi a psihicului, are o putere devastatoare asupra lor şi le va intensifica trăirile, în toată această perioadă. Nu este greu de ghicit că acest fapt nu va fi uşor de dus şi cu atât mai puţin, ca lucrurile să fie calme. Va fi nevoie să-şi mobilizeze toate resursele interioare pentru a nu ceda provocărilor, indiferent de natura lor, extrem de tentante şi care pot veni chiar de la persoanele apropiate – prieteni din copilărie, familie sau iubiţi/iubite.

Deşi poate nu pare credibil, acum este posibil ca şi cea mai veche prietenie şi cea mai puternică legătură afectivă să se transforme cu uşurinţă într-un act de ostilitate şi de animozitate. Adică cei mai buni prieteni devin cei mai mari duşmani şi nu este ca în filmele de desene animate cu Tom şi Jerry, nu, realitatea este mult mai dură. Deci, dacă ar fi să dau un sfat le-aş sugera ca înainte să spună ceva ce mai târziu au să regrete sau să reacţioneze violent să gândească puţin, să analizeze, să întoarcă lucrurile pe toate feţele, să iasă să se plimbe, să ia aer şi dacă nici aşa nu se liniştesc să intre în primul bar şi să bea o tărie, să-şi lingă rănile şi să se liniştească.

În ce priveşte relaţia cu femeile, în special cu femeile Taur, ei bine, aceasta este ceva mai complicată. Dacă însă femeile Taur sunt puse în situaţiile descrise mai sus atunci perspectiva se schimbă, nu este obligatoriu să-şi ierte partenerul, mai ales dacă acesta este violent, minte şi o înşeală, unde nu există respect pentru celălalt şi limite, atunci să pună punct şi să o ia de la capăt.

În perioada mai – sfârşitul lunii iunie, Venus, stăpâna lor, va avea un impact puternic asupra vieţii cotidiene, îşi va exercita forţa pe deplin şi dinamica şi efectele influenţelor sale vor fi maxime, în sensul bun al cuvântului. Deci, iată o perioadă excelentă ca ei să-şi rezolve problemele relaţionale, să găsească răspunsuri la întrebările legate de relaţiile personale. Nu trebuie să se teamă de deciziile irevocabile și măsuri la care vor apela. Întotdeauna este benefic ca răul să se taie de la rădăcină.

Taurii au tendinţa să complice lucrurile datorită felului lor de a fi şi de a reacţiona, iar afectivitatea lor excesivă poate pune gaz pe foc şi chiar dacă nu putem pune toată responsabilitatea pe seama firii lor, este destul pentru a realiza nocivitatea evenimentelor din viaţa lor; aceasta teamă interioară îi va ajuta să ajungă la o concluzie reală care, la rândul ei, îi va ajuta să găsească o soluţie. Totul va merge bine dacă vor învăţa să îşi controleze sentimentele și emotivitatea excesivă şi să acorde prioritate realităţii decât sentimenteor sale. Asta nu înseamnă că musai sunt nişte nemernici insensibili, ci doar devin maeştrii ai logicii prezentului. Trebuie doar să încerce să găsească un echilibru între părţile aflate în conflict, asta este calea spre succes.

A doua jumătate a verii şi până la începutul toamnei, mai precis sfârşitul lunii septembrie, va marca trecerea la un nou fundament al percepției lor asupra lumii. Ca o chestiune de fapt, această schimbare o vor simţi doar acei nativi Taur care au privit lucrurile cât mai detaşat şi au fost sinceri cu ei înșiși în ultima vreme. Fără a intra în metafizică, este suficient să spunem că se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple. Dacă, în prima jumătate a lui 2016, au procedat, să spunem, cum aminteam mai sus, atunci se vor bucura de o perioadă benefică. Cine poate judeca acțiunile nostre dacă nu doar noi înşine, conştiinţa noastră.

Perioada dintre sfârșitul verii și începutul toamnei le va permite evaluarea obiectivă și să reflecteze asupra acţiunilor din ultima vreme. Vor simți acum, că sunt în măsură să analizeze volumul de date care anterior nu le-au fost la îndemâna sau nu le-au putut percepe. Nu vorbim numai despre sentimentele proprii ci și despre sentimentele și experiențele altora. Toate acestea vor avea loc ca urmare a creșterii influenţei venusiene care vor fi susținute şi de un puternic sentiment de încredere în sine.

Sfârşitul toamnei și iarna lui 2016 nu vor aduce modificări semnificative în viața Taurilor, cu excepția unor schimbări care este posibil să apară în domeniul profesional. Lucrurile la acest nivel vor evolua individual și pot varia considerabil de la un nativ la altul, în funcţie de tema astrală a fiecăruia. Este important însă ca Taurii, să fie conștienți de faptul că, per ansamblu, ultimele luni ale anului vor fi stabile și calme pentru ei. Vor fi capabili să contabilizeze corect toate evenimentele care au avut loc pe parcursul anului și rezultatul se regăseşte în acțiunile lor.

În general, bilanţul la sfîrşitul anului 2016, va fi momentul fundamental diferit de ceilalţi ani datorită diferitelor procese interioare pe care le parcurg, și care de cele mai multe ori rămân ascunse cunoaşterii noastre. Aceste lucruri pot fi asociate cu schimbarea locului de muncă, găsirea unui loc de muncă, schimbarea statutului financiar ş.a. Să nu le fie teamă de schimbări; să le primească deschis și cu curaj, și, chiar să le facă loc în viaţa lor, dacă este nevoie.
E timpul să abandoneze un mod de comunicare învechit și ineficient, dar şi obiceiurile proaste care i-au provocat să facă multe greșelile în trecut.

Dragoste şi familie

Nativii Taur vor avea parte de o mulțime de aventuri interesante și intense, mai ales în prima jumătate a anului. Printre astrele care vor exercita o influenţă puternică asupra lor, mai ales senzorial şi emoțional, sunt Venus şi Pluto, acesta din urmă jucând rolul polițistului rău. De remarcat, că în 2016, Luna va juca rolul dominant pentru ei. În general, anul 2016 va fi un an de succes în toate privințele, dar cu iubirea vor trebui să muncească din greu, pentru că şi ei au defectele lor, dar din ianuarie până în aprilie, nu cred să aibă probleme serioase de natură erotică.

Vorbeam despre defecte. Ei bine, afectivitate excesivă şi posesivitatea vor fi principalul obstacol care nu le va permite să lege relațiile pe care le doresc cu persoanele care le plac. Dacă sunt singuri, începutul anului nu le va aduce vreun eveniment de excepție, demn de luat în seamă. De fapt, pentru cei singuri, anul 2016 pare să fie un an caracterizat mai de grabă de legături pasagere decât de legături serioase, totul în funcţie de, repet, tema natală a fiecăruia. Dacă îi mulțumeşte această stare de lucruri, atunci nu mai este nimic de adăugat.

Dacă însă îşi doresc altceva – stabilitate, simt nevoia de a-şi întemeia o familie înseamnă că este timpul să-şi stabilească priorităţile, să-şi schimbe viaţa şi să înveţe să se lase în voia sentimentelor, să iasă cu prietenii, să bată cluburile dacă trebuie, să trăiască intens tot ceea ce a avut doar curajul să viseze, cu alte cuvinte să aibă o viaţă socială activă, dacă nu se pot adapta atunci să stea acasă, la gura sobei. Vreau să reţineţi un lucru foarte important. Ceea ce spun nu se referă la o persoană anume, ci sunt doar generalităţi.

Perioada mai – sfârşitul lunii august este o perioadă în care trebuie să fie extrem de realişti, nu să viseze pentru că nu vor obţine nimic. Dimpotrivă, totul se complică și vor trebui să treacă o mulțime de teste; în acest sens, sfera senzorial-emoțional este direct legată de cea spirituală. Să nu-şi mai ascundă sentimentele şi să nu le fie teamă să-şi trăiască dorinţele aşa cum le şopteşte intuiţia, ceea ce nu înseamnă că trebuie să ignore celebrii fluturi în stomac, vor avea vreme şi pentru asta, dar acum se cere foarte mult realism şi lucruri punctuale. În nici un caz să nu creadă că vor trăi o dragoste la prima vedere. Cum să sublimeze aceste trăiri? Simplu, joggingul şi sala de forţă sunt doar două exemple!

În perioada toamnă – iarnă, situaţia ar trebui să revină la normal. Totul depinde, bineînţeles, de ei. Cu cât sunt mai ambițioşi, mai consecvenţi şi insistenţi, cu atât vor obține, ceea ce îşi doresc. Nu mă îndoiesc că unii chiar îşi vor găsi sufletul pereche dacă asta îşi doresc, dacă nu, cum spuneam şi mai sus, viaţa lor sentimentală se va derula normal. Principal pentru ei în 2016, este să înveţe să îşi stăpânească emoțiile. Trebuie să vadă imaginea de ansamblu ca să ştie încotro va merge sau ce va alege.

Profesie şi carieră

Aspectul profesional şi al carierei pentru Taur va fi marcat de influența semnificativă a Lunii, care este unul dintre protectorii tradiționali ai lor (Taurul este semnul de exaltare a Lunii). Pe de altă parte, acest sprijin este un suport de apreciat pentru ei. În același timp, astrul nopţii semnifică esența concentrată a sentimentelor și emoțiilor, este arhiva emoţiilor şi sentimentelor colective ţi personale. Și mi se pare normal ca în această calitate, influxurile lunare să se lovească volens – nolens de cele mercuriene, dacă ne gândim că Mercur este principalul susţinător al majorităţii semnelor zodiacale, dacă nu chiar al tuturora, în anul care vine. Acest lucru înseamnă, în special pentru unii nativi Taur şi mai ales pentru cei care îşi cunosc tema natală, că vor trebui să se aştepte la greutăţi dacă nu au susţinere mercuriană.

De ce spun asta? Deoarece este imposibil să evite implicarea emoțională, izbucnirile unui temperament exploziv și impulsivitatea, stările de furie interioară şi exterioară, cu care se vor confrunta pe parcursul întregului an.
În general, Taurii se pot aștepta, ca prima jumătate a anului, să fie marcată de o dinamică mercuriană sporită, ceea ce înseamnă că drumul lor profesional se va dovedi a fi destul de înfloritor. Influența lui Pluto se va resimţi undeva pe la mijlocul lunii mai şi atunci, până în a doua parte a lunii iunie, să stea cuminţi, să nu încerce să-şi schimbe locul de muncă sau să nu facă vreo prostie care să le aducă pierderea locului de muncă. Dacă şi-au făcut planuri să se lase de muncă şi să-şi deschidă propria afacere atunci trebuie să fie foarte siguri de ce vor şi ce vor să facă pentru că şi atunci când crezi că ai toţi aşii în mână poţi face o mutare greşită, aşa că eu îi sfătuiesc să aibă puţină răbdare, de ce să rişte când peste câteva săptămâni pot reuşi fără probleme?!

În plus, miza care o pun în joc pare destul de mare şi pentru că Pluto este o planetă puternică și imprevizibilă, cred că nu ar trebui provocată. Chiar dacă mai bine de jumătate de an au făcut planuri, au creat scenarii, au analizat momentele cheie mai trebuie să acumuleze resurse dacă vor să facă faţă problemelor de mai târziu. Perioada propice, după părerea mea, să demareze ceva pe cont propriu este după 20 iunie, când au atât energia necesară cât deţin şi informaţiile necesare pentru ceea ce doresc să facă.

Apoi, vara lui 2016 poate fi considerată o perioadă de tranziţie, în adevăratul sens al cuvântului! Se finalizează vechile proiecte și vor reuşi să schimbe, în sensul de a-şi reorienta plaja de relaţii din perioada trecută. Cariera lor va fi stabilă, solidă şi vor avea o înlegere şi o percepţie clară asupra a ceea ce fac, de ce fac ceea ce fac sau de ce doresc să schimbe lucrurile, de ce doresc să nu mai muncească pentru alţii când pot munci pentru sine. Toate acestea însă depind de felul în care înţeleg să facă lucrurile cum trebuie, adică să nu se grăbească, să despice firul în patru dacă este nevoie, să calculeze fiecare pas ce urmează să-l facă. Şi să nu uite avertismentul astrelor – să înveţe să-şi controleze emoţiile deoarece vor fi momente în care se vor îndoi de ei, vor fi dubitativi, se vor întreba dacă nu cumva au greşit alegând ce au ales!

Să nu uite însă, că ei sunt cei care decid dar că trebuie să fie atenţi şi la ceea ce doreşte colectivul, colegii de echipă sau oamenii din subordine şi în aceste condiţii, cel mai bun lucru este să lase sentimentalismele şi emotivitatea deoparte, să nu le fie teamă să exploreze noi căi de comunicare, noi căi de exprimare dar mai ales noi moduri de abordare a relaţiilor la locul de muncă şi chiar să adopte noi metode de lucru dacă este nevoie.

Toamna și iarna vor fi perioade dintre cele mai profesionale. Dezvoltarea dinamică a propriei afaceri, o nouă poziţie la locul de muncă sau un alt loc de muncă în care să lucreze cu plăcere. Adaptabilitatea va fi un element foarte important şi vor trebui să iasă din armura conservatoare, să abordeze noi căi şi noi metode de lucru, să nu le fie teamă de schimbarea în bine. Conservatorismul le este cel mai mare duşman în 2016. Trebuie să găsească echilibrul şi armonia în ei şi nu în afara lor.

Financiar

Aspectul financiar va arunca o umbra de instabilitate asupra vieții nativilor Taur în 2016. Chiar dacă până la sfârşitul anului probabilitatea ca veniturile lor să crească substanţial este mare, stare de incertitudine, responsabilitatea pentru cei din jur, le va crea stări de disperare interioară de multe ori. Ştim deja că Luna şi Venus vor fi protectorii lor în 2016 şi cu toate acestea vor avea parte de oarecare nelinişti.

Noroc că Venus, care este şi zeița iubirii nu doar a cash flow-ului, îşi va face simţită influenţa şi voinţa abia din a doua jumătate a anului. Din ianuarie şi până în iunie ar trebui să se mulţumească cu ce au, dar să nu uite că abia din a doua parte a anului se prevăd schimbări semnificative în plan financiar. Asta nu înseamnă, că trebuie să se împrumute în stânga şi în dreapta care să rezolve problemele, nu, spun doar că este vorba despre o perioadă mai austeră şi ei ştiu să facă faţă acestor momente. De fapt, nu partea financiară este cea care îi deranjează ci o serie de aspecte conexe, cu evenimente care de care mai ciudate, se pomenesc implicaţi în tot felul de poveşti, unele reale, altele fantastice dar acestea nu vor avea efect asupra situaţiei financiare.

Cel puţin nu în prima parte a anului. Tensiunile lor vor fi de ordin afectiv şi nu financiar.
În aprilie, de exemplu, Taurii vor constata că au ajuns la fundul sacului dar nu pentru că sunt prea cheltuitori, deloc, ci pentru că primăvara se trezesc instinctele, se transformă în iubăreţi şi au nevoie de finanţe ca să-şi copleşească cu cadouri iubitele! Şi acum vor vedea cum banii planificaţi la capitoul altele nu mai sunt, se văd nevoiţi să purceadă la oarece ajustări.

Noroc cu Luna care mai aduce nişte bonusuri şi nu vor bagă mâna prea adânc în buzunar. Deci prima jumătate a anului, mai în glumă, mai în serios, Taurii trebuie să învețe să-şi administreze resursele cu înțelepciune. Dacă reuşessc să se ocupe de finanţele lor mai atent, atunci sfârşitul lunii iunie îi va găsi cu un fond de rezervă consolidat, suficient să treacă vara pentru ca din toamnă vor apărea tot felul de oportunităţi care vor îmbunătăţii starea lor financiară cantitativ.

Luna august va fi cea care va face tranziţia dar asta nu înseamnă că trebuie să se gândească numai la asta ci să lase lucrurile să curgă. Influenţele lui Venus vor creşte treptat, în timp ce cele ale Lunii vor slăbi şi de pe la jumătatea lunii septembrie vor observa schimbări semnificative din jurul lor. Este semnalul că a sosit momentul să ia măsuri pe care să le aplice imediat şi asta presupune să depună mai multe eforturi în sfera profesională. Posibil să găsească un nou loc de muncă, să dea examen pentru vreun post, să promoveze într-o poziţie care să aducă şi banii de care au nevoie. Schimbările profesionale se vor reflecta în plan financiar mai ales, iar sfâritul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie vor fi grăitoare în acest sens. Taurii îi vor surpinde pe foarte mulţi, inclusiv pe sine prin reuşitele financiare pe care le vor avea.

Sănătate

Din acest punct de vedere anumite acțiuni ale Taurilor, pot duce la o grămadă de consecințe mai puțin așteptate. De regulă, ei au un sistem imunitar destul de puternic, rare ori îi auzi că sunt bolnavi, şi chiar le place să facă demonstraţii cu asta, sunt capabili să sară în apa îngheţată şi să stea acolo până iese şi ultimul om din apă, doar din dorinţa de a arată cât sunt de puternici. Cu alte cuvinte, starea fizică a nativilor Taur în 2016, va depinde în totalitate pe capacitatea lor de a se privi din afară ca să spun aşa. Totuşi, în prima jumatate a anului şi până la sfârșitul primăverii, le-aş sugera să aibă grijă la accidentele de muncă. Chiar dacă au un loc de muncă considerat unul din cele mai sigure din lume, trebuie să fie cu ochii în patru.

În ceea ce privește aspectul emoţional, se pare că depresia şi angoasa sunt departe de ei, chiar și în toamnă, anotimpul favorit unor asemenea manifestări. Din păcate, nu se poate spune acelaşi lucru şi pentru celelalte semne. Dacă însă veţi întâlni un Taur care să sufere de depresie atunci fiţi siguri că traversează o perioadă bulversantă, cu pierderea locului de muncă, a casei de pe urma unui divorţ sau pierderea tuturor bunurilor, inclusiv a familiei, în urma unui credit nerambursat.

În ceea ce privește echilibrul mental, a doua jumătate a anului, toamna în special, este considerată a fi cea mai echilibrată. Eu spun că 2016 este un an care nu le va crea probleme de sănătate majore, exceptând prima jumătate a anului când vor trebui să aibă grijă ce fac la locul de muncă..

Gemeni 2016

Anul 2016 pentru reprezentanții zodiei Gemeni va fi unul destul de dinamic și destul de armonios, poate nu la fel de simplu cum şi-ar dori, dar în mod clar mai bun decât ultimii ani. Primul lucru demn de atenție este poziția lui Mercur în temele natale ale acestor nativi.

Nu este vorba despre o schimbare extraordinară sau de relocalizarea lui Mercur, dar, în general, stăpânul comunicării, al cerului și al comerţului va avea o influență mare, mult mai mare decât în starea sa normală, în special în ceea ce privește energia. Pentru Gemenii, această situație va fi evidentă în faptul că vor obține anumite avantaje care le va permite să promoveze, pe neaşteptate, şi semnificativ în carieră.

Aceaste previziuni se referă și la persoanele care au propria afacere nu doar la cei care sunt angajaţi. Din nou, vorbesc despre caracteristicile temei individuale, iar pentru aceşti nativi, ambițioşi, concentraţi, creativi și armonioşi, anul 2016 poate deveni cu adevărat un moment de cotitură, al cărui rezultat să ducă la împlinirea visurilor lor. În același timp, pentru Gemenii mai leneși care doresc să obţină totul fără a face prea multe eforturi, lucrurile ar putea lua o întorsătură deloc prozaică.

Perioada de la începutul anului și până în primăvară, inclusiv cea de-a doua decadă a lunii aprilie, nu va fi atât de extraordinară și plină de evenimente cum ar fi de aşteptat. Pluto va fi foarte activ acum, asta nu ar fi problematic dacă nu ar fi  însoțit de o stare tensionată provocată de astă dată, de Jupiter care iată nu mai are nimic din bonomoa Marelui Benefic, ci dimpotrivă, acţionează zgomotos şi în forţă, şi nu promite nimic bun pentru Gemeni. Drept urmare, aceşti nativi ar trebui să nu îşi planifice activităţi majore sau acţiuni de anvergură, cum ar fi o nuntă sau semnarea unor acorduri ori contracte vitale pentru instituţia sau compania la care lucrează deoarece este foarte puţin probabil ca acestea să le aducă satisfacţiile după care tânjesc, de exemplu, ci să rezolve lucrurile şi problemele care au rămas nerezolvate la sfârşitul anului trecut.

Nu înseamnă însă că ceea ce spun este musai un îndemn la inactivitate sau o direcţionare spre un anumit tip de acţiune, deloc, ci este un avertisment spre a-şi folosi mintea cu înțelepciune, în conformitate cu calităţile, talente şi creativitatea lor. Ştiţi zicala, Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută, deci ei sunt propriul lor sprijin, să nu ceară ajutor nimănui căci nu vor primi.

Deci, ca o concluzie, începutului anului nu este chiar ceea ce şi-ar dori un nativ Gemeni, nu are nimic dinamic cum s-ar fi aşteptat, ci este un moment de reechilibrare, de reacordare şi de finalizare. Este o vreme în care au nevoie de linişte, când cea mai bună opţiune se referă la sine şi la lumea lor interioară.
Din a treia decadă a lunii aprilie până la începutul verii, situația se va schimba, încet şi sigur, dar nu radical. Este ca şi cum ei trebuie să meargă, la pas, spre atingerea scopurilor propuse, folosind mijloacele pe care le are la dispoziție. Şi tot acum zicala cu întoarce şi celălalt obraz când eşti lovit, pentru Gemeni nu are acoperire acum, în schimb, se pot ghida după sintagma tratează-i pe ceilalţi aşa cum ţi-ai dori să fii tratat. Respectul se tratează cu respect, iar lipsa de principii și egoismul ar trebui tratat cu aceeaşi monedă.

În același timp, nu trebuie să uităm că mulţi din jurul nostru sunt experți în a te trage de limbă, sporovăind vrute şi nevrute. Dar să nu scape din vedere nici faptul că nu toată lumea este aşa. Vor trebui să dea dovadă vigilenţă, să fie eficienţi și sinceri, să nu încerce vreuna din jongleriile lor verbale, că vor fi prinşi cu mâţa în sac. Asta până la începutul lui iunie. Atât dorinţa de a trăi cât şi progresul la locul de muncă vor depinde, în mare măsură, de acțiunile lor.

Principalul obiectiv pentru ei acum, este să nu forţeze lucrurile şi nici să treacă pe cineva pe linie moartă numai pentru că nu sunt de acord cu ei. Oamenii din subordine, colegii şi prietenii lor au nevoie de încurajări, de idei, de căi pentru identificarea unor oportunități, şi nu să treacă imediat la acţiune ci să planifice mai de grabă, acţiunea. În caz contrar, chiar şi cea mai strălucitoare ideea poate părea o gogoaşă desumflată. Să nu uite, că dacă vor să fie leaderi trebuie să se comporte ca un leader iar pentru asta schimbarea trebuie să înceapă cu sine şi prin exemplu personal.

S-ar putea crede că Gemenii sunt interesaţi de conducere, să fie şefi, dar nu, realitatea este alta. Gemenii ca şi Racii, de exemplu, sunt semne predispuse spre a fi leaderi spirituali şi de ideologii, de multe ori, împotriva propriei voinţe. Este dacă vreţi soartă sau destin sau orice altă definiţie metafizică am vrea să-i dăm, dar fără îndoială, a doua jumătatea a lui 2016, va dovedi că această afirmație este adevărată şi până în decembrie, toate vor funcţiona pentru Gemeni, ca o singură entitate.

Cel mai probabil vor trebui să muncească, din greu, toată vară pentru a obține rezultatele dorite înainte de venirea iernii când tradițional, lucrurile tind să se dezvolte într-un mod diferit pentru că mulţi dintre noi preferă să-şi petreacă concediul de odihnă vara, iar sfârşitul anului să ne prindă la muncă, trăgând din greu să finalizăm ceea ce avem de terminat.

Pentru Gemeni din vară lucrurile vor lua o întorsătură fundamental diferită, iar aceste schimbări vor fi singurul mod care le va permite să îşi atingă obiectivele. Ar trebui să fie siguri de ceea ce îşi doresc iar dacă nu este aşa, vor avea mult de furcă şi cu ei înşişi dar şi cu ceilalţi.

Multe lucruri se vor schimba pentru ei, viaţa va avea noi valenţe, se vor lovi de obstacole dintre cele mai neaşteptate, oameni la care se vor aştepta cel mai puţin îi vor dezamăgi prin felul lor de a fi, ce mai este o perioadă dificilă de adaptare, într-adevăr, şi nu i-aşi sfătui să o ia personal pentru că nimeni nu scapă de asemenea probleme, de certuri și de dispute. Vor trebui să-şi găsească propriul drum prin meandrele societăţii moderne şi îi vor întâlni pe acei oameni care îi pot ajuta să-şi îndeplinească planurile. Toată vara până la începutul toamnei vor întâlni oportunităţi de a pune în practică ideile pe care le au. Să nu-şi piardă încrederea în sine, ci să-şi aminească că întotdeauna vor găsi un umăr pe care să se sprijine într-o situație critică.

În schimb, sfârşitul anului va fi unul nu ştiu cât de fascinant dar sigur relevant pentru ei. Vor fi uimiţi să-şi descopere capacitățile extrasenzoriale și va fi cu siguranţă o surpriză plăcută, dar ce îi va uimi cel mai mult va fi cât de important este gradul de conștientizare a propriul sine şi a faptului că nu sunt singuri, iar succesul nu l-a atins doar datorită talentelor şi creativităţii lor. Este doar o chestiune de timp până vor realiza cât de uşor faci lucrurile atunci când altruismul a luat locul narcisismului incontrolabil.

Dragoste şi familie

Este adevărat că 2016 va fi un an ciudat și ambiguu, dar nu și în ceea ce privește sfera emoțională. În anul care va veni, multe dintre resursele interioare ale Gemenilor vor viza rezolvarea problemelor legate de locul de muncă, de carieră și de finanțe. Este puțin probabil ca 2016 să le aducă o nuntă sau nașterea unui copil. Cu toate acestea, dacă asta îşi doresc cu adevărat nimic nu poate împiedica aceste lucruri să se întâmple, nici măcar Mercur, stăpânul lor, responsabil cu echilibrarea balanței în favoarea muncii şi nu a iubirii. Aşa că, sfatul meu este, să nu grăbească lucrurile și nici să se pună de-a curmezişul, ca să spunem așa, împotriva fluxului, mai ales atunci când debitul este atât de puternic.

Între începutul anului până pe la mijlocul lunii iunie, nu există modificări serioase în ce priveşte dragostea. Dacă totuşi doresc să-şi întemeieze o familie nu trebuie să se grăbească, indiferent care sunt împrejurările sau condiţionările ci să ia lucrurile pe îndelete. Chiar dacă partenerii insistă, să nu facă pasul până la sfârșitul verii.

Există posibilitatea ca după amânări repetate, partenerii să treacă la şantajul emoţional şi dacă vor vedea că nu obţin ce doresc să-şi schimbe radical comportamentul și chiar să rupă relaţia, e, atunci cred că nativii Gemeni ar trebui să îi mulţumească lui Dumnezeu că le-a arătat adevărata faţa a celor care credeau că îi iubesc. Adevărul este că prima jumătate a anului, pentru mulți Gemeni, este o perioadă de teste sentimentale, deci să se pregătească sufleteşte iar dacă văd că speranţele lor s-au năruit sau că lucrurile nu ies aşa cum şi-au dorit înseamnă că aşa trebuia să se întâmple. Le sugerez să se bazeze pe intuiţie, deoarece situațiile sunt diferite de la un nativ la altul și, uneori, o judecată pământeană este mai bună decât una astrală şi numai dacă ne amintim sintagma că astrele predispun, omul dispune.

Odată cu venirea lunii august, viaţa lor sentimentală se va schimba, pot lua de la început o relaţie, în timp ce altele vor cunoaşte o întorsătură neașteptată. Totodată, aspectul nu se referă doar la relațiile personale ci şi la cele de prietenie, cele cu familia si cu colegii. Sunt unii Gemeni căsătoriţi care mai călcau pe de lături, discret, şi nu li se pare mare lucru, mai ales că acasă îi aşteapta cineva. Deci, atenţie la ispite! Vor fi foarte multe dar niciuna atât de formidabilă încât să merite riscul. Aşa că tot ce li se va cere în 2016, va fi onestitate şi adevăr.

De asemenea, există posibilitatea ca anul să îi găsească pe unii Gemeni într-o relaţie imposibilă, o companie proastă cum ni se spunea în copilărie. Pasiunea se poate confunda cu obsesia, nesiguranţa cu gelozia, fascinaţia cu neputinţa, atracţia cu minciuna şi în, aceste condiţii, întrebarea care se pune este vorbim despre o relaţie de reciprocitate sau de una karmică? Nu au nicio garanție că o asemenea situație va fi cale de urmat în 2016, dar este bine să fie conștienți de această probabilitate. Vorba ceea, e mai uşor să previ decât să vindeci.

Profesia şi cariera

Mercur, patronul traditional reprezentanților acestui semn zodiacal, va fi în Taur şi de aceea pentru Gemeni începutul anul viitor va debuta mai lent. Dar aceasta nu înseamnă că această lentoare implică doar aspecte negative. Chiar dacă 2016 va fi un an mai greu, cu multe suişuri şi coborâşuri pentru aceşti nativi, aceasta se datorează influxurilor plutoniene care însă vor aduce acestui semn zodiacal şi o serie de vibrații pozitive. Poziția neașteptată a lui Mercur în 2016 îi poate tulbura într-adevăr, oarecum, dar destul de repede îşi vor da seama că el le aduce şi schimbări pozitive. Vor observa că acest flux de energie, consistent, le dezvăluie talente ascunse de care ei habar nu aveau.

Posibil ca în prima jumătate a lunii februarie să simtă, la figurat vorbind, ciupiturile lui Mercur deoarece stăpânul lor chiar dacă nu le va da prea multe indicii despre modalitățile de îmbunătățire a statusului profesional şi financiar care vor urma, îi susţine. Pentru cei care doresc altceva acum va fi cel mai bun moment pentru cei care decid să înceapă propria afacere. Cu toate acestea, şi cei care sunt angajaţi, nu neapărat în poziţii de conducere sau au ambiţii dintre cele mai lumeşti, se pot aștepta la bonusuri semnificative. Până la sfârșitul primăverii, Pluto le va dezvălui ceea ce au de făcut și vor trebui să încetinească puţin ritmul. Uneori trebuie să se oprească pentru că şi motoarele trebuie să se răcească. Această moment descrie perfect situația.

În vara anului 2016 nu ar strica să-şi treacă în revistă toate resursele disponibile. Acest lucru nu se referă neapărat la ideea de a-şi planifica evenimente speciale pentru această perioadă ci se referă, în special, la semnarea, parafarea sau preluarea de acte, contracte, acorduri sau oferte. Perioada seamănă într-un fel cu modul cum au început anul doar că atunci nu erau conștienți de opțiunile şi posibilităţile pe care le au. Iar acum, când au toate cărțile pe masă, este timpul să acţioneze dar, în acelaşi timp, astrele, le sugerează să fie atenţi la tot ceea ce fac, la tot ceea ce li se propune sau semnează, la toate afacerile în care se bagă. Nu este nevoie să se grăbească, dar lumea trebuie să știe de proiectele lor ambițioase. Și nu văd de ce să nu le repet să fie prudenţi, o voi face ori de câte ori voi considera că este necesar. De ce spun asta? Deoarece influxurile plutoniene le-ar putea afecta rezultatele şi eforturile, dacă nu sunt atenţi, în cel mai neplăcut mod posibil şi tot ce a însemnat realizări anterioare să fie anulate urgent.

Începutul toamnei este o perioadă pe care o putem numi, în continuare, grea prin eforturile pe care le reclamă. Fără să ţină cont de metafizică și etimologia descriptivă a momentului, anotimpul de trecere dintre vară şi iarnă, se va dovedi perioada cea mai productivă şi mai de succes. Punctul forte este încrederea în sine. Spun asta pentru că Gemenii sunt înconjuraţi de oameni care îşi ascund cu abilitate intenţiile reale – gelozie, invidie, interes mataerial, în spatele măştii bunăvoinţei şi ajutorului necondiţionat.

Întotdeauna când primesc ajutor şi nu li se cere nimic în schimb, să fie atenţi pentru că acei oameni ascund ceva. Cel mai important lucru este să nu se lase influenţaţi şi să nu abandoneze drumul pe care sunt. Ştiu care este direcţia lor, şi-au jalonat viitorul foarte bine asftel că nu mai au nevoie nici de sfaturi şi nici de ajutor, mai ales dacă acestea vin cumva pe căi ocolite, sunt date cu un ton din care se subînţelege că mai există ceva sau se fac într-un mod persuasiv ori pur şi simplu încearcă să îi facă să se îndoiască de sine.
Odată cu venirea ierii îşi vor atinge obiectivele și cu puţin efort aş spune că vor avea un sârşit de an cum nu au mai avut demult.

Financiar

Din punct de vedere financiar se pot aștepta la o creștere substanţială a veniturilor pe tot parcursul anului viitor. Asta nu înseamnă, neapărat, că vorbim despre schimbarea locului de muncă sau de oferte substanţiale în acest sens, nu. Cu toate acestea, influenţa sportiă a lui Mercur, pe tot parcursul lunii iunie, le aduce, fără îndoială, o serie de oportunităţi, ceea ce înseamnă că ei nu au prea multe de făcut decât să le fructifice cu ingeniozitatea caracteristică.

Începutul de an va fi marcat de un sprijin susţinut, aş spune că pentru ei seamănă a miracol şi că ar trebui să fie un îndemn explicit spre acţiune. E greu de spus, ce viteză de reacţie vor avea în luarea deciziilor, din moment ce totul se petrece la nivel personal. Unii ar putea simți nevoia să aștepte măcar până la sfârșitul lunii februarie, alții ar putea pierde toate șansele care se ivesc dacă nu se apucă imediat de treabă, adică prima jumătate a lui ianuarie, alţii vor sta tot timpul cu ochii în patru, dacă se mai iveşte ceva, iar alţii vor lua lucrurile pur şi simplu aşa cum sunt.

De pe la sfârşitul lunii aprilie, vor avea şansa să înceapă propria afacere. Probabil că această perioadă va fi cea mai bună din moment ce ambele energii, terestră și celestă, sunt le desfăşoară sub nas un adevărat covor roşu spre noi începuturi, ceea ce ar putea semnifica şi faptul că afacerea lor va fi una de succes. Cu toate acestea, chiar dacă luăm în considerare aspectele bune ale momentului, se pot ivi pe neaşteptate tentaţii adică cheltuieli financiare semnificative, şi nu cred că este cel mai bun moment pentru a merge la cumpărături. De exemplu, îşi pot cumpăra o mașină nouă, în loc să investească în propria afacere, dar nu se vor alege cu mai nimic altecva pentru că pierd oportunitățile atât de promiţătoare. Să nu încerce să obţină un profit imediat sau să pună mâna pe tot cel le iese în cale, chiar dacă li se cere să acţioneze rapid, să fie și atenți, să nu uite că proiectele cele mai profitabile sunt, de obicei, cele pe termen lung.

Vara va aduce calm și liniştire. Ritmul de lucru va fi un pic mai lent, stare financiară se va echilibra și nu vor exista obstacole semnificative, cel puțin nu din acelea pentru care ar trebui să vă faceți griji.  Să se relaxeze şi să se bucure de viaţă, să nu se grăbească să acţioneze, iar dacă sunt pe cont propriu nu le trebuie decât un minim efort ca să reziste. Asta nu înseamnă că trebuie să lase lucrurile în voia lor, obiectivul lor principal trebuie să rămână controlul şi să nu intervină în forţă dacă primesc semnale că unele lucruri au luat-o razna, mai ales că situația lor financiară nu va avea de suferit iar perspectivele sunt mai mult decât luminoase.

Vor fi nevoiţi să reducă cheltuielile la începutul toamnei din moment ce vor să-şi dezvolte armonios şi considerabil afacerile, ceea ce înseamnă că perioada septembrie – noiembrie nu va fi chiar atât de ușoară financiar, deoarece vor trebui să renunțe la o grămadă de achiziții în favoarea investițiilor de prospectivă. În schimb, dacă folosesc această șansă cu înțelepciune, vor obține un profit peste asteptări, undeva pe la mijlocul lunii decembrie. Cu alte cuvinte, în 2016, cu cât vor fi mai chibzuiţi financiat cu atât rezultatul va fi unul pe măsură.

Sănătate

Creșterea influenței mercuriene îi va dinamiza pe nativii Gemeni şi va fi un aspect care va susţine sănătatea acestora în 2016. Asta înseamnă că Gemenii nu vor avea probleme cu escaladarea bolilor cronice deja instalalte şi se referă la toate tipurile de boală. De altfel, Gemenii sunt unul din puţinele semne zodiacale ale acestui an care nu se vor confrunta cu probleme grave de sănătate. Dar vor avea parte, mai ales în perioada iarnă – primăvară de pusee acute cum sunt răcelile, nas înfundat, sinuzite, dar, atenţie, şi pe unde umblă că îi pasc bolile cu transmitere sexuală şi aş spune că femeile, culmea, sunt cele mai vulnerabile.

Perioada dintre începutul lunii iunie până la mijlocul toamnei, ar putea fi marcată de o creștere a indispoziţiilor cu aspect de depresie. De fapt, aş spune că în comparaţie cu alţi ani, tulburările lor emoţionale sunt rezonabile și nu durează decât câteva zile.

Se pot confrunta însă şi cu depresii serioase mai ales atunci când sistemul imunitar le este slăbit. Este greu de precizat cauza acestor probleme, tot ce este important însă este ca ei să-şi păstreze siguranţa emoțională, mai ales în perioada de tranziție dintre vară și toamnă – să nu se certe cu colegii, să evite problemele la locul de muncă, să nu le fie teamăc ă îşi pierd locul de muncă ş.a. Liniştea emoțională și interioară le va asigura literalmente sănătatea fizică.
Toamna, târziu, poate sugera elevaraea spirituală; liniştea interioară va lua o întorsătură în bine și, drept urmare, vor deborda de energie, se vor bucura de un sistem imunitar fortifiat. Asta nu înseamnă, că musai trebuie să alerge desculţi prin zăpadă sau să stea într-o încăpere unde majoritatea oamenilor sunt răciţi!

Rac 2016

În 2016 nativii Rac ar trebui să fie în măsură să finalizeze cea mai mare parte a sarcinilor pe care le primesc sau şi le asumă. Problemele care apar şi nu sunt rezolvate acum vor dispare pe moment, dar sigur vor reapărea, sub o altă formă, în anii viitori. Un lucru este sigur, Racii vor fi capabili să-şi atingă scopurile și obiectivele pe care şi le propun iar pentru a face acest lucru trebuie să înveţe cum să armonizeze emoţiile şi îndoiala care îi mai chinuieşte uneori.
În aceste condiţii, pentru nativii Rac, 2016 va fi un an extraordinar, susţinut, divers, în ciudat faptului că nu va abunda în evenimente fericite. Dar asta nu trebuie să îi sperie.

Anul va fi caracterizat de o dinamică astrală mai puţin susţinută, nu mai au de partea lor planetele care să îi susţină ci doar aspecte şi în consecinţă, impactul energetic asupra Racilor va fi destul de slab. De exemplu, nu se pot plânge că Saturn are o influenţă mai slabă asupra lor, dimpotrivă, se simt eliberaţi de anumite condiţionări şi au dispărut o serie de blocaje, dar este mai puţin îmbucurător faptul că influenţa Lunii şi a lui Jupiter, aliaţi de nădejde pentru Raci, în 2016, i-au cam lăsat din braţe, influenţa lor aş spune, cu particularizările de rigoare, că sunt aproape nesemnificative, aşa că Racii nu vor avea timp să-şi trăiască emoţiile pentru că vor trebui să găsească soluţii.

Datorită faptului că influenţele exercitate de Lună în conjuncție cu planetele peste care va trece periodic de-a lungul 2016, este de remarcat o creștere a capacității empatice a unei anumite categorii de nativi Rac, precum și o explozie de personalitate dar și de restanţe în ce priveşte temperamentul lor – uneori vor fi mai apatici, alteori vor deborda de energie şi cum Racii sunt renumiţi pentru originalitatea și veseliea lor, normal că se vor afla în centrul atenției, în special în cel al persoanelor de sex opus! Dar să nu se grăbească să se bucure!

Dacă sunt singuri, nu cred că această situație le-ar crea probleme, însă dacă sunt sunt căsătoriți vor trebui să fie atenţi la relaţiile cu partenerul de viaţă deoarece gelozia poate distruge căsătorii. Uneori acest nou statut va fi schimbat rapid de noi legături sau mariaje. Ei bine, să sperăm că în 2016 îşi vor trăi așteptările la intensitatea momentului, indiferent de cursul acțiunilor lor!

De la începutul anului și până la sfârșitul primăverii, mai precis ultima decadă din mai, pare a fi o perioadă destul de bună pentru Raci. Nu se vor confrunta cu probleme majore şi nici cu situații care să necesite eforturi excesive din partea lor. Nava lor va naviga cu grație pe oceanul vieții, având cap compas insulele la care se străduiesc să ajungă de ceva vreme. În mod surprinzător, este foarte puțin probabil să întâlnească evenimente semnificative la scară largă, cât mai de grabă îşi vor trăi propriile evenimente la scară infinit interioară care să îi ancoreze mai apoi, în realitatea imediată. Este un lucru bun pentru ei deoarece bolile nu vor putea să le facă niciun rău; sistemul lor imunitar va fi incredibil de puternic și vor fi în măsură să, ca să spunem așa, să facă faţă, automat, la orice amenințare externă.

În ceea ce privește deciziile sunt liberi să aleagă direcția în care doresc să meargă; niciuna dintre planete nu le va influență drumul, ceea ce este deja o situație destul de personală. Cu toate acestea nu le sugerez să se culce pe o ureche, că ei nu au probleme. Când nu zăreşti portul, nu ai busolă şi nici hartă care să indice drumul, nava ar putea să se lovească de stânci sau să se împotmolească în ape mici fără putiinţa de a o mai urni din loc. Aşa că, în 2016 este de dorit să-şi facă o listă de priorităţi, cu obiective bine stabilite pe care să nu le schimbe şi nici să le sară atunci când pare că nu mai găsesc nicio soluţie de ieşire din impas. Aceasta le va asigura stabilitatea navei chiar şi atunci când căpitanul este mort de beat.

Din vară şi până în septembrie, prima lună de toamnă, multe lucruri se pot schimba, brusc şi deodată. Şi aici este foarte bine să amintim că şi Racul, ca şi Gemnii, este un semn versatiş, care le permite nativilor să se implice în domenii variate, în funcţie de tema natală a fiecăruia. Ca urmare, acest lucru duce destul de des la un final mai puţin fericit și acum nu vorbim musai, doar de dragostea de viaţă, nu. În 2016 Racii vor trebui să învețe să-şi controleze dorinţele impulsive, fără a renunţa la ele, ci prin distribuire armonioasă a resursele disponibile în sine. Vara vor fi supuşi la tot felul de teste, care de care mai suprinzătoare, mai sofisticate şi mai alambicate pentru a-i obliga să-şi definească clar opţiunile şiii apucăturile, că vorbim despre budoar, despre paturile altora sau pur şi simplu despre natură. Este foarte important să înţeleagă ce aşteaptă celălalt de la ei.

Tot acum, Luna le va sporisensibilitatea care va fi un soi de bonus care le va deschide noi orizonturi. Dacă sunt singuri sau rămân singuri să nu le fie teamă de singurătate. Cel puţin o perioadă de câteva săptămâni – o excursie în munţi sau un foc de tabără sub cerul înstelat vor reinstala armonia în sufletul lor şi îi va ajuta să se liniştească mult mai bine decât o vacanţă în Maldive.

Va fi o mică schimbare în toamnă când cea mai mare atenţie o vor acorda acum muncii mai de grab decât momentelor de meditaţie, autocontemplare sau dezvoltare spirituală. Septembrie va fi o lună productivă, dar să nu-şi închipuie că vor pune pe picioare o multinațională în 30 de zile, adică să nu încerce să rezolve totul, cum se spune, dintr-o singură lovitură, să nu se grăbească deoarece până la sfârșitul anului vor avea timp să ajusteze şi să perfecteze lucrurile pentru ca sistemul lor să funcţioneze aşa cum doresc.

Toamna și iarna vor fi un pic mai dinamice, cu mai puţin timp pentru ei aşa cum s-a întâmplat în prima parte a anului şi în vară. Acum vor simţi la propriu că Luna și Jupiter, patronii lor, nu-i mai ajută, că niciunul dintre ei nu va fi dispus să-i ajute. Problemele de actualitate se vor aduna, va fi ca o ambuscadă în care vor fi atraşi iar duelul este, de departe neconvenţional dar cinstit. Deci, să fie pregătiți pentru orice, să nu recurgă la subterfugii şi la ocolişuri pentru că adversarii lor, de astă dată vor juca cinstit și corecte, defapt, aşteaptă să îi prindă pe ei pe picior greşit.

Aşa că în nici un caz să nu se angajeze într-o joc cu norme care contrazic principiile și valorile lor morale. Lupta va fi cu atât mai frumoasă cu cât vor continua să-şi urmeze direcția aleasă, fără a fi distras de lucruri minore. Și nu contează cât de greu este ci, contează să nu se distanțeze de cei care doresc sincer să îi ajute. Dacă vor începe să se îndoiască de sine situațiile negative se vor agrava iar percepția asupra realității va fi una deformată. Cu toate acestea, astrele sugerează că este vorba despre un test, în niciun caz de a-i îndepărta de oameni. De data aceasta nu mai este vorba de o situație imaginară, ci este viața lor în joc.

Dragoste şi familia

Crabii ca simbol al semnului Rac sunt creaturi uimitoare. Poate că aici trebuie căutat şi motivul pentru care în Egiptul antic erau veneraţi. În 2016, mulţi Raci vor trăi situaţii şi evenimnete care să-i aducă în situaţia de a reitera mitul păsării Phoenix, adică să aibă parte de o cădere zdravănă şi să renască, chiar şi cu răni sufleteşti pentru a merge mai departe. Şi asta datorându-se unei combinaţii de influxuri planetare concertate de Lună şi de Jupiter. La un moment dat şi Venus se poate alătura acestui bombardament astral, în funcţie de tema natală a fiecăruia.

Cel mai important lucru este că, în ceea ce privește sfera afectiv-emoțională, viața Racilor, în 2016 va fi surprinzător de vibrantă, de diversă, plină de evenimente şi situații neaşteptate, amuzante și mai puţin amuzante.
Prima jumătate a anului până la apusul soarelui în de-a treia decadă a lunii iulie, va fi cu adevărat unică. Temperamentul, puterea lor emoţională, carisma, toate acestea peiorativ vorbind, vor funcţiona stas. Dacă sunt singuri, este puțin probabil ca acest lucru să le provoce probleme în familie. Vor parcurge etape şi perioade dintre cele mai ciudate sau cintroversate şi fără îndoială nu vorbim despre un drum uşor.

Dacă vorbim despre bărbatul Rac, acesta va fi capabil să facă orice, nu vor exista bariere sau obiective de neatins, inclusiv în ceea ce privește partenerii sexuali. Dacă este sau nu o chestiune de filozofie de viaţă să se complacă în acest mod de a trăi, nu aş putea să le spun, dar fără îndoială întrebarea dacă are sau nu valoare ceea ce fac, le va strepezi multe nopţi pentru că totul este atât de intens şi atât de frumos încât nici lor nu le vine să creadă.

Se pot îndrăgosti în cele mai neaşteptate locuri, pot întâlni ceea ce cred ei că este marea dragoste doar că după o lună sau două de relaţie vor obosi, se vor simţi prinşi într-un joc prea mare pentru ei şi vor dori altceva. Fiţi siguri că se va reorienta! De ce? Pentru că nu este cea mai bună perioadă aşa că vor trebui să se gândească de două ori înainte de a se arunca, cu capul înainte, într-o nouă relaţie. Dacă însă vorbim despe femeia Rac, atunci trebuie să mă înclin în faţa lor pentru că au toate şansele să câştige potul cel mare. Vor fi înconjurate de o mulțime de admiratori și vor ştii intuitiv cum să nu mai fie singure. Pentru Racii căsătoriţi problema este dacă mariajul lor va rezista testului de anduranţă.

Vorbesc de cuplurile aflate în al 7-lea, al 14-lea, al 21-lea sau al 28-lea an de căsătorie, etape în care mariajul va cunoaşte cele mai convulsionate perioade. Pericolul de destrămare a familiei este foarte mare, de aceea, ambii parteneri nu ar trebui să întindă coarda prea mult.

Începând din august 2016 până la începutul 2017, situația se va schimba aproape radical. Fluxurile de energie lunare, jupiteriene şi vensusie vor fi destul de slabe și nu vor mai fi atraşi de sexul opus ca ursul tânăr la miere. De fapt, tocmi această atenuare a influxurilor astrale este un moment ideal pentru a începe o nouă relație. Ar fi frumos dacă ar planifica o nuntă de la începutul iernii, în cazul în care acesta le va fi planul. Căsătoria va fi cu siguranţă puternică și de lungă durată.

Acum să ne înţelegem, ceea ce vă spun sunt genralităţi, virtuale posibilităţi, nu o granaţie că lucrurile se vor petrece întocmai, de aceea spun că depinde foarte mult de tema natală şi de felul cum acţionează fiecare. De exemplu, a doua parte a anului aduce posibilitatea de a corecta greşelile din prima jumătate. Vor renaşte, cum spuneam, asemenea păsării Phoenix, cu condiţia să aleagă momentul potrivit. În general, vor trăi momente bune din care vor învăța o mulțime de lucruri.

Profesia şi cariera

Nu cred ca Racii să se bucure de avantaje profesionale față de celelalte semne zodiacale. Aproape toate planetele care influenţează, mai mult sau mai puțin, viața acestor nativi, anul acesta nu le vor fi alături. Doar în anumite momente se vor bucura de aceste influxuri şi chiar şi atunci pentru foarte scurt timp, dar promit să fie puternice şi spectaculoase. Nu este nevoie să se intre în panică pentru că 2016 este totuşi promiţător şi cred că le aduce şi satisfacţii pe măsură nativilor Rac.

Modificări semnificative nu cred să fie chiar de la începutul anului. Singurul aspect important este că ar trebui să acorde fie atenți şi grijulii cu colegii mai ciudaţi sau cu probleme pentru că unii chiar ar putea avea nevoie de ajutorul lor. Iar Racii nu îi vor refuza, indiferent de orice circumstanțe. Nu contează cum arată sau că i-a jignit vreodată, nu, vor face ceea ce cred că este mai bine. În cazul în care altruismul și lupta pentru dreptate nu sunt o prioritate pentru Raci sau nu îi implică în vreun fel, atunci e puţin probabil ca 2016 să fie un succes în orice domeniu.

Un element de prim plan al acestor nativi sunt emoţiile şi sinceritatea iar în 2016, cu siguranţă îşi vor reevalua prioritățile, mai ales dacă au fost atenţionaţi
pentru egoismul enorm și ambițiile nerezonabile. În general, perioada iarnă – primăvară va marca începutul unui drum, un drum care anticipează progresul treptat ce se va produce abia în vară.

Începutul lunii mai va permite deja vizualizarea promisiunilor de creştere a resurselor personale. Vor simţi fluxul de energie proaspătă furnizat de astre pe tot parcursul lunii iunie și în prima jumătate a lunii iulie. Anumite aspecte din viața personală i-ar putea scoate din circuitul rutinei, dar nu pentru mult timp. Nu trebuie decât să-şi păstreze calmul, să evite panica deoarece sensibilitatea lor le poate juca una din cele mai neaşteptate feste şi deloc plăcute. Deci, totul este să-şi păstreze calmul, indiferent ce vor auzi, ce li se va spune, ce se va zvoni legat de locul de muncă.

Începând cu 10 septembrie, perioada va fi marcată de începutul unei noi etape care va dura până la sfârşitul toamnei, moment în care ar putea pune pe picioare propria afacere sau se va muta într-un departament nou, într- o poziţie cheie. Vorbim de propriile forţe şi nu de ajutor astral, asta chiar nu mai contează, deoarece vor parcurge momente extraordinare şi vor avea parte de oportunităţi cum nici nu au visat, nu trebuie decât să-şli urmeze cu încredere propria cale. În schimb, să nu se apuce de mai multe lucruri deodată că nu vor termina nimic şi va urma o perioadă de blocaj destul de lungă. Au toate atuurile ca să-şi atingă obiectivele, singurul lucrur pe care îl au de făcut este să se concentreze pe ce trebuie să facă şi să nu amestece viaţa personală cu cea profesională.

Dimpotrivă, acum trebuie să facă o analiză atentă fără să-şi rănească colegii, partenerul de afaceri sau cel de viaţă, să vadă unde au greşit, nu de alta dar este un moment excelent să înveţe din propriile greşeli.
Dacă au făcut alegerile corecte rezultatele se vor vedea până la sfârșitul toamnei. Și iarna, ei bine, iarna le va aduce bucuria, relaxare și timp să se gândească la noi proiecte ambițioase.

Financiar

Luna Neagră va fi, probabil, unul dintre puținele corpurilor cerești care îi vor influența pe Raci, în 2016 şi mă refer, în special, la aspectul financiar. Este important să rețină că oportunitățile bune şi de perspectivă sunt la-ndemână şi le pot aduce îmbunătățiri considerabile ale statutului financiar. Cum ar putea materializa aceste oportunităţi? Nimic extraordinar, în fapt; tot ce trebuie să facă este să-şi folosească abilitățile profesionale cumpătat și să acționeze rapid la momentul potrivit.

Până în primele zile ale lunii iunie nu aş putea vorbi despre surprize, apoi totul va urma un curs rapid, afacerea sau afacerile lor vor creşte treptat şi constant. Situația însă, este un pic diferită la Racii care sunt angajaţi. În acest caz, se pot aștepta la o derulare dinamică, pe înainte cum se spune, a evenimentelor, fără schimbări radicale. Vor experimenta creșterea cantitativă a resurselor, dar asta nu înseamnă că musai trebuie să-şi epuizeze economiile dintr-odată pentru că vor mai avea nevoie de bani.

Dacă este să se producă o schimbare majoră pe frontul financiar atunci se pot aştepta ca din doua jumătate a lunii septembrie să se producă şi acestea. Înfluxurile Impactul dinamic al Lunii Negre va crește considerabil şi le va spori abilităţile empatice, adică le va stimula din plin, flerul financiar. Acum, nu trebuie să abuzeze de aceste calităţi rapid şi radical, ci mai întâi să studieze piaţa, sau să nu-şi folosească talentul ca să îii ruineze pe alţii; dacă nu vorbim de competiţie şi nici de reglat conturile cu vreun oponent, le spun să ia taurul de coarne!

Ştim că nu e nimic în neregulă, de exemplu, dacă un politician îşi schimbă strategia, în sensul că îşi folosesşte carisma şi puterea de convingere în discursuri sforăitoare pentru a-şi atingere scopurilor. Spre deosebire de un politician, Racii de rând trebuie să se seteze pe umplerea golurilor sufleteşti ale celorlalţi, altfel nu se vor bucura de protecție astrală iar lucrurile nu vor fi prea uşoare pentru ei.

Pentru cei care au afaceri, momentul septembrie – noiembrie este cel mai bun pentru extinderea afacerilor. Cei care cochetează cu bursa, cu jocurile de loterie sau pariurile, să-şi folosească banii dar să nu-şi epuizeze conturile. Nu vor da lovitura, dar îşi pot rotunji veniturile substanţial ştiţi cum e, pic cu pic, se adună! Perspectivele depind foarte mult de modul cum ştiu să reacţioneze şi să gândească la momentul oportun, așa că îi sfătuiesc să fie cu ochii în patru.

Nu trebuie săşi facă o listă de cheltuieli, dar nici să fie risipitori pentru că vor avea nevoie de bani, cel puţin în a doua parte a anului. Dacă doresc să investească să o facă cu chibzuială şi să nu asculte nici un sfat, să nu intre în scheme financiare propuse de prieteni sau de cei care le-au încercat pentru că ei nu pot merge la plezneală sau la pont, dacă vor să reuşească, trebuie mai întâi să gândească, în special, riscurile, deci evitaţi schemele dubioase.
În perioada a doua jumătate a lunii septembrie și începutul lunii decembrie  ajung iar în faza de luptă pentru un loc sub soare.

Este de aşteptat să se producă o schimbare, o reinventare sau câştiguri care să îi aducă în situaţia să-şi investească resursele în propria afacere. Este bine dacă vă gândiţi la viitorul copiilor, dar trebuie să procedaţi asemenea şarpelui care îşi adulmecă prada, cu atenţie. Perspectivele vor depinde nu atât de cantitatea de bani pe care îi investiţi cât de felul cum înţeleg să-şi folosească resursele aşa că dacă este nevoie să apeleze la un consilier financiar. Nu trebuie să le fie ruşine că cer ajutor, e mai rezonabil să admiţi că nu ai experienţă, decât să declari falimentul în foarte scurt timp.

Sănătate

Cu probleme de sănătate se vor confrunta, mai ales, în prima jumătate a anului. Și, din păcate, este greu să prognozezi evenimentele de sănătate viitoare. Ce pot să le spun cu certitudine este că trebuie să se elibereze de orice sentimente negative, şi, în cazul în care nu s-au confruntat încă cu o apendicită este posibil să o pătească în 2016.

Deci prima jumătate a anului nu este cea mai bună pentru călătorii lungi, în special, cele de vacanță. În același timp, ar trebui să ia măsuri de prevedere deosebite ci doar să trăiască o viață normală, dar să fie atenţi la starea organismului. De exemplu, distraţi-vă dar evitaţi plimbările prin ploaie, fără umbrelă. Să nu vă speriaţi nici dacă răciţi foarte uşor şi des. Este un indiciu că trebuie să aduceţi în alimentaţie alimente bogate în minerale şi vitamine care să susţină sistemul imunitar.

Din iunie până în toamnă, situația se va schimba în bine. Starea generală se va îmbunătăți. Chiar şi micile dispute interne va fi mult mai ușor de suportat. Vor fi mai puţin irascibili și vor fi surprinşi cât de uşor se concentrează, starea de fatigabilitate dispare, la fel insomniile care erau de fapt cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului nervos.

Perioada din toamnă până la începutul lunii decembrie va fi mult mai puţin stresantă comparativ cu prima jumătate a anului 2016, asta nu înseamnă însă că nu trebuie să lase jos garda.

Leu 2016

Pentru nativi Leu, 2016 va fi un an destul de ambiguu, instabil în multe privințe dar până la urmă pozitiv. Nu vor avea parte de oportunități excepționale și nici nu vor apărea schimbări neaşteptate în viața lor. De fapt, ceea ce se cere de la ei este de a-şi face treaba la locul de muncă și să-şi ducă la capăt planurile pe care le-au început. Le reamintesc acestor nativi că un drum bătătorit nu este neapărat o cale spre succes, dar este o cale de supravieţuire sigură.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că stăpânul Leului, Soarele, în prima jumătate a anului le va trimite influxuri pozitive. Cu alte cuvinte, Leii vor simţi un aflux puternic de energie, performanțele lor vor crește direct proproţional iar obiectivele pecare şi le propun vor câștiga noi sensuri dar şi claritate. Dar, ca întotdeauna trebuie să existe şi un dar, aşa că trebuie să fie atenţi la o serie de momente care le transmit mesaje subtile. Repet, vorbim doar despre prima jumatate a lui 2016, ceea ce înseamnă că până la sfârșitul verii, impactul culminat al energiei solare îl vor resimţi Leii.

Asta nu înseamnă că Leii vor fi lăsați din braţe sau fără susţinere astrală, doar că nu vor putea conta pe rezolvarea cu succes a situațiilor dificile. Leul, chiar dacă este o alegorie a puterii, gândindu-ne doar la ce reprezintă, este un semn puternic! Nu uitați că natura l-a înzestrat pe Leu cu colţi puternici si cu gheare la fel de puternice, faptul că acest semn se află undeva la mijlocul cercului zodiacal îi conferă natura leonină, asta în cazul în care nu vorbim despre un Leu ca în Vrăjitorul din Oz. În cazul acesta, le va fi greu să-şi găsească o Ellie pemăsură.

Mergând mai în detaliu, vor observa că în perioada ianuarie – sfârșitul lunii martie, vor fii, figurativ vorbind, la apogeul puterii lor. În acest moment, vor fi asemenea legendarul Cezar. Și nu vorbesc numai despre calitatea oratorică a acestui personaj istoric. Deloc. Vor demara câteva lucruri și, nu mă îndoiesc, vor avea puterea să şi termine totul, în ultimul clipă. De ce ţin să accentuez acest lucru? Pentru că este esențial să țină seama de acest punct, deoarece a doua șansă cu rezultate similare, nu va mai apărea prea curând pentru ei.

Noroc că încă de la începutul anului, Mercur, stăpânul mentalului, a comunicării și a comerţului, va fi de partea lor, în schimb nu cred că putem vorbi despre siguranţă materială, sfera financiară fiind destul de ambiguă. De asemenea este greu de spus de cât succes se vor bucura sau ce evenimente le va anima viața amoroasă. Nu au nicio restanţă în acest domeniu iar dacă se va întâmpla să se o producă vreo întâlnire pe care ei o cred de destin, atunci cred că vor trebui să ia în considerare şi alţi factori care ţin de tema personală a fiecăruia, ştim doar că aşa cum fulgerul nu lovește de două ori în același loc, la fel, nu pot trăi două iubiri identice. Şi pentru că tot suntem la capitolul iubire, Leii vor trebui să se bazeze, anul acesta, foarte mult pe intuiție și, eventual, să analizeze atent, dacă pot, logica evenimentelor, motivul carea dus la momentul respectiv. Nu este un panaceu ceea ce le propun, dar este un argument carele va da încredere în ceea ce fac și în consecinţă, vor fi în stare să-şi materializeze toate dorinţele şi tot ce îşi propun.

Din aprilie până la sfârșitul lunii iunie, situația nu se va schimba prea mult. Energia pozitivă a Soarelui va continua să îi infuzeze cu încredere şi le va furniza nativilor Lei toate instrumentele necesare: resurse, capabilitate și noroc. Singurul lucru de care reprezentanții acestui semn vor trebui să ţină seamă este faptul că sunt pe cont propriu şi să nu îşi piardă încrederea în ei. În ciuda faptului că nu sunt predispuşi la boală, undeva de pe la mijlocul lunii iulie pot cădea în capcanele depresiei din care vor scăpa cu foarte mare greutate, dacă nu sunt atenţi.

Motivele pot fi diverse, iar succesul, chiar şi total, nu poate împiedica astfel de stări. În această situație, astrele nu sunt în postura de a le da un sfat specific, așa că vor trebui să facă din complexitatea experiențelor senzorial – afective, o experienţă pe cont propriu. Ca un corolar, melancolia trecătoare nu va avea niciun impact semnificativ asupra vieţii lor. De aceea, sugerez, ca atenţia să fie îndreptată, în continuare, asupra relațiilor de familie, care, deși nu caracterizează  momentele controversate, necesită, totuşi o atenţie specială. Această atenţie specială va fi strâns legată de următoarea etapă din viața lor, care va începe odată cu venirea lunii august.

Ultima lună a verii, august, va marca începutul unei alte faze, care va fi radical diferită de tot ce a însemnat până atunci 2016. Incepand cu mijlocul celei de-a treia decade, soarele nu le mai va fi chiar atât de favorabil și, prin urmare, Leii se vor simţi brusc epuizaţi, ca şi cum ultima fărâmă de putere îi părăseşte, fapt care se va regăsi într-o scădere mare a eficienței. Din fericire în acest moment, marea majoritate a proiectelor planificate de Lei pentru 2016, sunt puse în practică, deci au nevoie de un efort minim ca să se menţină pe linia de plutire.

Este de remarcat faptul, că tocmai în aceste momente în nativii Leu se retrezeşte instinctul de lene specific tuturor felinelor. Dacă o pisică este capabilă să intre într-o cutie, Leul nu o poate face, dar poate toarce la fel ca şi aceasta. Deci, în toamna anului 2016 vor căuta din instinctiv o cuşca în care să se retragă, sigur peiorativ vorbind. Este momentul în care mulţi nativi Leu vor simţi nevoia imperioasă de a scăpa de tumultul din jurul lor, de a se retrage din lume, de a sta cu sine cât mai mult timp.

Din fericire, nu este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui Om. În plus, în funcție de tema natală a fiecăruia, nu se văd probleme majore, indiferent că vorbim de locul de muncă sau de sînul familiei. Unele aspecte, cum ar fi micile certuri, vor cere mai multă răbdare, e drept, pentru soluționarea lor, timpul fiind un garant a lipsei de probleme majore.

Dar vor fi în stare să gestioneze aceste aspecte ale vieţii lor, fără a fi nevoie prea multe eforturi totul va fi ok. Principalul lucru pentru ei, din toamna lui 2016, este să facă faţă cu brio tristeţii, melancoliei ce îi va năpădi mai ales odată cu instalarea anotimpului alb. Restul, cum se spune, va veni de la sine!

Dragoste si viaţa de familie

Pentru Lei, anul 2016, din punct de vedere a iubirii şi a familiei, va sta sub semnul capriciilor stăpânului lor planetar, Soarele acest corp ceresc inimă a sistemului nostru solar şi care este conducătorul tradițional.

Cât privește dragostea, vorbim deja despre caracter dual. Pe de o parte, Leii vor rămâne puternici, decişi şi consecvenţi în ce priveşte afacerile personale; pe de altă parte le va fi aproape imposibil să se concentreze doar pe valorile înălţătoare ale inimii, chiar şi dacă vor avea cele mai puternice argumente, aparent covârşitoare.
Deși consecveţa, sau încăpățânarea, cine ştie, este, ca să spun așa, caracteristica genetică a Leilor şi în acest an se va dovedi deosebit de utilă. Soarele va permite Leilor să lupte pentru fericirea lor aşa că să nu le fie rușine să fie atace, să fie intransigenţi şi poate chiar nepoliticoşi dacă trebuie la locul şi la momentul potrivit, dar ponderaţi şi nu impulsivi după cum le este obiceiul. Atunci când sunt trataţi cu respect, să răspundă în acelaşu fel iar atunci când le este contestată autorittea să se lupte cu curaj.

Cu toate acestea, sprijinul Soarelui este un dezavantaj pentru ei deoarece se află în opoziţie cu Venus, în prima parte a anului, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca amanta cerească să cucerească inima unui Leu, pur și simplu nu va fi capabilă să străpungă scutul de energie ridicat de Soare.

Ce consecințe poate avea acest lucru în viața Leilor? Păi, să vedem, de exemplu, au planificat o nunta în cursul anului este mai bine să o amâne, 2016 nu este un moment prea bun pentru a se lega de cineva pe viaţă dacă nu sunt siguri pe sentimentele lor. Dacă însă sentimentele lor sunt sincere şi sunt gata să-şi accepte sufletul pereche aşa cum e, cu bune şi cu rele, cu toate defectele, este puțin probabil să fie dezamăgiţi. Dar în viaţă se poate întâmpla orice, nu aduce anul ce aduce ceasul şi atunci doar încrederea nu este suficientă, riscul fiind ca sentimentele lor să fie rănite, deci influenţa scăzută a lui Venus, va avea un impact negativ asupra lor.

Cu toate acestea, prima jumătate a anului 2016, inclusiv primăvara și vara, până la sfârșitul lunii iulie, va fi perioada cea mai stabilă a anului. Acum, vorbim exclusiv despre aspectele senzoitive şi afective ale nativilor Leu. Dacă la începutul anului, totul va merge fără probleme, aproape de începutul primăverii, se vor isca unele momente, destul de controversate, în relația cu iubitul sau iubita. Cel mai bun lucru este să rezolvaşi problemele rapid, la fața locului cum s-ar spune, fără echivoc.

Este singura cale de a ieşi onorabil din situaţie altfel, măruntele conflicte interne vor câștiga şi îi pot afecta serios în viitor.
De la la sfârșitul verii, de la începutul lunii august până la sfârșitul lunii decembrie, situația se va schimba dramatic. Căutările spirituale ale nativilor Leu vor coincide cu trăirile erotice, ceea ce nu prea este în regulă dacă ne gândim că ei, de regulă, îşi doresc o relaţie serioasă nu doar o aventură şi confundând raţionalul cu senzorialul s-ar putea ca tot se leagă în pripă că-i coste mai multe decât face după aceea. Este bine să asculte sfatul celor dragi pentru că nu vor fi capabili, fără ajutor, să se ferească de greşeli. Îşi ascultă inima dar nu în măsura în care să şi judece putin lucrurile.

Cariera si profesie

Viitoarea an promite să fie extrem de norocos pentru reprezentanții acestui semn zodiacal, în special în ceea ce privește Soarele dar şi Mercur. Influxurile celor două planete, se vor resimţi puternic mai ales în prima jumătate a anului. Acest tandem este deosebit de puternic, dacă nu scăpăm din vedere faptul că Soarele este stăpânul de drept al Leului! Înseamnă că trebuie să fie atenţi la fiecare şansă care li se oferă, bineînţeles, în funcţie de tema natală a fiecăruia.
Vor începe din prima jumătate a lunii ianuarie şi vor menţine acest ritm până în a doua parte a lunii iunie. Dacă cineva îşi închipuie că Leii suferă de mahmureală imediat după Revelion şi că încearcă să-şi amintescă cum s-a terminat petrecerea la care au luat parte, se înşeală amarnic, pentru Lei, acum, este momentul favorabil să pună bazele viitorului lor profesional.

Mai întâi de toate că nu le va fi greu să se impună deoarece nu au contracandidaşi pe măsură, apoi, în al doilea rând, ceea ce îi energizează sunt influuri proprii semnelor de aer, element cu care ei sunt în rezonanţă. Să fie cu ochii în patru pentru că sunt momente semnificative care le aduc oportunități neaşteptate. Să ţină minte asta și să acționeze rapid încă de la începutul lui ianuarie.  Succesul îi va urmării în tot ce fac, dar mai ales îi vor surpinde pe cei din jur cu capacitatea lor incredibilă de a face o mulţime de lucruri pe cont propriu! Nu trebuie însă se culce pe urechea că dacă astrele îi susţin ei nu mai trebuie să facă nimic. Greşit! Astrele îi susţin, ei dispun, în consecinţă trebuie lupte şi să acţioneze pentru a mterializa ceea ce îşi doresc.

Să-şi analizeze acțiunile și mediul în care se învârt şi să învețe să tragă concluzii corecte. Vocea rațiunii va fi aliatul lor de bază, nu trebuie decât să o asculte îndeaproape. Apoi să nu îi lase pe ceilalţi să se îndoiască de capacităţile lor, de puterea lor şi de mentalul lor. Soarele este planetă de foc dar este altfel decât Marte, dar nu înseamnă că este mai puţin bătăios aşa că nu se vor da în lături de la a folosi forţa dacă trebuie.

Undeva în preajma mijlocului lunii iunie, situaţia se va schimba radical. Mai întâi de toate, este important să spunem că în 2016, nativii Leu vor fi expuşi la depresii devastatoare, stare cauzată de o grămadă de factori, dar problema nu este cariera şi nici munca, problema se va pune în clipa în care vor începe să amestece sentimentele cu tot ceea ce însemană carieră. Dacă vor să le meargă bine profesional, trebuie să înţeleagă din start că este imperios necesar să-şi ţină departe viaţa de creștere profesională; vor avea nevoie de foarte multă voinţă ca să evite această coliziune.

În caz contrar, toate eforturile lor vor fi în zadar. Familia este familie, cariera este carieră. Dacă în familie sentimentele sunt cele care operează, în carieră mentalul este cel care formatează.

Aceasta este regula de aur de care trebuie să ţină seama. Chiar dacă sunt foarte siguri de ei şi dotaţi cu o voință puternică, nu este nevoie să își asume riscuri. Să evite prin toate mijloacele problemele sentimentale, să stea cu un pas în urma combinaţiilor de orice fel dacă doresc o evoluţie benefică a carierei. Dacă aspectele emoţionale se vor echilibra de la sine, cariera va necesita o atenție deosebită până la sfârșitul lunii decembrie şi nu  este nevoie să îşi facă griji dacă dinamica evenimentelor nu mai este atât de alertă ca în prima jumătate a anului pentru că acum se vor confrunta cu situaţii noi şi evenimente neaşteptate, greu de prevăzut.

Acum vor vedea beneficiile eforturile anterioare care îi va aduce, treptat, la calea care o au de urmat. A, şi nu este nevoie să grăbească evenimentele ci să-şi revizuiască strategia şi dacă trebuie, să-şi regândească ideile.

Financiar

Şi financiar, prima parte a anului se va dovedi nu doar dinamic ci şi aducător de profit. Din acest punct de vedere, este de aşteptat ca toate semnele zodiacale să simtă un spor de natură financiară, aşa că cei care sunt acum într-o situaţie financiară proastă să nu dispere. Statutul financiar al nativilor Leu va suferi metamorfoze suprinzătoare şi chiar dacă se dovedesc instabile, nu trebuie să îi sperie. Într-o zi pot avea bani de să nu mai ştie ce să facă cu ei, într-alta nu vor ştii pe unde să scoată cămaşa.

Încă de pe acum ei trebuie să vadă posibilităţi care în parte pot fi legate de locul de muncă, de găsirea unui loc de muncă sau o a doua slujbă part time. Leii care doresc să înceapă propria afacere încă de la începutul anului, se pot aștepta la un flux financiar normal în astfel de situaţii fără evenimente neaşteptate, fără cheltuielile în plus şi chiar cu un oarecare profit dar fără boomul pe care şi l-ar fi dorit ei, dar acesta nu este un motiv de disperare, mai ales că lucrurile sunt sub control şi totul se desfăşoară aşa cum au planificat. Nu trebuie să se grăbească, să nu uite că Roma nu a fost ridicată într-o zi!

Este de așteptat, ca situaţia să se schimbe la începutul verii. Influența Soarelui și a lui Mercur, tandemul astral care le-a ghidat primul semestru al anului, va slăbi în mod semnificativ. Important este să nu-şi piardă credinţa, nici în sine, nici ăn Dumnezeu şi nici să lase afacerea să le scape din mână. Aspectul financiar, în sine, nu le va provoca probleme pentru că veniturile lor vor fi stabile. Totul depinde de deciziile pe care le vor lua, cum spuneam. Chiar și cei mai de succes Lei nu scapă de presiunea evenimentelor, timpului, nerăbdării şi cum vor avea motive de bucurie, nu văd de ce trebuie să o lase mai moale. Trebuie să-şi păstreze calea şi să nu se lase pradă trăirilor interioare şi nevoii de a face totul în graba. Vor avea parte de oportunităţi financiare dintre cele mai neaşteptate pentru a pune pe picioare diverse proiecte şi să reţină că nu toate proiectele vor fi atât de promiţătoare cum vor părea la început.

De asemenea, când este obosit să nu-şi ocolească familia, să nu se concentreze exclusiv, pe modalităţi de a economisi cât mai mulţi bani, altfel se vor transforma într-un Harpagon modern, al cărui unic scop va fi să umple cât mai multe cufere cu bani, se vor dezumaniza şi vor eşua te miri în ce altceva.
Pe ansamblu, nativii Leu se pot aștepta ca anul viitor să fie destul de bun sub aspect financiar. Vor avea acea independenţă financiară pe care ei o iubesc atât de mult iar afacerile lor se vor extinde încet şi sigur sau dacă sunt angajaţi, îşi vor suplini veniturile şi din slujbe temporare.

Sănătate

Sănătatea acestor nativi, va depinde în 2016 de o grămadă de diverși factori, de felul în care gândesc și concep viaţa. 2016 este un an promiţător, chiar dacă nu va fi uşor, gândirea pozitivă va fi cea care le va impune ritmul, singurul lucru pe care îl au ei de făcut este să intre în ritm, restul vine de la sine.

Stăpânul lor planetar, Soarele, va avea un impact pozitiv şi asupra sănătăţii şi cu toate acestea, contează foarte mult siguranţa emoţională şi să nu regrete nimic. De ce spun asta? Pentru că vor mai fi situaţii periculoase, vor mai exista riscuri…se pot aştepta la sprijin, în timp util, cu condiţia să aibă o nevoie reală de el, nu doar o fandoseală, doar atunci când se impune şi nu oricând doresc. Egoismul este sursa tuturor problemelor de sănătate a acestor nativi, în 2016.
În prima jumătate a anului este puțin probabil să se confrunte cu probleme legate de sănătate, viaţa lor va fi destul de liniștită. Sigur, sănătatea este importantă, dar, cel puţin până în iunie, nu vor avea probleme. Pe de altă parte, iar, nu trebuie să caute problemele cu lumânarea ca să spun aşa. Să lupte de unul singur ca voluntar împotriva nu ştiu cărui virus sau a nu ştiu cărei maladii, nu este o soluţie. Altruismul este, fără îndoială, stare necesară dar ducerea lui în fanatism, este o altă poveste.

Sistemul imunitar va avea de lucru oricum, nu are nevoie de o supra sarcină, altfel se pot aştepta la revenirea unor boli considerate vindecate, la pusee acute care în scurt timp se vor croniciza şi, în situaţia din urmă, nu este vorba despre boli de care ştiau ci de altele noi. Să fie atenţi, să nu-şi asume riscuri inutile, în special în primăvară.

Altfel se va pune problema din iulie până la sfârșitul anului. Perioada va fi marcată de o funcționare mai lentă a sistemului imunitar. Nu trebuie să facă o dramă din asta, ci trebuie doar să mănânce la timp, să nu sară mesele, să se odihnească ori de câte ori au ocazia.
Aproape de sfârșitul toamnei, riscurile de îmbolnăvire cresc direct proproţional. De aceea este recomanda să-şi stabilească din timp priorităţile deoarece acest fapt va duce la echilibru interior, la o creștere sporită a atenției și îi va salva de o serie de probleme.

Fecioară 2016

Pentru Fecioare anul 2016 poate fi descris ca o etapă pozitivă a vieții, nu atât dinamică, cât intensă, iar rezultatul nu poate fi decât unul benefic. Totul va depinde, în mare măsură, de capacitatea nativilor Fecioară de a-şi depăşi latura ascunsă, răutăcioasă a naturii lor, că au şi ei una de aceasta, la fel ca celelalte semne. În acest sens, avem de-a face nu cu o metafizică subtilă, ci cu acțiuni reale.

În general, le-aş sugera să-şi folosească mentalul analitic ca să nu rateze şansa de a face lumea din jurul lor, un pic mai bună. În funcţie de tema natală a fiecăruia, Fecioara, va experimenta puterea negativă a lui Mercur, inclusiv exagerările şi ambiguităţile acestuia, în sensul proverbului e rău cu rău dar şi mai rău fără rău.

Din ianuarie până la jumătatea lunii aprilie, mai precis, până la sfârșitul celui de al doilea decan al acestei luni de primăvară, trebuie să ţină cu dinţii de tot ce fac şi tot ce au pentru ca lucrurile să fie ceea ce trebuie să fie. Avertismentul va fi cu atât mai valabil cu cât la sfârșitul anului trecut au trecut printr-un fel de schimbare radicală în viața lor şi nu mă refer la una spontană, ci la evenimente planificate – schimbarea locului de muncă, achiziţii de valoare, căsătorie, mutarea într-o altă localitate ş.a.

Cred că accentul se va pune pe muncă, motiv pentru care impactul energetic puternic a lui Mercur se vă referi la un aspect la îndemână. Vor munci cu plăcere poate pentru prima dată în viața lor pentru că fac ceea ce le place, lucru extrem de important pentru orice om!

Dacă vorbim despre Fecioarele care au propria afacere, atunci pentru ei totul va fi standard ca să spun aşa. Până la mijlocul primăverii, vor simţi un val incredibil de energie că le infuzează fiinţa, vor fi un izvor de optimist și, ce este mai important, vor fi capabili să furnizeze şi celor din jur din energia pe care o au fără să se epuizeze.

Daca nu sunt pe cont propriu, dar au o poziție într-o instituţie de stat sau firmă, aceasta va fii incredibil de avantajoasă pentru ei deoarece sunt capabili să aducă lângă ei o echipă puternică şi de valoare de profesioniști care vor ajuta la dezvoltarea carierei lor în viitorul apropiat. În schimb, lucrurile nu vor fi atât de promiţătoare şi pentru nativii care lucrează în diverse societăţi, de stat sau private, locuri anoste, lipsite de perspectivă şi îşi fac munca doar de dragul de a trece timpul şi pentru a-şi încasa salariul modest.

Asta este să se preţuiască pe sine, să se şlefuiască în raport cu munca pe care o depune, vor sesiza evoluţia dar rezultatul, în cele mai multe cazuri, va fi unul anticipat, fără profituri extraordinare anul acesta. În același timp, vor trebui să acorde o atenție deosebită relațiilor personale. Este puțin probabil că îşi vor prinde soția sau soțul că îi înşeală, dar le sugerez să afişeze cât mai multă căldură, sensibilitate și afecțiuna față de partener/ă, să le acorde atenţia cuvenită şi vor avea lucrurile sub control.

De la sfârșitul lunii aprilie și până în mijlocul verii, situația se va schimba neaşteptat. Și în ciuda faptului că au o viaţă interioară deosebit de vie, că trăirile lor sunt puternice, mulţi nativi au senzaţia că lucrurile au încetinit, că pentru ei Timpul nu se mai valorizează cum se întâmpla în Trecut.

Să nu se enerveze dacă nu pot pleca înconcediu atunci când îşi propun sau nu cumva să îşi amâne concediul dintr-un moft tipic lor. Problema ţine de un aspect care poate fi explicat doar în două moduri: ori relația a ajuns într-un moment de răscurce şi trebuie să fie atenţi încotro o vor lua, ori egoismul lor exacerbat îi face să dea vina pe toată lumea pentru problemele lor numai pe sine nu. În ciuda tuturor piedicilor şi a probabilităţii ridicate de a se ajunge într-un asemenea impas, domeniul relațiilor personale este totuşi incredibil de bine susuţinut şi chiar le poate aduce beneficii afective. Părerea mea este că deşi pare inexplicabil ce spun, vor sesiza la momentul oportun, că renunţarea la o relaţie nocivă care nu le aduce nimic bun, va fi cheia acestor trăiri. Repet, totul ţine de ceea ce are fiecare nativ în tema natală.

Într-o temă astrală identificăm doar caracteristicile de ansamblu ale imaginii, se formează tipare care devin unice prin completarea cu trăsăturile şi caracteristicile fiecărui nativ, aşa că şi în cazul Fecioarelor, odată eliberate de stres, vor putea pune punct problemelor emoţionale prin a pleca în vacanță şi ştiţi ceva, cel mai bun lucru este să nu îşi planifice nimic pentru concediu, plecarea în ultimul moment, fără a planifica nimic, le poate împlini destinul, deşi convingerea lor este că numai în filme se întâmplă aşa şi Doamne cum se mai înşeală!! Romantismul și realitatea sunt destul de mult compatibile, mai ales dacă ne dorim asta din toată inima ta. Marile corporații susțin că visele devin realitate, și ar trebui să ne gândim că acest tip de publicitate nu se face doar de dragul publicităţii! Dacă nu sunt siguri de sentimentele, emoţiile şi trăirile lor, să nu le fie teamă să îşi facă timp şi să le analizeze, să pună sub lupă toate stările lor interioare, în ciuda tendinţei de a da dovadă, pentru ceilalţi de un romantism desuet. Cusiguranţă concluziile la care vor ajunge, îi va ajuta să ia decizia corectă mai ales dacă vor lua în considerare faptul că relaţiile de la locul de muncă se vor tensiona iar deciziile lor vor stârni neînțelegeri.

În toamnă până la începutul iernii perioada va fi caracterizată de o stare de armonie, de dragoste de viață, ca să spun aşa și de tendințe pozitive. Toate momentele tensionate care şi-au făct apariţia pe parcursul anului îşi vor găsi soluţia acum. Dacă au reuşit să-şi construiască relaţiile pe un fundament solid, vor sesiza  creșterea constantă, în plan financiar, în planul bunăstării materiale pentru ca venirea iernii să îi găseasc în poziția de Învingători, că vorbim de propria persoană, de propria afacere sau de reflexia în social.

În ceea ce privește relațiile personale noile cunoștințe și conexiuni este puţin probabil să le aducă rezultatele dorite. Cu toate acestea, în cazul în care este vorba despre alegerea de a continua relaţia sau nu, să nu se grăbească să ia decizii, în special în ceea ce privește problemele care i-au rănit în vară, să spunem. Ştiu că sunt jucători de forţă, dar să nu uite că pot exista jucători mai buni şi decat ei. De ce le spun asta? Pentru că deciziile pe care le vor lua acum, după ce lucrurile s-au liniştit, vor avea un impact de lungă durată.

Mercur nu va mai fi la fel de puternic ca în prima parte a anului, iar Venus, va fi foarte activă și va viza, atent şi specific, punctele slabe şi punctele tari. Dacă ceva nu merge, nu este musai să se ajungă la conflicte, să o ia uşor şi vor observa repede că şi ei au oparte de vină. Tot ceea ce li se cere astral este o minte limpede şi clară şi bunăvoinţă.

Au nevoie de aceste repere tocmai pentru a-şi suprima tendinţele egoiste, în caz contrar, căutarea spirituală se poate degrada total. Le recomand tuturor nativilor Fecioară să coboare în lumea lor interioară, să pună accent pe auto-îmbunătățirea percepției și pe tranformarea celor negative în calități, pentru că este foarte aproape Timpul când vor înţelege că este nevoie de schimbare.

Dragoste și familie

Pentru nativii Fecioară, 2016 va fi un an de neuitat când vom vorbi despre relații afectiv-emoționale. Va fi un an plin de experiențe vii și neobișnuite, pe care le, probabil, nu le-au visat. Acest lucru poate fi explicat, în primul rând, prin intensificarea influxurilor venusiene care, la prima vedere, ar trebui să aibă o influență mai degrabă negativă decât una pozitivă. Şi totuşi, cum nimic nu este bătut în cuie când vorbim despre Venus, uneori, dorinţele ei sunt exact opusul a ceea ce ne-a lăsat să credem. Aşa că, în 2016, impactul ei aupra nativilor Fecioară va fi destul de puternic şi aceştia vor trăi emoţii intense, aproape ireale. Îi poate determina chiar, brusc, pe nepusă masă, să decidă să se căsătorească.

Sunt însă situaţii, în care unii vor dori să se despartă dar asta este deja o altă poveste. Cert este că dragostea le va lua minţile, ca să folosesc o metaforă, în primăvară şi mi se pare firesc dacă avem în vedere că natura se reîntoarce la viaţă. Situația se poate complica şi lucrurile să scape de sub control şi le va lua ceva timp ca să-şi recâştige echilibrul interior în caz că nu este chiar ceea ce şi-au dorit. Aşa că este mai bine să înceapă să lucreze cu sine încă din primele zile ale anului, din ianuarie până în februarie, când evenimentele se manifesta la o scară generală, cu tendinţa de a deveni cât se poate de personală în următoarele săptămâni.

În vară situația nu se va stabiliza, dar va fi cu siguranţă mai uşor pentru ei, pregătiţi fiind să facă faţă asaltului de hormoni pe care trebuie să-l pună de acord și cu aspirațiile spirituale. Nu trebuie să credem încă, că acum totul va fi supus dorințelor carnale, nu, dimpotrivă, te poţi îndrăgosti şi de cincizeci de ori pe an, nu aceasta este problema, problema ţine de aspectul de răvăşire profundă care le mătură efectiv sufletele, dislocându-i din tot ceea ce părea sigur până atunci, distrugând tot ce au creat până atunci, în cazul acelor nativi care sunt căsătoriţi. Dacă însă vorbim de nativii Fecioară, singuri, atunci totul se va dovedi destul de interesant. Prima jumătate a anului le va oferi momente fascinante de care îşi vor aminti apoi tot restul vietii.

Vara este anotimpul propice pentru idile, aşa că să plece cu prietenii, în vacanță deoarece există posibilitate să-şi întâlnească ceea ce numim destul de prozaic, sufletul pereche, iar întâlnirea poate fi într-adevăr frumoasă și spectaculoasă, dar să nu exagereze cu micile slăbiciuni, deoarec acestea se pot întoarce împotriva lor şi idila poate lua o turnură neaşteptată şi neplăcută chiar.

Toamna si iarna vor fi relativ armonioase; starea emoțională se va stabiliza și va calma readucându-i cu picioarele pe pământ. Asta nu înseamnă că distracția se termină odată cu sosirea sezonului rece. Deloc, este suficient să amintesc de imboldul pe care l-au primit de la Venus încă de la începutul anului şi putem avea imaginea completă. Este bine să înceapă să îşi materializeze dorinţele, atât timp cât acestea nu limitează dorințele altora şi nu vor deveni obsesive. Fără îndoială, Venus îi va ajuta în acest sens.

Carieră şi profesie

Acest segment pare să nu le facă probleme nativilor Fecioară, iată măcar un motiv pentru care aş putea spune că pentru ei, domeniul carierei şi profesie va fi un domeniu de succes, chiar dacă o perioadă va fi uşor instabil. Vorbim despre faptul că stăpânul tradiţional al acestora este cel care le ridică mingea la fileu, ca să spun aşa. Normal, vorbim despre Mercur, aşa că nativii Fecioară se pot aştepta la cele mai neaşteptate bonusuri suplimentare şi în cele mai neaşteptate momente. De exemplu, sunt numiți într-o funcţie, ceea ce sugerează nu doar succesul ci şi un salariu pe măsură dar şi responsabilităţi ajijderea pentru că vorbim despre un segement care cere mai multă muncă şi multă intransigenţă; bonusul ar putea fi nu doar financiar ci şi unul de menegementul resurselor deoarece se pot alege şi cu o asistentă pe măsură şi la fel de inteligentă ca şi cel sau cea pentru care lucrează, un bonus lucrativ şi util.

Cu toate acestea, după cum se poate intui, vor trebui să facă dovada că merită poziţia la care au ajuns, lucrând pe brânci. Din fericire, în prima jumătate a anului, în principal, până în lunile iunie-iulie, vor fi ajutaţi astral din plin. Fluxul de energie mercurian, puternic si intens, îi va potopi interior încă din primele zile ale lunii ianuarie deci este esențial să-l direcționeze în muncă pentru a atinge performanţele dorite şi productivitatea maximă.

În același timp, aş spune că situaţia nu ar trebui să îi surprindă, deoarece în perioada sfârşitului de an 2015 au făcut totul pentru a fi în primii în blostarturi, ceea ce sugerează o motivație și un impuls foarte puternic. De aceea se pot concentra exclusiv pe muncă, până la mijlocul sezonului cald. Rivalii nu vor putea intra în competiţie cu ei cihar dacă vor depune eforturi serioase ca să le bage beţe în roate. Nu trebuie să le poarte ranchiună pentru că soarta le va servi acestora o lecţie de toată frumuseţea, după câteva tentative de a-i provoca se vor lăsa păgubaşi şi vor deveni blânzi ca nişte mieluşei, iar nativii Fecioară vor fi şi mai atenţi la ce se petrece în jurul lor. Important este ca ei să rămână puternici și să îşi urmeze propria cale, indiferent de circumstanțe.

De la mijlocul lui iulie lucrurile însă se vor schimba. În primul rând va scădea simţitor ritmul de lucru ceea ce va afecta atât propria productivitate cât și dezvoltarea afacerilor în general. În acest moment este crucial, să încerce să menţină ritmul iniţial, cu orice preţ, prin toate mijloacele, pentru a nu ajunge să meargă din greşeală în greșeală. Dar să fie atenţi, pentru că prinşi în vârtejul muncii, nu vor fi capabili să realizeze că nu ştiu care este preţul pe care îl vor plăti pentru că nu ştiu să-şi administreze propriile resurse.

 În al doilea rând, este important să înțeleagă situația  şi anume că productivitatea nu scade ci revine la ritmul obișnuit din prima jumătate a anului,  marcat de o dinamică accentuată. Acest lucru este cauzat, în primul rând, de faptul că Mercur nu mai are putere să îi susţină iar impactul asupra vieţii lor va fi altfel decât înainte, fluxurile de energie vor fi departe de a fi semnificative, spre deosebire de perioada de timp anterioară. Acest lucru înseamnă că trebuie să se adapteze la un nou ritm interior și să se reformuleze în raport cu prezentul. Dacă sunt un angajat obișnuit, atunci nu vor resimţi atât de acut aceste schimbări chiar dacă sarcinile pe care le primesc nu sunt provocatoare  şi ce este important, nu au termene fixe.

În general, toamna şi iarna promit să aducă mult mai calm, care îi va ajuta pe nativii Fecioară să-şi revină, le va aduce echilibrul interior de care au nevoie pentru a-şi finaliza proiectele și pentru a-şi atinge obiectivele fără nici o grabă.

Financiar

Pe parcursul anului viitoare reprezentanții acestei semn zodiacal se pot baza pe sprijinul astrelor, în principal, pe Mercur, care este considerat stăpânul acestui semn. Nu mai spun că acest lucru le poate aduce o mulţime de beneficii, referitor la sfera financiară. Mercur concentrează de obicei, prin capacitatea lor de a crea strategii, câştiguri foarte mari. Ca şi în celelalte domenii ale vieţii şi activitatea în plan financiar poate fi împărțită în două etape, fiecare etapă marcată de o serie de caracteristici și particularități distincte.

Imediat după 20 ianuarie se anunță începerea primei etape, care se va încheia undeva la începutul lunii iulie. Da, este o perioadă de iniţiere destul de lungă, de aproape aproape jumătate de an. În tot acest timp cîştigurile lor se vor reflecta în carduri, în nivelul de trai, în modul lor de a acumula, tendința la locul de muncă fiind de a urma o cale dreaptă şi armonioasă. Acest moment va depinde însă, în mare măsură, de alegerile pe care le-au făcut în primăvară astfel că multe din momentele ciudate vor avea coloratura specifică individuală, în funcţie de tema natală a fiecăruia. Dând o tenta mai universală predicţiei sau proiectând mai mutl în exterior, este important să le spun că undeva la sfârşitul lunii mai lumea ar putea avea nevoie de abilitățile lor diplomatice, când vor trebui să facă dovada că ştiu cum să armonizeze priveşte cheltuielile pentru casă şi investiţiile pe termen lung, de aceea nu trebuie distras de momente mai puţin importante.

Cea de a doua direcţie se referă la repeziciunea, cu care aceşti nativi se acomodează atunci când totul le merge din plin, cu viața de lux şi de huzur, şi cu riscul de a scăpa din vedere anumite momente, importante pentru starea lor interioară dar şi pentru câştigurile lor viitoare. Situația va fi destul de grea, de aceea vor trebui să-şi folosească marea putere de persuasiune asupra celor din subordine, pentru a găsi o soluție. Să nu se oprească şi să nu cedeze niciunei tentaţii, chiar dacă situaţia îi va conduce spre o confruntare deschisă, în caz contrar, rezultatul ar putea să îi coste, cum spun eu, mai mult decât face. Dacă vorbim despre nativii care lucreză ca angajaţi, îşi duc traiul de azi pe mâine, nu se va pune problema să se confrunte cu acest tip de probleme.

Mijlocul verii, îi va forța să se adapteze noilor circumstanțe şi o vor face relativ repede, doar să fie atenţi, căci până la sfârșitul anului, Mercur nu îi va mai susţine iar ei se vor simţi obosiţi, stresaţi şi vor trăi acut senzaţia că i-a părăsit norocul deşi nu este deloc aşa. Trebuie doar să se bazeze pe intuiţie, să fie cu toate simţurile în stare de alertă permanentă. Nu  se va produce nicio schimbare majoră chiar dacă altora li se pare că ritmul de lucru a scăzut. Totul va merge bine cu condiţia ca ei să fi luat în calcul și o scădere relativă a productivităţii în aşa fel încât să nu le vină greu să menţină ritmul din prima jumătate a anului. Trebuie să joace rolul poliţistului bun numai în acest fel vor avea rezultate mai bune și, în al doilea rând, este comportamentul care li se potriveşte cel mai bine, chiar dacă ideile lor înainte erau cu totul altele.

Până la sfârșitul anului, va trebui să depună ceva eforturi în plus pentru că majoritatea ofertelor sunt promițătoare şi implică întotdeauna un grad ridicat de competitivitate. Şi chiar şi aşa se pot baza pe o creștere constantă a resurselor.

Sănătate

Ca sănătate 2016 nu va mai fi atât de ofertant dacă nu vor ştii să-şi împartă sarcinile şi să administreze cât mai echilibrat ceea ce au de făcut. Oricum luna ianuarie îi va găsi cu o grămadă de probleme de sănătate pe care, în anii trecuţi le-au ignorat. Dacă vor scăpa de sub control stresul şi oboseala prelungită, stările de nelinişte, nu îi văd bine deloc. Sunt tipul de oameni care deşi se simt rău, nu renunţă la muncă. Iar dacă munca îi face fericiţi nu cred că este o soluţie să se retragă pe un spat de spital. Trebuie doar să îşi facă analizele şi să urmeze tratamentul care li se prescrie. Pe de altă parte, dacă reduc un pic ritmul de lucru, sănătatea lor nu va fi afectată, iar în altă ordine de idei, vor parcurge la timp etapele muncii.

În perioada aprilie-iulie se va schimba ușor perspectiva asupra modului în care ar trebui să arate şi să se comporte un om sănătos. În sfârşit vor fi atenţi la sănătate dar nu înseamnă că e musai să devină ipohondri. În schimb, vor simţi nevoia să fie mai atenţi cu viaţa lor nu doar în ceea ce privește aspectul fizic, ci şi starea interioară de bine. Nu trebuie să se sperie ci să încerce să îşi stabilească un regim de viaţa cât mai normal, adică să meargă la o sală de sport, să se înscrie la un curs de yoga, să încerce să prevină îmbolnăvirea prin exerciţii sistematice de t’ai chi.

Mişcarea îi va face sa se simtă mult mai bine, crește mecanismul de apărare împotriva virușilor și a crește şi productivitatea muncii, mai ales că sistemul lor imunitar reclamă ceva mai multă atenţie.
Sfârșitul sezonului cald va fi marcat de tranziția la ceva mai multă stabilitate şi până la sfârşitul anului nu vor mai fi probleme, ceea ce va fi un mare pas dacă ne gândim la activităţile începute în timpul verii. Ar fi bine să ţină seama de aceste mici recomandări, nu de alta dar mecanismul defensiv al organismului lor cere stabilitate.

Nu se va pune problema carenţei de minerale sau de vitamine, doar că Mercur îşi va schimba brusc atitudinea şi în combinaţie cu influxurile celorlalte planete personale şi nu le va mai fi de niciun ajutor iar riscul de a se îmbolnăvi crește. Și nu este vorba doar despre o banală răceală! în acest caz, boli destul de grave sunt în cauză; nu este vorba de o răceală banală.

Balanţă 2016

2016 va fi pentru Balanţe, dinamic și cu siguranță de neuitat deoarece numeroase evidente, neaşteotate, le poate schimba viaţa. Cel mai important lucru este să nu rateze oportunităţile care apar, deoarece este puţin probabil ca astrele să le ofere o a doua șansă prea curând.

Totodată, în funcție de tema astrală a fiecăruia, o influenţă benefică asupra nativilor Balanţă o va avea Soarele. Cu alte cuvinte, chiar dacă situaţia va fi departe de ceea ce ei consideră normal, putem spune cu certitudine, că Marte, cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, şi Soarele vor oferi Balanţelor un sprijin puternic. În realitate, acest sprijin va acționa ca un soi de a cincea roată la caruţă pentru că, cel puţin, în prima jumătate a anului, Venus îşi va exercita influenţa dominantă, pe de o parte datorită faptului că este stăpâna semnului, iar pe de alta, în perioada amintită îşi va dubla influenţa, ca să spunem aşa. În anumite situații, efectele energiei solare va păli în faţa influenței puternice ale lui Venus, doar că influxurile de energie venusiană se vor concentra mai mult pe aspectele senzuale şi emoţionale ale vieții Balanţelor decât pe domeniul financiar sau al carierei.

Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra perioadei începând de la primele zile ale lunii ianuarie şi până la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii aprilie, vom vedea că accentul va cădea pe muncă, unde nativii Balanţă se vor evidenţia prin cretivitate şiii…frumuseţe. Vor fi tentaţi fie să trateze superficial relaţiile cu ceilalţi şi de aici impresia că sunt cu nasul pe sus, ceea ce nu e deloc aşa, fie să îşi asume responsabilităţi profesionale care le depăşesc puterile. Este adevărat că au energia necesară doar că această energie se epuizează rapid doar că ideile lor despre ceea ce vor să facă vor fi, cel mai probabil exagerate. Nu sunt adepţii iluziilor fără acoperire, dar le sugerez să fie atenţi la oamenii care îi flatează. Când este vorba despre subordonați ştiu cum să procedeze şi cu toate acestea, în cazul în care colegii săi îi bombardează cu potop de laude excesive, trebuie să fie mai vigilenți.

Potrivit horoscopului pentru 2016, Balanţele ar trebui să evite confruntările deschise la începutul anului, deoarece multe dintre reacţiile sale vor fi puse pe tapet, ulterior, când vor dori să promoveze. Să trateze totul cu decenţa şi deferenţa cu care ne-a obişnuit, să zâmbească  şi să meargă mai departe dacă doresc să urce scara ierarhiei profesionale, mai ales ca în ce priveşte cariera aceasta este stabilă, cel puţin în prima jumătate a anului, fără evenimente deosebite.

De la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii iunie, influența solară va scădea ca intensitate, dar va câştiga în influenţă Venus. Pentru nativele Balanţă vor avea loc o gamă largă de evenimente care de care mai incitante. Balanţele ar trebui sa fie mai atente ca niciodată. Admiratorii şi admiratoarele vor roii în jurul lor, în schimb parteneri cu care să înceapă o afacere, nu prea. Singura afacere în care se pot arunca, cum spun eu, cu capul înainte, dacă ne gândim la ritmul în care se desfăşoară viaţa noastră şi iureşul de evenimente în care trăim, este iubirea. Şi cum vorbim de iubirea carnală este vital pentru ei să ţină cont de faptul că astrele predispun, omul dispune, şi să fie prudente deoarece au toate șansele să se îmbolnăvească de o boală cu transmitere sexuală. De ele depinde dacă vor ştii să facă faţă tentaţiei sau nu.

Destul de ciudat însă, că bărbaţii Balanţă-bărbați vor fi mult mai ponderaţi și mai rezervaţi, în ciuda faptului că primăvara, de obicei, inima începe să le bată mai repede, iar sentimentele lor o iau razna. Bine, dacă încep o aventură cu şanse mari să se transforme într-o relaţie serioasă, nu trebuie să respingă avansurile, dar ştim că un om informat este un om avizat sau paza bună trece primejdia rea. Să facă ce vor, dar să rămână cu picioarele pe pământ, să nu se arunce în relaţii de scurtă durată pentru că va fi greşeala vieţii lor, cel mai bun lucrur este să se implice în relaţii pe care le poate controla şi au încredere în virtualii parteneri.

Mijlocul verii şi ultima decadă din spetembrie va fi perioada cea mai armonioasă pentru Balanţe în 2016. Venus nu îi va mai bombarda cu influxuri energetice, îşi va reduce intensitatea acţiunilor dar vor trebui să ia în considerare, ca să spunem așa, ambele fețe ale monedei. În primul rând, vor trebui să se obișnuiască cu faptul că nivelul de energie vitală va scădea ușor, nu până la un punct critic, dar destul de scăzut şi cu siguranţă vizibil. Eficiența şi performanță la locul de muncă va fi afectată. S-ar putea confrunta cu probleme care ţin de motivație, în general, dar şi de dorința de creștere spirituală. Să se mobilizeze şi să citească mai mult!

Să respecte orele de culcare aşa cum o făcea în copilărie, dacă vor să-şi păstreze limpezimea minţii. În caz contrar, în iarna care va veni, nu vor fi capabili să restabilească nivelul cerut de performanță. Cu cât va amâna mai mult, cu atât se vor complica lucrurile, cu consecințe dintre cele mai neașteptate. Perioada de iarnă va fi un moment bun pentru auto-analiză, reflecție, meditaţie și exersarea constantă a armoniei interioare.

De la începutul lunii octombrie până la sfârşitul lunii decembrie va fi o perioadă caracterizată de un declin general al ritmului lor de lucru. În acest stadiu nu trebuie să se concentreze doar pe munca. Să evite să se bage în prea multe proiecte pentru că nu vor avea putere să se achite de responsabilităţi. Şi asta este cel mai feicit caz. Mai rău este că va da naștere la o întreagă cascadă de evenimente dintre cele mai imprevizibile.

Ca urmare, dacă vor să rămâna cu arsenalul complet, ca să spun aşa, cu partenerul dorit de o mână și cu spada de învingător în cealaltă, trebuie să coboare serios ştacheta ambiţiei.
Un avertisment serios este să nu căute să pună în aplicare vreun proiect nerealist şi harzardat. Țineți minte ce spune înțelepciunea populară: nu daţi pasărea din mână pe cel de pe gard. Dacă ţin cont de treaba aceasta, restul acţiunilor lor ar trebui să reușească. Mai ales pentru că viața personală se aşează şi ea în matca potrivită şi se desfășoară aşa cum îşi doresc. Și motivul nu este că doar stelele îi ajută, îi ajuta şi propriile asăpiraţii, ambiţia, abilitățile și dorințele.
În general, pentru Balanţă acest lucru va fi un final de an normal, chiar dacă pare neobişnuit, şi în care rolul principal îl are, exclusiv, dorintele sale.

Dragoste şi familie

Sectorul afectiv şi emoțional, Balanţele va suporta efectul combinat al influenţelor lui Venus și a Soarelui şi chiar dacă energia astrului diurn va fi de multe ori mai slabă, nu poate fi ignorată. Ca urmare, anul va debuta într-o manieră destul de stabilă și nu va fi vreun eveniment mai special pentru Balanţele, în perioada ianuarie-martie, în funcție de tema fiecăruia. Odată cu debutul primaverii însă, viața va deveni mult mai interesantă.

Femeile au posibilitatea acum să iasă în mijlocul naturii şi să respire frumuseţea acesteia, să studieze şi să analizeze cu meticulozitate fiecare faţetă a acestei realități fascinante, începând cu lucrurile cele mai simple și banale şi culminând cu urcuşuri interioare care să ducă la descoperirea adevăratelor valori personale. Problema este că ele nu sunt încă pregătite să asceadă într-o etapă afectivă nouă. Deocamdată.

Prin urmare, dacă simt că ceva îi uimeşte este mai bine să se abţină să meargă mai departe pentru că ar însemna să facă echilibristică fără frânghie şi riscul să se prăbuşească este foarte mare. Nu cred că toți cei care trag cu ochiul sau afişează un  zâmbet şăgalnic sunt şi cinstiţi aşa că să nu încerce să strice orzul pe gâşte, să nu încerce să crediteze cu încredere pe cei care nu merită că pe urmă vor sufla şi în iaurt şi e păcat. Acum nu vorbim despre o strategie menită să facă lumea mai bună sau mai luminoasă. Până în primăvară, să fie atenţi pe ce cale vor merge pentru că riscă să fie pe un drum greşit care le va duce spre Întuneric şi nu văd pădurea de uscăciuni, totul este voalat, mascat de un ecran spectaculos.

Celălalt drum este o cale de evoluţie şi de dezvoltare personală care le permite saltul la un alt nivel de percepţie şi înţelegere a lumii. Abilităţile empatice se vor amplifica și cea mai simplă situație, care părea să aibă mai devreme o singură soluţie, acum va dovedi că are o multitudine de căi de rezolvare.

În vară va fi momentul să se uite înapoi, peste umăr, să evalueze ce au realizat în cursul anului. Cine ar fi crezut că până și Balanţele ar putea avea probleme de autocontrol?! Ei, bine, vor avea, de fapt, este o situație ciudată în care se complac şi care ar putea să afecteze nu doar viaţa lor ci şi a celor dragi. Şi să mă creadă Balanţele pe care le cunosc, că ele nu mint, un triunghi amoros va fii emoţia care le va așteapta la colţ. Totul, depinde de ele. Sunt capabile să prevină apariția unei astfel de situații dificile! Nu au nevoie decât de autocontrol şi, cum se spune, să nu cedeze ispitelor din jur. Gesturile simple ale celor mai buni prieteni pot fi interpretate greșit, așa că înainte de a se lăsa duse de val, să gândească puţin.

În vară vor avea câmp deschis pentru acţiunile lor fără teama de subiectivitate. Perioada va fi destul de interesantă, dar principalul lucru acum este să învețe cât mai multe lecții din experienţele pe care le are. Ce gândesc alții despre ele nu are nicio importanță şi nici o relevanţă deoarece nu pot anula ceea ce este deja consumat.

Din prima decadă a lunii septembrie până la sfârșitul lunii decembrie, situația afectivă se va îmbunătăți semnificativ și pot lua deciziile cele mai importante din viața lor. Probabil că, după perioada de vară, vor lua în considerare serios, ideea de căsătorie sau, un divorţ la notar urmat imediat de un alt mariaj.
Există o plajă largă de opțiuni pentru dezvoltarea lor interioară și fiecare dintre acestea este atrăgătoare în felul ei. Principalul lucru este să înțeleagă că nu există modalități de tipul bun și rău ci că există decizii și consecinţe, pe care fiecare dintre noi trebuie să le trăiască şi să şi le asume cu responsabilitate. 2016 ne va învăța acest adevăr simplu, și Balantele nu vor face excepții.

Carieră şi profesie

Începutul anului se va dovedi o perioadă destul de liniştită pentru Balanţe. Până la mijlocul lunii martie treptat, vor urca o treaptă ierarhică, importantă pentru ceea ce vor şi în acest fel, îşi vor surprinde atât aliații cât și competitorii. Nu este vorba despre faptul că lumea nu ar crede în ei, deloc, dar vor fi martorii unui flux de evenimente normal, banal aş spune, indiferent că vorbim despre viaţa de fiecare zi sau despre iubire. Venus va fi cea care va prelua controlul asupra vieţii lor în acel moment, iar acesta, ştim foarte bine, se concentrează în principal pe aspectul emoțional, sentimental.

 Soarele își va asuma rolul de susținător în ce priveşte cariera şi profesia, dar le-aş sugera să nu aștepte mai mult decât le dă la acest aliat. Vorbim de o situaţie ciudată dacă ne gândim că este surprinzător ca Soarele sau Venus să nu aibă un efect pozitiv asupra vieţii lor. Cu toate acestea, 2016 va aduce anumite modificări în ce priveşte profesia și soarele ar putea fi cel care va susţine segmentul muncii.

Până la sfârșitul primăverii toate proiectele în care sunt implicate vor cunoaşte o întorsătură bruscă de evoluţie. Este esenţial să ţină cont de sentimentele lor, chiar dacă sunt convinse că nu ar trebui să lase emoţiile să controleze momentul. Cert este că între sfârșitul primăverii și la sfârșitul toamnei viitoare se pot aștepta la momente care să le marcheze drumul viitor.

E greu de spus ce soartă le-a pregătit destinul în aceste clipe, dar avertismentul în sine este un bonus, să nu se culce pe urechea că pe ei nu îi prinde nimeni, ci să fie atenţi la tot ce se petrece în jurul lor. Deci, până la sfârșitul verii să încerce să se concentreze mai mul pe muncă şi pe carieră; vor exista câteva oportunități pe care le-au ignorat, dintr-un motiv oarecare, până atunci.

Nu trebuie să împingă lucrurile in extremis şi nici să se grăbească ci să ia aventura profesională ca pe o soluţie menită să îi scoată cu faţă curată la lumină. Să nu le pese de duşmani şi nici de cei care trag sforile pe la spatele lor, iar intrigile de culise nu li se potrivesc, iar dacă nu au realizat acest lucru până acum, viața lor va urma o cale destul de riscantă. De fapt, mai sunt câteva semne zodiacale în aceeaşi situaţie; nu agrează deloc ideea de a-i şunta alții, de a juca la două capete, convinşi că nu se pot face bani cinstiţi prin mijloace necinstite. Dacă decid să urmeze o astfel de cale, urmările le vor chinui ani la rând, dacă nu cumva toată viața, provocând probleme de sănătate, de multe ori, destul de vizibile. Țineți minte, nu trebuie să vă abandonaţi principiile, indiferent de circumstanțe!

Vara lui 2016 promite să aducă anumite modificări în fluxul de lucru, iar aceste modificări vor depinde numai de ele. Este un moment bun pentru a-şi activa abilitățile deoarece vor trebui să acţioneze ca un cameleon, dar spre deosebire de un cameleon adevărat, care apelează la deghizarea pasivă, ele vor trebui să rămână active. Curând vor vedea luminiţa de la capătul tunelului. Important este să fie concentraţi mai ales că ei sunt obişnuiţi cu asemenea situaţii. Să nu le pese dacă ceilalţi intră în panică, nu trebuie să-şi risipească energia pe te miri ce discuţii inutile, cu atât mai puţin pe panică.

Vor fi capabile să-şi atingă toate obiectivele din a doua decadă a lunii noiembrie, astfel încât la sfârșitul acestei luni precum și toată luna decembrie va fi marcată de o scădere semnificativă a puterii de muncă, adică se vor simţi epuizaţi.
Cu alte cuvinte, proiectele în care sunt implicaţi, ar trebui finalizate până la sfârșitul toamnei altfel, nu vor mai avea timp pentru asta și mai târziu, vor regreta.

Financiar

În 2016, nativii Balanaţă nu se vor mai bucura de aceeaşi stabilitate financiară ca în anul trecut. Cu toate acestea, anumite oportunităţi apar încă din primele zile ale noului an, dar din păcate materializarea acestora se va face abia undeva la sfârşitul primăverii, începutul verii. Oricum, până la jumătatea lunii aprilie, cei care au afaceri, vor fi în situaţia de a nu avea aproape nici un ban în conturi şi asta pentru că fiecare leu va fi investit în afacere.

Dinamica dezvoltării afacerii lor va fi semnificativă şi vor trebui să ţină seamă de asta. Pot fii siguri că investițiile suplimentare îi vor ajuta la plata facturilor şi a salariilor, şi nu odată.
Bineînţeles, că orice investiţie se analizează atent, ştim foarte bine că investițiile nesăbuite nu fac bine nimănui. Cu toate acestea, Balanţele nu au nevoie de abilități suplimentare pentru a detecta o oportunitate de viitor, așa că nu este nevoie decât de puţină concentrare şi atenţie din partea lor. Din păcate, unele Balanţe vor fi distrase de alte preocupări în această perioadă, pentru că şi acasă și la locul de muncă, brusc şi deodată toată lumea are nevoie de părerea lor! Ele trebuie să-şi drămuiască timpul cu înţelepciune şi să ajute acolo unde într-adevăr este nevoie de aşa ceva, nu de alte dar altruismul poate fi uneori inutil, mai ales în situaţiile în care fac mai mult rău decât bine.

Lucrurile vor merge crescendo, fără câştiguri fulminante şi în perioada aprilie și a doua decadă a lunii iunie. Afacerea sau instituţia pe care o conduc, sunt, în continuare, înfloritoare și solicită atenție suplimentară doar atunci când se pune problema de investiții financiare. Înseamnă că trebuie să lase visatul deoparte şi să facă achiziţiile de care au nevoie. Nu trebuie să îşi facă griji cu privire la acestea din urmă deoarece, în momentul în care sunt preocupate de propriul viitor și dacă vor face alegerile corecte, rezultatele vor fi cu adevarat remarcabile şi cuantificabile abia către sfârşitul anului.

Balanţele care nu doresc să treacă dincolo de uşa biroului sau secţiei în care muncesc, fac excepție pentru că ele merg încotro îi duce curentul, ele întotdeauna vor găsi un motive să nu schimbe nimic în viața lor şi chiar şi aşa, acest tip de gândire este destul de neobișnuit pentru acest semn zodiacal. De aceea vor trebui să fie atente ce gândesc şi ce doresc pentru că s-ar putea confrunta cu situații în care neliniștea interioară, decizia finală mereu amânată, le va afecta semnificativ viitorul. Dar ceea ce am spus este un moment destul de individual, astrele nu sunt mai precise în acestă direcţie, însă din moment ce sunt deja cu toate simţurile în alertă, pot spera la evenimente financiare cu adevărat importante.

Vara le va aduce bucuria de a juca rolul unui agent secret pentru ceea ce doresc să facă. Ceea ce înseamnă că va fi cea mai bună perioadă în care ele se vor contopi cu mediul în care trăiesc, devenind elementul armonios de care acesta are nevoie. Se vor adapta noilor circumstanțe în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, trebuie să se odihnească cum trebuie pentru că Saturn va fi în poziție dominantă în acel moment.

Energia interioară va spori neaşteptat în toamnă şi cum este cel mai bun anotimp pentru a pleca în vacanţă, să-şi programeze concediul sau cel puţin să-şi ia câteva zile libere nu se întrevede vreo pierdere financiară, dimpotrivă, de la 1 noiembrie, echilibrul financiar va fi asigurat şi nu mai depinde de prezența personală la locul de muncă, în decembrie însă vor trebui să tragă niţel pentru ca la sfârşitul anului să poate vorbi despre cîştiguri substanţiale.

Sănătate

Sănătata este bună în cea mai mare parte a anului. Au o prezenţă strălucitoare și un farmec distinct care atrag oamenii. Cu toate acestea, trebuie să fie atente la greutate şi la nivelul de colesterol, care le-ar putea crea disconfort neaşteptat în lunile februarie și martie. Balanţele vârstei a treia s-ar putea confrunta cu probleme de sănătate grave în aprilie și apoi, în luna septembrie.

În 2016, astrele vorbesc despre unele schimbări fizice majore pentru nativii acestui semn. Aşa că i-aş sfătui să îşi supravegheze regimul alimentar, nu în sensul de a număra caloriile, ci de a respecta orele de masă. Consumul de alimente sănătoase, asigură o piele luminoasă şi un corp sănătos. Exerciţiile de respiraţie le poate asigura o mai bună funcţionare a sistemului nervos. Partea bună este că, aşa cum spuneam, deşi riscul, datorită lui Jupiter, de a acumula kilograme în plus este mare, aceste efecte vor fi ușor remediabile prin mersul regulat la sală. Dacă ar trebui să îi îngrijoreze ceva atunci va fi sănătatea Balanţelor de vârstă a treia.

Pentru că Balanţa este un semn de aer, nativii aparţinând acestuia pot suferi frecvent de tulburări nervoase care întotdeauna se vor reflecta asupra tegumentului, prin uscăciune. De aceea ele sunt sfătuite să consume alimente nutritive şi să excludă zahărul rafinat din dieta lor.

Scorpion 2016

În general, 2016 va fi incredibil de bun pentru Scorpioni, cu pasaje mai luminoase, cui altele mai întunecate, dar tot ceea ce li se va întâmpla în viitorul an este cu siguranţă un lucru bun.

Scorpionul este cel mai extraordinar exponent al elementului apă; acest semn zodiacal uimitor și nestatornic va suferi cea mai extraordinară transformare pe tot parcursul lui 2016. Şi acum nu mă refer cu precădere doar la influxurile astrale, cât la mediul în care se învârte Scorpionul. Printre altele, aceşti nativi vor trebui să fie foarte atenţi şi să nu treacă cu vederea momente cu adevărat importante care se vor petrece în jurul său, evenimente care fie se constituie într-o adevărată trambulină pentru ei, fie îi aruncă într-un abis fără fund.

Totul va fi ca în basmul lui Andersen, Hainele împăratului – mulțimea se uita la împărat; dar acesta nu vedea pe nimeni. Chiar dacă nu vor să fie în centrul atenției, volens-nolens, vor profita de această poziție și ei chiar nu au nicio vină pentru asta. Să vă dau un exemplu. Pe tot parcursul anului vor juca un rol care chiar dacă nu le place şi-l vor asuma pentru că aduce foloase, oamenii din toate mediile sociale vor apela la ajutorul lor, cu alte cuvinte toate drumurile duc la Roma, iar Scorpionii vor fi o Roma incitantă, provocatoare şi de forţă. Nu îi sfătuiesc să se depărteze de oameni ci să înveşe să fie peste tot şi de a se pătra în atenţia celor care cred că au nevoie de ei. Va fi o experienţă pe care mai târziu o vor considera de nepreţuit şi pe care o vor percepe ca pe o mănuşă perfectă, mai ales dacă această mănuşă poate avea unele conotații personale. Să nu uităm că fiecare dintre noi este o parte a unui Întreg. Uneori pot întâmpina, și Scorpionii, în mod special, numeroase obstacole pentru aceasta dar, ştiţi cum se spune, aceasta este o altă poveste.

2016 poate fi împărțit în trei etape, fiecare dintre acestea fiind caracterizate de propriul set de caracteristici distinctive. Prima, va include primele trei luni ale anului până la jumătatea lunii aprilie. Perioada poate fi descrisă ca fiind cea mai vibrantă și dinamică. Iar acest lucru se datorează în primul rând faptului că în toată această vreme, până la mijlocul primaverii, Marte va exercita o influență mai puternică asupra unora dintre nativii semnului Scorpion. Iar influenţa va fi nu doar puternică ci şi belicoasă şi este puțin probabil să le afecteze performanţele profesionale, în schimb sigur îi va ajuta să rezolve multe din ipostazele în care i-a pus viața de vreun an şi jumătate încoace.

Ar putea reveni asupra unei situaţii care a stârnit confuzie și neînțelegere în domeniul carierei, o situaţie în care asistența lui Marte le ridică mingea la fileu şi le dă forţa de care au nevoie ca să lămurească lucrurile. Dacă acum trebuie să rezolve o problemă, nu vor întârzia să o facă, marşând pe ideea că e mai bine mai târziu decât niciodată, profitând şi de timp şi de situaţia în sine pe care o vor exploata aşa cum numai ei ştiu. Trebuie remarcat faptul că, la începutul anului, vor avea numeroase oportunități să-şi învingă adversarii pentru că Marte este puternic şi nu se recomandă să ezite tocmai acum când au un asemenea sprijin. Acum se cere să se acționeze cu fermitate și fără compromisuri, moderat și fără extreme, şi să nu uite că, cu cât va fi mai mare încrederea în sine afişată cu atât mai puține vor fi dilemele cu care se vor confrunta în viitor.

Cea de-a doua etapă, îi va împingepe Scorpioni, să ia constant, deciziile cele mai radicale. Este vorba despre sfârşitul lunii aprilie până la sfârşitul lui august când dinamica evenimentelor face ca furia din jurul lor să dispară oarecm, și, cu toate că vor fi, în continuare, în centrul ateţiei mediul pe care îl frecventează, dinamica eveniemntelor va scădea în intensitate.

În primul rând, este o altă șansă pentru ei de a da un exemplu și să-şi demonstreze calitățile, cele mai pregnante, spectaculoase și pozitive. Apoi, orice formă de timiditate iese acum din discuție; indiferent unde se află, să nu aibă temeri ci să acţioneze, să spună ce gândeşte, să arate cu degetul dacă trebuie. Însă, tot acum, li se mai transmite un semnal. Venus le recomandă să ţină cont de propriile valori, să nu se implice în intrigi de culise și steadeparte de aventurile riscante, aventuri, subliniez, cu conotaţii sexuale dar şi financiare.
Fiind conștienți de natura lor, aceasta va fi, probabil momentul cel mai sensibil care atenţionează că posibilele excese induc probabilitatea aventurii.

Dintre toate calitățile, suficient de puternice, una zic eu este caracteristică semnului Scorpion şi anume simţul înnăscut al justiției. Și dacă nu au ştiut sau nu au avut când să-şi dezvolte această latură a personalităţii lor acum este momentul potrivit să o facă, mai ales datorită faptului că circumstanțele, ca să spun așa, îi va face sa se miște în această direcție. Să fie sinceri, deschişi și imparțiali față de influențele exterioare. Asta nu înseamnă că nu îşi ascultă colegii şi consilierii, mai ales dacă au o cunoaștere profundă a subiectului și știu exact despre ce vorbesc. În orice caz, vor trebui să treacă prin unele momente cheie din în jurul lor care le va permite să retrăiască, aşa cum numai Scorpionul poate trăi, momentul.

A treia etapă, care începe cu sosirea toamnei și se termină la sfârșitul anului  va fii una pașnică și armonioasă. Această tendință este, spre supriza multora, tipică multor semne zodiacale în 2016. Influxurile astrale sunt  minimă dar predetermină independența vie, explicită a evenimentelor care se petrec în jurul nostru. Acum, mai mult ca niciodată, vor fi liberi să aleagă modul în care îşi vor dezvolta, în continuare, planurile de viitor. Acum, pot spune nu vreau să studieze, vreau să mă căsătoresc, nu vreau director de şcoală, vreau primar, așa să fie, este propria decizie și va face ceea ce va crede el de cuviinţă, oricum.

Apoi, să nu intre în panică în cazul în care situația începe să scape de sub control. Care situație? Oricare! Chiar dacă evenimentele din jurul lor sunt în fierbere, nu vor lăsa sentimentele să le întunece judecata, mai ales când vine vorba de afaceri. În ciuda declinului general, a scăderii susţinerii energetice astrale, munca şi afacerile nativilor acestui semn vor înflori. Deci să nu se gândească dacă acţiunile lor sunt necesare ci să acţioneze în consecinţă, să fie ponderaţi dar nu în măsura în care să se  transforme într-o mașină care lucrează în gol. La sfârșitul anului ar trebui ca munca acestor nativi să fie în atenția tuturor, ar trebui să fie bine acasă, cu viaţa de familie, dacă nu cumva aceasta s-a dus pe apa sambetei, în toamnă.

Dragostea şi familia

Cea mai importantă planetă care va influenţa destinul Scorpionul în 2016 este Marte. Planeta Roșie va determina viața amoroasă a Scorpionilor, din ianuarie până în decembrie. În acest sens, anul va fi cu siguranţă pe placul lor, şi le va permite acestor nativi să-şi înţeleagă pe deplin care este locul lor în lume.
Poate că în timpul acestei perioade, din ianuarie până în aprilie, unii dintre ei îşi vor da seama că au fost ghidaţi de valori false întreaga lor viață, și deşi unora să li se pară neașteptat, va pune piciorul în prag. Deci, este vital să fie aproape de persoana în care au încredere. Dacă nu se va pune problema orgoliului şi a vanităţii nu vor avea probleme semnificative, principalul este să-şi asculte instinctul şi ceea ce le semnalizează cel de-al 6 lea simţ.

Dar perioada cea mai intensă va fi din mai până în august, când Scorpionii sub influența lui Marte vor fi cei mai dinamici, mai energici, mai gata de luptă. Afluxul de energie vitală în viaţa sentimentală va lucra în avantajul lor deoarece vor avea parte de experienţe memorabile. S-ar putea produce unele schimbări radicale în cadrul familiei sau este posibil să se schimbe ceva în relaţiile personale, schimbări care într-un fel sau altul, le va afecta viitorul. Să nu credeți că ceea ce li se întâmplă este ceva accidental, deloc, orice ceartă sau orice reconciliere vor fi sursa, dezvoltarea sau încheierea, cât se poate de normal a unei anumite situații, generată de ei, de relația sau de familia lor.

Nu uitați un lucru important, deoarece cuplul este baza unei relaţii între doi oameni şi problemele sunt rezultatul unei interacţiuni dintre doi oameni, doar că acestea nu pot fi rezolvate decât fie de comun acord, fie unilateral, de către unul dintre ei. De fapt, aceasta este o lege fundamentală a armoniei. În 2016, această lege va fi la îndemână pentru nativii Scorpion, mai ales în cazul în care situația depășește cu mult relația personală. La rândul nostru, şi noi trebuie să înțelegem că putem ajuta o persoană doar atunci când el sau ea este gata să accepte acest ajutor, în caz contrar lucrurile se complicămai mult decât am crede. Nimic nu este mai rău decât a merge împotriva curentului, adică a voinței altora, chiar şi din motive nobile, mai ales atunci când vine vorba despre sentimente.

Toamna lui 2016 nu va fi caracterizată printr-o scădere a intensităţii relaţiei lor, dar probabil, că îi va obosi, ceea ce sugerează că nu este nevoie să eludeze circumstanțele. Dacă nu ţin pasul, se vor simţi epuizaţi, iar ces lucru nu se va înâmpla mai devreme de a doua jumătate a anului. Să nu se grăbească să revizuiască rezultatele pentru că anul nu s-a terminat și mai au o mulțime de lucruri interesante de făcut sau de descoperit. Poate cineva dintre cei dragi îi va surprinde, dar să nu le fie teamă. De cele mai multe ori soluțiile radicale, sunt singura cale de urmat pentru a ieşi dintr-o relaţie care simţi că te sufocă, și dacă nu o vor face tranşant pot greşi cu uşurinţă atunci când vor să repare lucrurile.
În iarnă, vor constata cât de importantă a fost bătălia cu sine pentru că au învăţat să aibă răbdare, să fie concilianţi, adică cu alte cuvinte, au învăţat să-şi ţină în frâu demonii interiori.

Carieră şi profesie

În 2016, Scorpionii vor descoperi că au o grămadă de talente ascunse și de consum sau de interes, atât pentru ei, cât și pentru ceilalţi, sigur, nu toate acestea se vor dovedi a fi surprize placute, dar, ceea ce este important pentru ei este că vor deveni mai puternici prin conştientizarea acestora dar şi prin dobândirea de noi cunoștințe.

Fără a intra în detalii, că nu ne-ar ajunhe hârtia, este important să spunem că, viața Scorpionilor, în afară de propriile dorințe și acțiuni, va fi impulsionată destul de puternic de trio-ul despre care am amintit şi anume Marte, Venus si Pluto. Şi apropo de planete, Pluto este astrul cel mai ciudat în acest scenariu, deoarece poziția sa în mod normal nu ar avea cum să îi afecteze, dimpotrivă, şi cu toate acestea, există un motiv pentru care această planetă şi-a câștigat un renume întunecat.

Ei, bine, anul acesta Pluto îi va obliga să conştientizeze ca una din metodele extraordinare de interrelaţionare este comunicarea nu doar cu sine ci şi cu lumea exterioară, fapt care îi poate ajuta foarte mult în anumite momente din viaţa lor. Vor sesiza pe cont propriu ce metodă funcționează cel mai bine și când ceea ce le va deschide nu doar mintea, ci le va de imboldul să-şi urmeze vocea rațiunii.

În general, profesional nu au de ce se plânge. Primele trei luni ale anului ce vor mai aduce schimbări neaşteptate. Vor fi plini de energie acum ceea ce înseamnă că trebuie să o folosească în avantajul lor atunci când s-ar putea să nu aibă altă șansă. Să nu-şi piardă încrederea în sine ci să lupte cu adversarii, fără milă. Marte îi va ajuta să alunge din sufletul lor lucrurile inutile, cum ar fi sentimentalismul. Pot fii siguri că vor face alegerea corectă. Este esențial să ia măsuri de prevedere, în cazul în care nu vor să piardă ce le-a dat Dumnezeu. Vor fi în centrul atenţiei, un fel de tribună de unde ideile bune îşi vor lua zborul, vor fi punctul cheie de care se va lega soarta multor evenimente viitoare. Acest lucru le va oferi oportunități semnificative privind ascensiunea profesională, aşa că nu au voie să ignore o astfel de șansă.

De la sfârșitul primăverii și până pe la mijlocul verii, nu se va întâmpla nimic formidabil profesional. Toate şi tot vor fi destul de echilibrate, nu sunt de așteptat izbucniri dramatice sau alte furtuni; fiecare moment îşi va urma calea despre care am vorbit. Dar dacă cumva iau vreo decizie peste capul şefilor, să şi-o asume, pentru că evoluţia lucrurilor va depinde, în acel moment, de domeniul în care controlul și responsabilitatea Scorpionillor este eficient dar şi factor de stabilitate. Dacă nu au controlul deplin al situației, adversarii îi pot răsturna cu ușurință barca, și nu va fi chiar atât de ușor să iasă din apele reci. Cel mai indicat este să evite astfel de momente şi să se concentreze pe obiectivele reale și să-şi urmeze calea treptat, asemenea unui sportiv de performanţă, să dea un pas înapoi înainte de a sări un obstacol, de a analiza și a găsi soluții care să-l depășească.

Începutul toamnei îi va găsi în poziţia de luptă. Este puţin probabil că, chiar și adversarii cei mai puternici se vor retrage din luptă. Pentru ei nu contează acţiunea ci cauza. Este mult mai important să fie calm şi radios şi atunci nu va fi nevoie să lupte cu balaurul, această poziţie le va permite să se apropie de locul comorii, cum se spune, raţional şi și deliberat. Un model similar care este comun şi altor semne zodiacale, aşa că, probabil, va reacţiona la fel ca ceilalţi.

Financiar

Aspectul financiar în 2016, va fi pentru Scorpion, în mare parte, influențat de pozițiile lui Pluto și a lui Marte. Da, anul aceasta, Mercur îi va lăsa în pace și, drept consecinţă, s-ar putea confrunta cu o grămadă de schimbări neașteptate. Cu toate acestea, nu trebuie să îşi facă griji cu privire la acest lucru, deoarece Marte va avea grijă să nu le lipsescă nimic, în special spiritul de luptă.
În al doilea rând, nu cred că îşi doresc să se pună de-a curmezişul dorinţelor lui Pluto altfel o încurcă și nu cred că vor mai reuşi să scoată cămaşa.

Revenind, trebuie menţionat că finanțele lor, cu greu vor fi influențate de factori externi. Este un lucru bun şi ca orice lucru bun, va necesita şi o atenţie sporită, mă refer, în mod special la primele trei luni ale anului, când influența energică a tripletei Marte, Venus şi Pluto va fi deosebit de puternică.

Până la sfârșitul primăverii, vor munci din greu, nicio clipă să nu se îndoiască de ceea ce au de făcut. Asta doar dacă doresc să-şi îmbunătăţească starea financiară. Dacă nu au o astfel de motivație, atunci este puțin probabil să se petreacă eveniemnte neprevăzute.
Până la sfârșitul primăverii ritmul de lucru va scădea, fapt care va duce şi la o scădere considerabilă a profitului. Nu trebuie să îşi facă griji peste măsură, dar nici să stea cu mâinile în sân, nu le va face bine. În acele momente este important pentru ei să preia frâiele nu doar asupra afacerii ci să deţină controlul şi asupra tuturor mişcărilor din firmă sau din instituţie, spre necazul adversarilor ştiuţi şi neştiuţi.

Au la dispoziţie diverse mijloace de a obține informațiile de care au nevoie, fiecare mutare, fiecare acțiune îndreptată spre adversarii direcți va avea un efect imediat asupra profitului lor. Este o perioadă grea care cere din partea lor concentrare, autoritatea de a domina conştient şi controlul asupra tuturor. Per ansamblu, nu este nevoie de un efort suplimentar pentru că au totul la îndemână, astfel că dacă nu le iese ceva, vor stii pe cine să dea vina.
Perioada de vară până în primele zilea ale toamnei nu va aduce nici o modificare. Vor lupta în continuare pentru afirmare dar şi pentru un loc în soare, iar toate acestea se vor reflecta în conturile lor. De fapt, perioada de vară este cel mai bun moment pentru a-şi goli puşculiţa şi cum nu au nevoie de sume consistente nu le-aş sugera să se abţină de la nimic.

În plus, situația se va echilibra de la începutul roamnei și nu vor mai trebui să muncească pe brânci. Important în acest moment este să nu se grăbească, singurul lor suporter este Pluto, şi de la el nu se pot aştepta la prea multe, poate doar la un sprijin moral şi atât. Pe de altă parte, nu au nevoie de cantități mari de energie pentru a-şi atinge obiectivele.

Esenţial este să încheie toate proiectele în care sunt angajaţi, astfel încât sfârșitul anului, să îi găsească împăcaţi cu sine şi cu un sentiment de mulţumire propriu. În acest fel vor conserva un flux semnificativ de resurse care le va fi de folos în viitor, nu acum. De aceea trebuie să rămână concentrat şi va rezolva fiecare problemă care va apărea.

Sănătate

Marte si Pluto vor fi planetele care le vor afecta sănătatea în 2016.
Şi în acest caz semnalul este – atenție sporită! Scorpionul este puțin probabil să fie atent la problemele lor de sănătate, aşa cum au, în schimb, grijă de ceilalţi. El este un semn aparte, ceea ce înseamnă că problemele lor sunt, de asemenea, la fel de speciale. Din ianuarie și până în august sănătatea nu le va da bătăi de cap, vor răci sau vor face o infecţie respiratorie destul  de greu. În primăvară, chiar îşi pot permite o avntură galantă pentru că nu vor avea probleme, dar să nu sară calul pentru că atunci Marte le va scoate iubire ca să spun aşa, pe nas.

Sănătatea lor depinde foarte mult de starea sistemului imunitar, de aceea nici nu vor ţine cont de primele semne ale vreunei boli. Dar, atenţie, sistemul imunitar este foarte bun, dar dacă ei nu ştiu şi sigur, nu se vor menaja, vor începe să dea rateuri, devin vulnerabili la cel mai mic semn de boală. Totuşi şansele ca ei să se îmbolnăvească sunt foarte scăzute, dar atunci când o fac, o fac! Pot ignora răcelile în condiţiile în care sunt atenţi la ei, dacă nu ştim toţi cum se termină acestea. Ce vă spun, repet, sunt generalităţi, în funcţie de tema natala a fiecăruia şi ei pot face febră cu uşurinţă, şi ei pot răci, ba, mai mult şi ei pot ajuge pe patul spitalului.

Începutul toamnei va aduce unele schimbări. Înseamnă că unele lucruri se vor schimba, dar în ce măsură se va întâmpla acest lucru depinde în totalitate de ei. Poate, vor trebui să facă o anumită alegere, la sfârșitul lunii august, și cel mai probabil ea ţine de viața privată. Ar putea suna surprinzator, dar decizia pe care o vor lua le-ar putea afecta în mod direct sănătatea. Cu toate acestea, nu este nimic extraordinar aici, ştim foarte bine că o problemă fizică este, de ordine, o reflexie a unor probleme interioare. Distrugerea energie organelor interne va fi urmată de o distrugere a corpului fizic. De aceea, dacă observăm că au anumite probleme de sănătate, vom știi cu siguranță, ce se întâmplă.

Într-adevăr, oamenii, care duc zi de zi o luptă cu familia lor, se simt rău mai des; ei au parte, zilnic, de certuri și probleme de rutină. Și odată cu aceste mizerii continuă şi acumularea de probleme de sănătate, aşa că este mai bine să se gândească la consecințe înainte de a intra într-o dispută. Este motivul pentru care e esențial să se acorde mai multă atenție sieşi şi să-şi asculte instinctul.
Starea lor fizică se va transforma într-un fel de focar şi ar trebui să joace un rol cheie atunci când iau decizii. Să nu încerce să-şi rezolve problemele de sănătate îngurgitând o tonă de medicamente după ureche, ci să bea şi ei ca tot omul ceaiuri dacă este nevoie.

Săgetător 2016

În 2016, nativii Săgetător nu vor mai avea un aliat de nădejde în Jupiter. Este dificil să-și dorească o altă susţinere mai puternică decât această planetă care controlează cea mai mare parte a fluxurilor de energie şi de care, într-un fel sau altul, este legată viața fiecărui Săgetator. Totuşi, Saturn este în semnul lor şi le va susţine, acolo unde există suportul, interesele.

Influxurile celorlalte planete vor fi, fie neutre, fie agresiv așa cum va fi şi cazul lui Venus. Acesta este motivul pentru care întregul an va fi destul de ciudat pentru Sagetator. Pe de o parte, nu vor mai avea oamenii pe care să se bazeze, ca până acum, oameni care îi puteau ajuta să-şi finalizeze la timp şi în bine, proiectele în care erau angrenaţi. Pe de altă parte, vor exista domenii și dar şi înfluxuri astrale care îi va obliga să depună eforturi serioase pentru a-şi putea finaliza planurile sau proiectele începute. Ca întotdeauna, aliații săi vor face front comun cu adversarii lor.

Situația este ambiguă, și, prin urmare, extrem de complexă, de aceea necesită o analiză aprofundată și atenţie. În 2016, succesul oricărei întreprinderi va depinde de cât de adânc, de rapid, și, ce foarte important, cât de ţintit vor fi capabili să pătrundă în esența blocajelor şi piedicilor care îi împiedică să meargă mai departe.

Din ianuarie până în iunie se vor antrena, la propriu, pentru evenimentele din vară şi din toamnă. Nu va fi vorba doar despre voință sau despre dorință, ci și de oportunităţi, vor înţelege intuitiv multe lucruri, iar dacă vor mai avea puţină răbdare, cu atât toamna li se va releva mai spectaculos. La figurat vorbind, prima jumătate a anului nu este altceva decât perioada de construire a unei piste, suficient de largă şi de lungă pentru a găzdui şi un avion de pasageri Boeing 474, dacă este nevoie. Evident că cea mai importantă este pista, tocmai ca să poată decola şi ateriza în condiţii de maximă securitate, fie că este vorba despre sentiemente, fie despre bani sau despre serviciu. Principalul lucru este să fie atenţi, nu sunt singuri în eforturile lor, dacă lecţia de viaţă şi-au însuşit-o temeinic, Saturn îi va ajuta în situaţii critice. Însă nu toate problemele lor vor fi critice, penîn viaţă. Prin urmare, vor ştii când, cum şi unde să lupte pentru un loc mai bun sub soare.

Dacă au propria afacere, nu cred că vor avea nevoie de vreun backup anul acesta, indiferent cât de puternici sunt adeversarii lor, indiferent cât de brutală și de complicată este intruziunea lor, Săgetătorii nu vor renunta și vor rămâne pe poziţie!

Chiar dacă la un moment vor avea impresia că şi-au pierdut fundamentul să nu cedeze ci să rămână concentraţi, să-şi regrupeze forţele și să încerce să recupereze cât mai mai mult şi cât mai repede posibil. Ei, în sine sunt o fundaţie solidă, demnă de luat în seamă aşa că să nu le fie teamă să recurgă la puterea și la potențialul său. În ceea ce privește relațiile personale, lucrurile vor fi un pic mai dinamice, mai intense aş spune. Jumătatea sau partenerul de viaţă o va lua pe căi abătute.

De asemenea, este greu de precizat dacă această jumătate este una oficială sau doar un prieten gelos care va încerca să îi lovească indirect, prin aşa zişii prieteni. Săgetătorii le vor trece cu vederea tentativa, să nu creadă încă că dacă nu le reproşează ceva sunt chiar naivi şi nu ştiu ce se petrece pe la spatele lor, ştiu, doar că refuză să să declanşeze un război, din care ştiu că, oricum, tot ei vor ieşi învingători. Pe de altă parte, ceea ce face într-adevăr diferența este faptul că vor putea să rezolve situația doar acu ajutor care poate veni de la cineva din afară şi care poate fi un părinte sau un prieten foarte apropiat. Vor avea nevoie doar de o apăsare, de un impuls, care, la figurat vorbind, le va stimula gândirea și le va permite să tragă concluzia corectă în cel mai scurt timp. Deci, să nu le fie teamă de ajutor, mai ales dacă este sincer!

De la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii octombrie, Venus va domina viaţa sentimentală a Săgetătorilor ceea ce nu înseamnă nimic bun şi nici nu pot face prea multe pentru a evita un eșec. În cazul în care au ocazia să plece în concediu, sfatul meu este să o facă singurul lucru la care trebuie să fuie atenţi, în cazul că merg în străinătate, la asigurarea de călătorie şi de sănătate, să schimbe destinaţia, chiar şi în ultima clipă, şi să adune cât mai multe informaţii despre locaţia în care merg. O să vă întrebaţi, de ce? Păi, pentru că vacanţa este sinonimă cu romantisme să vă temeţi de vacanţă! Doar că, asemenea tuturor celor care au afaceri, nu o să aibă linişte pe unde se duc, vor fi cu gândul numai la business, sunt o serie de aspecte legate de profesie care nu le dau pace.

De îndată însă ce ultima picătură de îndoială vis-a-vis de jumătatea lor va dispare, viața de familie va îmbunătăți semnificativ. Dacă încă există îndoieli, chiar și după o discuţii serioase, atunci au un motiv suficient de serios să-și reconsidere relația. Cu toate acestea, nu cred că vor avea suficient timp de gândire în această direcție, pentru că munca, profesia şi cariera le va solicita, atenția într-o mai mare măsură ca altă dată. Să se concentreze pe ceea ce le-a motivat începutul carierei. Prin analiza și estimarea scopurilor și obiectivelor, vor constata surprinşi că acestea s-au schimbat în timp, sub influența unei varietăţi de motive. Această reevaluare le va da un indiciu cu privire la ceea ce este cu adevărat important în viaţă și despre ceea ce este superficial, fără nicio valoare esențială.

În funcție de tema astrală a fiecărui  Săgetător, stăpânul lor astral, Jupiter, din păcate nu le va putea umple rezervoarele cu energie vitală, dar le va da ceva timp pentru a-şi ramforsa resursele şi asta este important, cred eu. Prin urmare, să folosească fiecare moment liber cu înțelepciune. Unii spun că dragostea durează trei ani. La sfârșitul lui 2016, Săgetătorii vor avea marea șansă de a confirma sau infirma această opinie.

Dacă sunt singuri, atunci rezolvarea acestei probleme ţine de așteptările pe care le au de la virtualul partener şi cred că vor putea spune că au găsit ceea ce au aşteptat atâta timp. Dacă sunt într-o relație, sfârșitul toamnei şi iarna vor fi un destul de anevoiase pentru ei. Să nu dispere şi pe de altă parte, chiar nu cred că totul ţine numai de ei. Acum este momentul să acţioneze în scopul de a obține rezultatele dorite care trebuie să fie nu doar suficiente ci şi necesare pentru a merge încotro îi duce destinul. A trecut vremea când credeau în basme, în Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene, acum sunt cât se poate de cu picioarele pe pământ, raţionali şi independenţi şi trebuie să recunosc că nu îi prinde rău deloc.

Cu toate acestea, toate problemele sentimentale le vor rezolva, tot pe cont propriu, dar la sfârșitul anului, fără probleme și fără încurcături inutile. Un alt aspect important al perioadei respective va sta în faptul că vor trebui să înveţe să renunţe la o parte din principiile lor. Nu vă enervaţi! Nimănui nu îi place asemenea lucruri şi mai puţin unui Săgetător cunoscut pentru loialitatea şi convingerile lor. Este, dacă vreţi n ton final, e drept nu dintre cele mai optimiste, ci mai degrabă filosofic; este exact modul în care vor încheia anul, enigmatici şi sentimentali.

Dragoste şi familie

Cât privește sentimentele Săgetătorilor în 2016, nu se va întâmpla nimic surprinzător din acest punct de vedere. Multe evenimente se vor încheia, cum este de aşteptat, logic, cu învăţămintele de cuviinţă şi cu victoriile ajijderea. Iubirea Săgetătorilor va fi definită de triunghiul: Jupiter – Venus și Luna.
Din păcate, elementul central, Venus, nu va fi de partea lor.

Dar chiar şi aşa nu îi va perturba negativ, bineînţeles, în funcţie de tema natală a fiecăruia. Nu va fi uşor, este adevărat, dar nu este neapărat să fie şi foarte rău. Probabil, vor trebui să acorde mai multă atenție sieşi și partenerului/partenerei de viaţă. Dacă nu au un partener, totul se va dovedi a fi de două ori mai greu, pentru că nu vor avea cu cine să-şi împartă disponibilitatea sufletească. Această tendință va exista pe tot parcursul anului, cu modificări minore.

În perioada ianuarie – sfârșitul lunii iulie, situația curentă, va escalada, treptat chiar dacă în alte sfere ale existemnţei lor lucrurile merg bine. Preocupările profesionale şi de carieră este posibil să îi împiedice să vadă amenințările emergente în viața lor personală. Mare grijă! Problemele sunt similare cu un cargo de buşteni, care nu este foarte bine echilibrat şi asigurat şi care la un viraj mai strâns pot duce la răsturnarea camionunului. Deci, mare grijă la felul cum echilibrează viaţa personală cu cea profesională. În caz contrar, este posibil să nu aibă destulă putere pentru a rezolva sarcinile urgente în timpul util şi de aici alte blocaje. Dacă acționează rațional și strategic, atunci să nu îşi facă griji, vor reuși.

Sigur, dragostea nu poate fi calculată, nu este nici o rădăcina care să fie derivată și nici nu poate fi inclusă într-o ecuaţie logaritmică, iar acest lucru sugerează că logica nu are ce căuta aici atunci când vorbim despre sentimente. Dacă iubita sau iubitul, promit dragoste eternă iar sunt surpinşi cuplaţi cu prietenul lor cel mai bun în lift, normal că vor fi obligaşi să se îndoiască de sinceritatea sentimentelor lor. Aşa că, să nu ezite să îi întrebe, chiar şi în pat dacă trebuie, acest lucru.

Din prima decadă a lunii iunie până la mijlocul lunii octombrie, influența lui Venus care, după cum știm, este setată să îi ardă pe Săgetători acolo unde îi doare mai tare, va exploda, ca să spun aşa, va fi maximă ceea ce sugerează că nu există nicio modalitate de a evita o discuţie serioasă. Prin urmare, să nu ezite, nu are sens să se ascundă după degete ci doar încearcă să tragă de timp.
Dacă au ceva important de spus să o spună chiar dacă, de exemplu, vor trebui să alerge după ei sau ele pentru asta, vor vedea cât de ușuraţi și de liniştiţi se vor simţi. Să nu îşi facă griji în cazul în care relaţia lor se duce pe apa sâmbetei, înseamnă că nu era ceea ce trebuia să fie, nicio casă care nu are o temelie solidă, indiferent cât este de frumoasă, nu va rezista şi la prima furtună se va dărâma, asta înseamnă undeva până în toamna, deci este doar o chestiune de timp.

Totul va merge așa cum ar trebui să meargă, mai ales că la sfârșitul anului, inima lor rănită li se va vindeca, cu ajutorul noilor cunoștințe, care sunt foarte drăguțe și chiar foarte fermecătoare.

Profesie şi cariera

Pentru foarte mulţi Săgetători, Jupiter va fi cel care le va monitoriza cariera şi viaţa profesională în 2016. Dacă la capitolul iubire nu s-a amestecat, nici la cel al familiei, iată că profesia, cariera şi imaginea socială vor fi sub oblăduirea Marelui Benefic. Consecințele acestei situații vor fi duble: pe de o parte, sprijinul lui Jupiter va fi extrem de puternic,pe de alta, efectele dinamice şi concentrate ale acestuia vor pune în umbră, efectele exterioare ale celorlalte planete, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. Efectele le vor simţi chiar de la începutul anului, atunci când se vor confrunta cu o grămadă de obstacole, dintre cele mai diverse şi care ar putea să li se pară coplesitoare, dar foarte repede îşi vor da seama că au suficientă energie și puterea să depășească dificultățile cu ajutorul stăpânului lor planetar.

Transformările care vor surveni în cursul anului 2016 vor fii cu siguranţă interesante şi vor avea prea puţine clipe care să le permită să se relaxeze în fața unui șemineu în flăcări, cu un pahar de vin în mână. Sunt, exact momentele de care le va fi dor, dar vor uita repede de asta. Se vor odihni prin muncă şi aceasta le va aduce bucuria relaxării, după cum spun ateii pragmatici, trebuie să folosească fiecare moment pentru a-şi atinge scopurile. In plus, îşi vor da seama că, de fapt, munca a fost cea care i-a ajutat să depăşească momentele critice şi că munca heirupistă a dus la rezolvarea problemelor cu un randament absolut neașteptat, dar cu rezultate previzibile. Iar aceste rezultate îi vor face să se simtă mult mai bine decât înainte.

Până la mijlocul lui 2016, pot lăsa deoparte temerile legate de factori din afară. Afacerea lor îşi va urma dezvoltarea  într-un ritm constant și poate, singurul lucru căruia ar trebui să îi acorde atenție, stă în faptul că reuşitele sunt mai aproape decât au crezut. Poate că unul dintre partenerii de afaceri sau colegii de muncă vor juca rolul un cal troian. Vă amintiţi povestea, nu? Ei, bine, să reţină că înțelepciunea lui Ulise s-a transformat într-o victorie legendară pentru greci dar a fost şi sfârşitul unei alte civilizaţii, într-adevăr, cea a Troiei şi a Asiei Minore.

Dacă nu vor ca afacerea lor sau locul de muncă să aibă soarta polisului legendar, să fie cu ochii în patru permanent. În schimb este greu de precizat care sunt punctele care necesită atenție specială, asta însă nu înseamnă că musai trebuie să se transforme într-o persoană paranoică şi să suspecteze pe toată lumea de trădare. Este o problemă destul de delicată care cere o gândire profundă, dar asta nu însamnă să se transforme într-o obsesie. În caz contrar, s-ar putea toate oportunitățile să-i scape printre degete deoarece ei caută un spion, uitând de fapt pentru ce au început această afacere sau care îi sunt atribuţiile de serviciu.

Din a doua jumătate a anului, din perioada iunie-iulie și până la sfârșitul celei de a treia decade a lunii decembrie, se vor petrece schimbări de tipul – restrângerea unui segment din afacere, schimbarea locului de muncă cu unul mai bun sau pur şi simplu, nevoia de a nu mai face nimic. Cea mai mare parte din energia lor va fi îndreptată spre problemelor de afaceri şi de familie. Nu e nevoie să lupte cu morile de vânt, ci pur şi simplu de aia au nevoie în acle momente. În plus, dacă au făcut alegerile corecte nu va fi nevoie să se împartă în mai multe direcţii. Se vor putea concentra pe altceva, care să nu aibă legătură cu locul de muncă şi să lase afacerea să meargă de la sine.

Financiar

În prima jumătate a anului putem vorbi despre un flux stabil de finanțe. Este puțin probabil să fie nevoie să economisească bani indeferent dacă afacerea lor necesită sau nu infuzii financiare sau dacă salariul nu le ajunge să acopere o serie de cheltuieli care ţin de gospodărie.

La fel, încă de la început de an, un soi de energie interioară tipică lor, şi datorită lui Jupiter, bineînţeles, îi va impulsiona de asemenea manieră încât ritmul de muncă va creşte direct proporţional cu motivaţia pentru muncă şi cu toate acestea, nu vor fi mai mulţi bani în conturile lor, indiferent ce artificiu de calcul vor face. Ideea de a pleca în concediu, la începutul sau la sfârşitul lunii mai nu este una rea. De ce? Pentru că bugetul lor va supravieţui cu uşurinţă oricăror cheltuieli. Au şansa însă să-şi administreze veniturile aşa cum vor până, undeva, la începutul verii. Apoi, le-aş sugera să ia în considerare ideea, că vor trebui să planifice lucrurile şi pentru anul viitor, adică 2017, de maniera unor evenimente care se vor lăsa cu cheltuieli semnificative. De asemenea, trebuie să aibă în vedere faptul că dezvoltarea afacerii lor şi rezolvarea sarcinilor de serviciu în timp util sunt obiective principale ale momentului.

Dacă nu cred în aceste lucruri, atunci cred că este momentul să-şi reconsidere opiniile. Nu e nevoie să-şi contrazică propriile principii, dar dacă există o șansă să-şi înceapă propria afacere sau să promoveze la locul de muncă, de ce să nu profite de această șansă? Sigur, contează foarte mult circumstanţele în care se produc aceste evenimente, pentru fiecare Săgetător, în parte, sunt specifice, dar viitorul finanțelor personale depinde, în totalitate, de ei, de deciziile pe care le iau, de fapt. Acțiunile lor din prima jumătate a anului viitor, reprezintă nu profitul viitor, ci potențialul de materializare a tot ceea ce şi-au planificat.

La începutul lunii iunie, şansele de a ieşi în faţă sau de a-şi adjudeca partea leului, vor trece în plan secund deoarece vor fi absorbiţi de tot ceea ce înseamnă procesul muncii. Efectelor influxurilor astrale se vor îndrepta într-o altă direcție şi aş spune că principalul obiectiv vizat sunt relațiile de familie. Săgetătorilor nu le va fi uşor, dimpotrivă se pare că se vor confrunta cu probleme la care nu s-au gândit sau care le-au scăpat din calcul, cine ştie?!

 Mai de grabă, aş crede că este momentul să înţeleagă că nu toate problemele pot fi rezolvate cu bani. Sunt probleme care îi implică, specific pe ei, și nu factori externi sau de probabilități sociale ori economice. Mai mult decât atât, fiecare problemă cu care se confruntă are o bază energetică pe care ei o pot schimba cu uşurinţă.

În a doua jumătate a anului 2016 vor trebui să înveţe o mare lecţie de viaţă, diferită de tot ceea ce au învăţat până acum şi care ţine de dezvoltarea lor ca oameni de afaceri. Vor înţelege că banii, de fapt, abia rezolvă o mică parte din probleme. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțe la ideea de a-şi crește veniturile. Banii nu sunt întotdeauna suficienţi, mai ales când aveți cele mai bune intenții. Ei nu trebuie să uite acest lucru atunci când urmăresc un viitor profit, deoarece tot ceea ce li se întâmplă este, uneori, lecţia de viaţă de care au nevoie reprezentanții acestui semn zodiacal.

Sănătate
Din acest punct de vedere, Segetătorii vor fi sub semn saturnian, ceea ce sugerează o activitate în forte a sistemului imunitar, bine asta nu presupune să se plimbe liber prin vreo secţie de spital unde virozele acute sunt în floare, nu, dar, în general, sistemul imunitar va funcţiona ceas și chiar dacă întreaga familie se va îmbolnăvi ei nu vor avea nimic.

Pot lua vitamine, dar nu trebuie să facă o obsesie din asta ci să se concentreze mai mult pe prevenţie, mai ales în perioada ianuarie și aprilie. Tot acum însă să fie atenţi la accidentele domestice minore – lovituri la nivelul capului, tăieturi, arsuri ş.a. În schimb, este o perioadă bună să facă o scanare medicală, din cap până în picioare, cum spun eu. Pot descoperi un nivel crescut al colesterolului și probleme care decurg din asta. Chiar dacă au 25 sau 30 de ani când este vorba de boală acest lucru încă nu înseamnă nimic, deoarece mediul în care trăim, viciile alimentare, noxele şi poluarea nu ţin cont de vârstă. Uitaţi-vă câţi copii de 8 – 9 ani au artrită, de exemplu, o boală care până mai acum câţiva ani se spunea că aparţine vârstei a treia? Deci, la primul semn de boală să dea fuga la medic.

Vara nu a duce prea multe modificări ale tabloului de sănătate de care aminteam, totuşi le sugerez o mai mare atenţie la predispoziţa spre accidente, de astă dată în afara locuinţei – căzături, lovituri, accidente de autoturism uşoare care se pot solda cu luxaţii sau chiar cu fracturi. Dacă îşi doresc un concediu fără probleme, să se gândească din toamnă.

Din septembrie până la sfârșitul anului, sistemul imunitar ar putea începe să de rateuri din cauza unor furtuni hormonale. E greu de spus motivul acestor furtuni, dar vor ştii cu siguranţă ce se întâmplă dacă se vor confrunta cu o asemenea situație. Problema este să nu intre în panică, dar nici să ignore simptomele. Chiar şi dificile situații, au soluții deşi, uneori, soluțiile ar putea să nu fie şi cele mai ușoare.

Capricon 2016

Pentru nativii Capricorn 2016, va fi un an tare curios, marcat de perioade de stabilitate urmate de altele de instabilitate şi vor avea timpchiar şi de distracție. Am putea împărţi anul în cinci etape.

Debutul anului, până la sfârșitul lunii martie, ar putea să fie probabil perioada cea mai monotonă, nu negativă, dar nimic nu le iese cum şi-au planificat. De exemplu, dacă, din întâmplare, au planificat să plece în concediu acum, le-aş sugera să amâne pe toamnă. Nu înseamnă că sunt în pericol de moarte sau că are să li se întâmple ceva rău, dar experienţele prin care vor trece le va lăsa un gust amar poate tocmai pentru că nu se întâmplă nimic deosebit. Deci, recomandarea generală este că dacă vor o experienţă deosebită atunci să replanifice momentul undeva în toamnă.

În afară de asta, ar mai fi de precizat că, încă de la începutul anului Capricornii vor trebui să-şi trăiască viaţa cum le este obiceiul, cu motoarele la ralenti, în caz contrar se pot confrunta cu probleme relaţionale. Aşa că atenţie la tot ce fac şi la tot ce spun.

Cea de-a doua etapă ţine din ultima săptămână a lui martie până în primele zile ale lunii iunie, o perioadă calmă şi activă, spre deosebire de felul în care au început anul. Acum îşi vor materializa cele mai multe idei și planuri. Dintre planete, Marte le va fi de un real ajutor în tot ceea ce fac. Să se aştepte la momente excelente, profesional vorbind, aşa că, iată măcar un motiv pentru care vor începe să-şi planifice evenimente de viaţă importante – căsătorie, admitere, schimbarea locuinţei, plecarea la muncă în străinătate, botezul copilului, dar și negocieri semnificative pentru un alt loc de muncă.

Dacă au o poziție de conducere atunci acum este cel mai bun moment al lor, cum ar fi de exemplu, să-şi schimbe maşina, tot au pus ei ochii pe un nou model de autoturism. Cu puţin efort vor perfecta actele în timp util şi vor avea maşina la scară. Cu siguranţă vor face eforturi, dar nu vorbim despre acţiuni suraomeneşti. Trebuie doar să fie atenţi, sinceri şi insistenţi. Marte îi va ajuta să-şi învingă adversarii cu condiţia să treacă la ofensivă, adică să se implice, nu să aştepte ca lucrurile să se rezolve de la sine.

A treia etapă, începe odată cu sosirea verii şi se va încheia la începutul primei decade a lunii septembrie. Va fi o perioadă destul de liniștită și de pașnică. Cu toate acestea, etapa nu va fi la fel de aridă ca cea anterioară și li se va părea chiar mai armonioasă. Nu vor fi eveniemente care să le marcheze existenţa în vreun fel sau altul, totul va merge mai departe urmând un curs predestinat. Activitatea la locul de muncă s-ar putea reduce după cum, relația personală continuă să rămână într-o fază de lâncezeală.

Investițiile masive de resurse nu îşi au locul acum, așa că să nu încerce, la figurat vorbind, să se dea peste cap că nu vor rezolva nimic. În schimb pot fii mai atenţi la sănătatea lor. În acest sens, nu le-ar strica că meargă la sala de sport sau, dacă nu vor mişcare, pot ieşi la o scurtă plimbare, prin parc, după-amaiaza. Un cerc de prieteni în jurul lor, îi va face sa se simtă că sunt o persoană reală, plină de viață. Să nu rateze această oportunitate, deoarece bioritmurile lor vor fi foarte sensibile la antrenamentul fizic.

Cea de a patra etapă va începe din a doua decadă a lunii septembrie și va dura circa o lună, puţin după începutul celei de-a treia decade din octombrie. În plină toamnă, când mulți dintre semenii noştri au tendinţe despresive sau sunt melancolici, Capricornii se vor afla în mijlocul unui vârtej nebun de evenimente.
În primul rând, vor trebui să depună mai multe eforti ca să fiealături de familia lor. Conceptul de familie este pentru ei, mult mai lax decât banala deja obişnuinţă de jumătatea mea. Să acorde mai multă atenție celor dragi, inclusiv celor mai buni prieteni. Unii dintre ei ar putea avea nevoie de ajutorul lor acum. Chiar dacă nu este un eveniment general, Capricornii nu trebuie să uite că este un moment foarte bun pentru a perfecta anumite planuri, pe care să le pună în practică, treptat, în viitor. Deci, să nu fie leneși și nu doar să afișeze altruismul. Să nu confunde dorința sinceră de a-şi ajuta aproapele, cu aspirația pioasă fi mai buni doar de ochii lumii. Destinul nu poate fi păcălit.

Etapa finală a anului va fi destul de amuzant pentru ei. Dacă înainte nu au avut nicio idee despre cum sau la ce dată să-şi planifice vacanţa, nunta sau altă sărbătoare de familie, acum vor rezolva şi cu aceste probleme. Să se pregătească sufleteşte, însă, deoarece nu toate planurile lor vor deveni realitate. Și nici nu va fi nevoie de asta pentru că şi dacă doar jumătate din aspiraţiile lor se vor realiza, tot va fi ceva. Datorită spiritului special al sărbătorilor din această perioadă, se vor petrece unele lucruri care îi va surprinde chiar şi pe ei, predominant amuzante şi poate un pic moralizatoare, dar vital pentru ei deoarece îi încarcă cu cu energie pozitivă. Va fi un final de an firesc pentru o perioadă neobișnuită, care, în conformitate cu toate canoanele, nu se potrivește cu tonul interior al Capricornilor.

Dar cel mai important lucru este faptul că până la începutul lunii decembrie, îşi vor da seama, dintr-o dată, că unele dintre principiile lor de viaţă sunt, de fapt, departe de a fi ideale. Mulți nativi Capricorn va experimenta un salt spiritual interior puternic, posibilitate în care ei nici măcar nu cred. Sau chiar dacă au făcut-o, cu siguranţă nu se așteptau la o asemenea realizare. Deci, să nu îşi facă probleme pentru micile erori cu care s-au confruntat destul de frecvent pe tot parcursul anului. Mai important mi se pare faptul că, la sfârșitul anului, îşi vor fi câştigat calea adevărată, un câştig mult mai mare, ceva cu adevarat important, ceva care va fi relevant atât pentru destinul lor cât și pentru dezvoltarea lor personală.

Dragoste si familie

Perioadele cu un puternic dinamism și frenezie vor alterna cu faze de stagnare pur și simplu. În ceea ce privește dragostea, anul va debuta cu ușurință și încredere, tendințele anterioare vor continua să se dezvolte logic, în tipare emoţionale bine stabilite și îi vor îndrepta spre obiectivul pe care sunt setaţi.
În ciuda faptului că până la sfârșitul lunii martie viața lor personală, nu va fi susţinută de evenimente neaşteptate, vorbim de o lipsă de acţiune, Capricornii vor fi capabili să rezolve orice problemă și să împlinească toate provocările care le ies în cale. Singurul lucru în această etapă, care este mai bine să fie evitat, este să nu îşi planifice vreun eveniment care să facă atingere cu viaţa lor sentimentală şi emoțională, ci să îl înlocuiască cu o cina romantică, beneficiile unui asemenea gest vor fi mult mai semnificative decât o întreagă nebunie, cu invitaţi, cu cheltuială şi cu dezamăgire.

Cu toate acestea, în perioada martie-iunie, Marte va fi deosebit de activ și viața lor va deveni, după cum spun ei, mult mai interesantă. La urma urmei, Marte, zeul belicos, este responsabil pentru înflorirea și vitalitatea Capricornilor în această perioadă. Va urma o perioadă activă, dinamică şi de forţă. Siguri de sine, pot lua în considerare unele lucruri, ca să spunem așa, care însă le vor pune nervii la încercare. Un moment bun și pozitiv, care va necesita ceva mai multă analiză și eforturi serioase, supraomenești aş spune, pentru a obține rezultatele dorite. Trebuie să împartă perioada pe etape de execuţie dacă vor efecte concrete şi trebuie să o facă acum, altfel, din toamnă energia debordantă scade, dramatic chiar, şi cum au obiceiul, Capricornii se vor blaya, indiferenţi la tot ce se petrece în jur. Prin urmare, trebuie să-şi rezolve toate problemele în perioada primăvară – vară pentru că nu vor mai avea timp pentru asta, mai târziu. E bine, să îşi planifice călătoriile şi concediul, de asemenea, pentru toamnă, ca să dea timp şi organismului şi sufletului lor să se vindece şi să se odihnească.

Atenţie, nu înseamnă că le va fi rău, ci mai degrabă o stare necesară, pentru că vor avea nevoie de energie în timpul iernii. Pun acum în mişcare planuri, idei, proiecte, activităţi menite să le absoarbă surplusul de energi. În ciuda faptului că natura lor este una introvertită, au un aspect sobru iar seriozitatea face să ţină la distanţă neaveniţii, dar acum înfloresc, metaforic vorbind, şi un al doilea aspect le va nuanţa viaţa în privinţa relațiilor personale. Dacă au crezut că o altă aventură poate fi o mare greșeală, acum îşi vor revizui radical atitudinea. Poate au dreptate şi doar se gândesc la asta pentru că nimic nu se schimbă în viaţa lor, în acest sens.

Dar să nu creadă că-şi pot ignora preocupările, vor apărea atâtea tentaţii şi atât de variate încât nu se vor putea abţine. Principalul este să nu îi uite pe cei dragi, familia este ultima linie de apărare împotriva celorlalţi, care îi va ajuta să depăşească momentele de cumpănă şi să meargă mai departe.
În general, 2016 va fi destul de bun pentru Capricorni, chiar dacă volatil și nu foarte stabil. Armonia nu iese din discuție, vor avea la propriu, experiențe de care aveau nevoie ca să înveţe ce este fericirea. Uneori, sinceritatea este singura cale de acces.

Cariera şi profesiunea

Un an cu modificări semnificative în aces sens, metamorfoze diferite ce pot fi luate în discuţie, de la o dorinţa bruscă de a-şi tatua ca în adolescenţă, un fluture de noapte, pe umăr până la a porni propria afacere, care va merge bine încă din primele luni ale funcţionării. În același timp, nu trebuie să uite de așa-numitele efecte secundare, care însoțesc, de obicei, favorurile pe care ni le face cadrul astral, puternic, deși mişcarea energiei implicate este una destul de volatilă, ceea ce înseamnă că, personal, pentru fiecare Capricorn este faptul că succesul acțiunilor lor nu vor fi marcate de decizii exclusiv, oneste. Cele mai diverse și neașteptate circumstanțe vor apărea în joc şi de aceea, în acest moment, trebuie sa fie extrem de atenţi, în principal, la starea lor interioară dacă doresc să-şi atingă obiectivele.

Prima jumătatea anului, până în a doua parte a lunii mai şi apoi, în a doua jumătate a anului, în principal din a doua jumătate a lunii septembrie până la mijlocul lunii octombrie, se vor dovedi perioade anoste, cu puține succese, cu destul de multe stagnări le va amărî viaţa aşa că nu cred că vor avea loc evenimente semnificative în această perioadă. Semnificativ, în acest caz, înseamnă ceva, mai degrabă important decât o mare lovitură de imagine.
Pentru ca activitatea lor profesională să înflorească este nevoie să mai aştepte, cel puţin până la începutul verii, şi deşi vor face totul ca lucurile să se producă mai repede, să nu uite că dacă se grăbesc, în loc de creştere profesională pot avea parte de o cădere profesională. Să fie atenţi la lucrurile mărunte, greşelile, de regulă, se ascund în detalii. Totuşi, nu trebuie să intre în panică şi nici să-şi imagineze că un tip rău cu un trident în flăcări îi va urmări pas cu pas, cel mai bun lucru este să se concentreze pe rutina de zi cu zi, toate acestea le vor cauza o mulțime de probleme dacă nu ţin cont de cele menţionate. De asemenea, să nu încerce să controleze lucrurile, să ceară ajutor prietenilor sau rudelor dacă este necesar.

Toată vara până toamna târziu, chiar şi în luna decembrie, le va aduce bucuria unor oportunități nelimitate. Va fi o perioadă plină de dinamism şi de energie. Să-şi folosească cunoașterea cu înțelepciune, deoarece acum este momentul să fie stăpâni pe ei, nu să depăşească măsura şi nici să se dezlănţuie aiurea.
Să nu-şi facă probleme, această modalitate de lucru nu le va intra în obicei și nici nu îi va suprasolicita, pentru că astrele vor încerca, într-adevăr, din greu să suplinească cantitatea necesară de energie. Este cea mai bună perioadă pentru a perfecta oferte, a semna contracte şi acorduri, dar mai ales este o perioadă în care să fie remarcaţi de şefi pentru o virtuală promovare. În funcţie de tema astrală a fiecărui Capricorn, daca astrele le sunt favorabile, totul va ieşi aşa cum îşi doresc ei. Tot ce au nevoie acum este să depună un efort suplimentar.

Financiar

Aspectul financiar și mediul de afaceri nu vor fi la fel de grăitoare ca în alţi ani, cîştigurile nu vor mai veni în cascadă încă din primele luni ale anului, aşa cum erau ei obişnuiţi. Se vor implica într-o serie de acţiuni specifice, Luna Neagră îi va ajuta şi îi va sprijini să ia parte la diverse acţiuni de amploare, dar din umbră, ca şi cum ei ar fi dirijorul unei orchestre nevăzute a cărei muzică îi potopeşte pe toţi.

În general, se pot aștepta ca succesul să vină undeva din a doua parte a anului, dar şi din atitudinea corectă a loc, numai aşa vor fi capabili să-şi sporească veniturile în mod semnificativ. Nu trebuie să se concentreze pe schimbări fundamentale, dar cu toate acestea, uneori este mult mai sigur și mai corect să lucreze cu ceea ce au, treptat și sistematic. 2016 va trebui să fie pentru ei un fel de o pauză, indiferent de faptul că, așa cum a am spus deja, anul va fi plin de evenimente surprinzătoare.

În perioada ianuarie-mai este puțin probabil ca ei să îşi facă griji cu privire la orice schimbare în ceea ce privește finanţele și serviciu. Resursele nu vor constituti pentru ei o problemă, dar nici nu trebuie să se aștepte la cine ştie ce sume restante pe care le au alţii către ei. Cu siguranţă însă şansa unui cîştig suplimentar va veni doar din ideile lor nu dintr-ale altora. Deci, nu au timp să se relaxeze chiar dacă alţii o vor face pentru că şi atunci când sunt în pauză mintea lor caută cu febrilitate soluţii. Poate de aceea perioada să fie marcată de o scădere alarmantă a energiei de care au nevoie ca să facă faţă solicitărilor, ceea ce ar explica și starea lor de spirit apatică care nu este deloc o motivaţie pentru munca expre.

Deși momentul nu este un motiv ca să lgarda jos, să nu dispere că toate îşi vor găsi drumul în cele din urmă. Situația va depinde în mare parte de modul în care au cheltuit la sfârșitul anului trecut. Pot interpreta cum vor aceste momente dar părerea mea este că vorbim mai mult despre o percepţie greşită a relaţieie cauză-efect. Din partea lor.

Începutul verii ar putea aduce unele modificări mai ales că le creşte eficiența şi se vor simţi mult mai bine. Finanţele nu ar trebui să le dea bătăi de cap şi nici să le provoace probleme, de aceea este un moment excelent să-şi ia concediu şi să plece în vacanţă, ca să acumuleze energie pentru perioada care va urma. Este greu să trimiţi în concediu un Capricorn, harnic şi devotat în ce face, mai ales când el nu vrea altceva decât să muncească până cade din picioare, dar este musai să o facă dacă vor o creștere a veniturilor.

Începutul toamnei va se prezenta cu rutina de rigoare, cu plictis şi cu stările de indispoziţie tipice acestor nativi. Până în noiembrie nu trebuie să se aștepte să se schimbe ceva iar dacă au început propria afacere în prima parte a anului, acum vor fi ocupaţi, cu siguranță, în schimb pentru cei care lucrează ca angajaţi va fi mai greu pentru că ei nu se gândesc decât la ziua de mâine, nu au perspectiva viitorului. Situația este destul de grea și trebuie să o rezolve cât mai repede.
Dacă şi-au ales bine obiectivele și sunt suficient de motivați, venirea toamnei nu îi va afecta nici financiar şi nici spiritual. În plus, schimbările semnificative vin din noiembrie încolo. Din contră, încă odată vor constata că sunt mai aproape decât cred, să-şi vadă visul împlinit. Şi nu este nevoie să reducă cheltuielile pentru asta, fiţi siguri.

Sănătate

Din această perspectivă, astrele se vor dovedi a fi mai mult stăpân decât aliat. Pentru o perioadă, cel puțin de la începutul anului până la mijlocul verii, Capricornii vor fi la pământ cu imunitatea şi ei, deci fără apărare împotriva efectelor negative din exterior, cu toate că vor fi poate semnul cel plin de resurse în această perioadă, aşa că va fi suficient să evite spaţiile închise, mall-urile, săritul peste mese, vorbesc de alimentaţie, pentru a evita să se îmbolnăvească.

Un risc sporit de manifestarea extremă, îl au bolile cronice ale tractulului gastro-intestinal și ale sistemului nervos. Există, de asemenea, un risc mare să facă amigdalită cronică sau pultacee, de aceea pentru a evita cea mai mare parte a posibilelor probleme, Capricornii trebuie să fie doar extrem de atenţi față de sine. Este mai bine chiar să se reducă numărul de plimbări în aer liber sau ieşirile la munte până când aerul se încălzește suficient. Chiar dacă sunt tentaţi să dea o fugă la schi, indiferent de condițiile meteorologice, nu este momentul să îşi urmeze instinctele. Vor avea de tras după aceea.

Începutul primăverii va echilibra situația, dar riscurile de răceală vor exista în continuare. Să ia vitamine dacă trebuie, să mănânce sănătos şi să consume ceiauri de plante.
Venirea verii le va aduce bucuria de a se simți mult mai bine, cu toate acestea, ritmul de muncă va fi în continuare acelaşi până la începutul toamnei. Vară va fi o perioadă sigură în ce priveşte sănătatea şi de aceea sugeram să meargă în concediu în lunile iunie sau iulie. August promite să fie o lună echilibrată chiar dacă influenţa jupiteriană o vor resimţi la nivelul ficatului.

Toamna se va prezenta cu probleme respiratorii acute, dar este vorba despre tulburari de sezon care nu au nimic de a face cu problemele cronice de sănătate. Lucruri cărora ar trebui să le acorde atenție este starea de sănătate a rudelor. Să încerce să prevină situațiile în care oamenii îşi neglijează sănătatea în favoarea muncii. Este extrem de important să construiască în jurul lor o atmosferă sănătoasă. Toate acestea îi va ajuta, mai întâi, pe cei dragi, iar în al doilea rând, în acest fel vor reduce riscul de a se îmbolnăvi mai târziu, în mijlocul toamnei și la începutul iernii.

Vărsător 2016

Vărsătorul este ultimul semn din triada de Aer. În 2016, nativii acestui semn vor experimenta influența conjugată, destul de puternică, a mai multor astre, în special, este de remarcat poziția non-standard a astrului diurn.

În acest an, Soarele va fi extrem de binevoitor cu toate semnele elementelor de aer, dar Vărsătorul va fi favoritul de pe listă. Drept urmare, Mercur va fi cel care va face tam-tam din asta, și gelozia stăpânului comunicării, a creativităţii şi a comerţului a simţi prin faptul că va îi va ajuta prea puţin pe aceşti nativi.
Impactul negativ al lui Mercur se va resimţi puternic în primele luni ale anului, din ianuarie până în aprilie. Astrele le recomandă acestor nativi să-şi petreacă timpul căutând soluţii – unii, problemelor personale, alţii celor profesionale.
 
Ideal ar fi să nu fie implicaţi în evenimente de anvergură pentru că la orice oră pot primi un telefon care îi poate scoate din circuit, metaforic vorbind. Apoi, ia-şi sfătui să nu ia nicio decizie importantă fără să se consulte cu şefii, cu familia sau cu partenerul pentru că riscă să-şi piardă autoritatea. Dacă au funcţii de răspundere, conduc vreun serviciu sau vreo direcţie ori au propria afacere, ar trebui să monitorizeze atent desfăşurarea activităţilor, să nu ezite să facă uz de autoritate dacă este nevoie. Pot penaliza, pot admonesta dar numai în situaţia în care trebuie şi persoana o merită.

Este singura modalitate care le va permite să aibă rezultatul scontat şi care, în viitor, să le aducă şi alte beneficii. Pentru a scurta povestea, nu contează dacă sunt liber profesionişti sau dacă au un loc de muncă, lăsând problemele personale în plan secund. Evident, va fi dificil…dar acestea sunt veştile primăverii. Dacă munca este cea care îi ţin în priză, Vărsătorii vor trebui să-şi controleze temperamentul, să tragă alături de colegi și să se concentreze asupra muncii.

În funcţie de tema natală a fiecărui Vărsător, din luna mai până la sfârșitul lunii iulie, influenţa Soarelui va scădea, în timp ce Mercur, în schimb, va fi deosebit de activ aşa că să aibă grijă mai ales cei care sunt conştienţi că nu se au decât pe sine şi nu se pot ajuta decât singuri. Înseamnă că, până în vară vor trebui să fie pe deplin pregătiţi pentru orice eventualitate, dar mai au şi libertatea să-şi împartă atenţia între familie și muncă, postură dificilă însă pentru cei care lucrează ca simpli angajaţi. Mai pe scurt, Vărsătorii angajaţii în diverse locuri de muncă, inclusiv cei care fac muncă de birou, vor fi masculii alfa din grupul sau mediul în care lucrează. Aceaştia, de obicei, sunt cei care suferă cele mai mari pierderi pentru a-şi salva haita. Dacă reuşesc să-şi salveze loculo de muncă, roadele sezonului se vor regăsi în viața personală.

Toate dezavantajele şi deficienţele sistemului de lucru sau a mediului de muncă, pe care, ei le vor corecta le va aduce beneficii neaşteptate. Ca fapt divers să ia în considerarea faptul că cea mai bună opțiune este să înlocuiască ideea de lucru cu munca propriu-zisă. Diferența dintre cele două concepte este clară, aşa că ar trebui să realizeze ce este realizat şi la ce trebuie să depună eforturi. Să fie siguri că se pot baza pe oamenii din jurul tău, inclusiv pe colegii săi. Chiar dacă înțeleag esența vieții şi doresc să o împărtăşească cu ceilalţi, ar trebui să fie atenţi cui o transmit. Sigur, noile cunoştinţe trebuie să ajungă la cei care au nevoie de ele, dar să nu strice orzul pe gâşte, adică, unii vor percepe informația ca valoroasă, alţii o vor nega cu înverşunare. Totul ţine de modul în care transmit informaţia. Să încerce să fie mai toleranţi; să nu țină totul în ei, pentru că a păstra cunoștințele doar pentru sine conduce la degradarea acesteia, în timp ce împărtăşirea ei cu cei care doresc să evolueze este calea de dezvoltare spirituală a fiecăruia.

Din prima parte a lunii august până la sfârșitul lunii noiembrie, vor simţi că se petrece ceva în jurul lor dar că nu ştiu de unde să înceapă, de fapt, intuiţia le sugerează să fie atenţi la tot ceea ce fac şi ce vorbesc. Nu, nu este calmul dinaintea furtunii, ci este mai mult o anticipare a ceea ce va urma şi care este cu adevărat important și esențial. Este greu de spus dacă acest sentiment se va materializa, dacă așteptările lor se vor împlini, toate acestea depind de fiecare dintre ei, personal, lucru care este de altfel, logic. Mercur și Soarele nu îi vor mai ajuta, în timp ce Marte și Saturn vor fi destul de active – teste de viaţă, blocaje, neputinţe de moment, suferinţe interioare.

Cu toate acestea, nu ar trebui să se sperie. Ceea ce au ei nevoie acum, este să ia în considerare modul în care să pună de acord viața de familie cu cea profesională şi restul. Pentru că dacă prima jumătate a anului va fi una plină de afecțiune, de sensibilitate si căldură, cea de-a doua parte va părea plictisitoare și gri, iar vina le aparţine în totalitate, indiscutabil. Dacă vor fi surprinşi? Greue spus. Motivul nu trebuie căutat în faptul că în prima parte a anului au fost nevoiţi să aibă discuţii în contradictoriu cu cei din familie, deoarece familia va înţelege de ce s-au comportat ca nişte dictatori când vor vedea rezultatele muncii lor.

Le-aş sugera să se gândească ce defecte au, ce nu le place la ei, la felul lor de a fi, ce atitudini nu îi fac să fie mândri de ei, ce ar dori să atenueze şi chiar să schimbe în felul lor de a se comporta. Este puţin probabil ca aceste reflecții să le ia doar un timp scurt de analiză. Trebuie să știți că, în ceea ce privește nivelul spiritual şi  ezoteric, atitudinea religioasă și etică în faţa universului, va fi un punct de cotitură pentru mulți din Vărsători dar şi pentru reprezentanţii celorlalte semne zodiacale. Și aceste mutaţii nu se produc de azi pe mâine, nu au loc la vedere şi nici la nivel de dialog, totul ţine, mai degrabă, de un nou nivel de conștientizare a realității. Sau poate, după ce le-a fost frică de şerpi toată viața ta, să descopere brusc farmecul acestor târâtoare.

În decembrie, în schimb, vor putea face un bilanţ al ultimelor luni şiiii…vor fi mulţumiţi, se vor rezuma, în mod tradițional, la analiza rezultatelor ultimelor unsprezece luni, ceea ce îi va mulţumi peste poate.
2016 nu cere un efort extraordinar din partea lor nici măcar atunci când vor întâlni oportunităţi sau evenimente excepționale pe drum. Să ţină cont de faptul că scopul nu justifică întotdeauna mijloacele, și, după cum știm, modul cum se desfăşoară procesul este adesea mai important decât rezultatul.

Dragoste şi familie

Am spus încă de la început că anul 2016 va fi un an foarte bun pentru nativii Vărsător, doar că acum mă văd nevoită să precizez că este vorba despre muncă doar. În ceea ce privește viața lor amoroasă, influxurile astrului diurn, susţinătorul lor în acest an, nu va fi întotdeauna de un altruism fără limite. Probabil, multe situații îi vor lăsa mască deoarece se întâlnesc cu anumite situaţii pentru prima oară în viaţa lor.

Totuși, asta nu înseamnă că nu au nicio șansă să se întâmple ceva frumos şi din punct de vedere sentimental. Să spunem că există o șansă, indiferent cât este de mare însă vor trebui să se pregătească să se însrcrie într-o adevărată cursă cu obstacole pentru a-şi atinge obiectivul. În plus, o astfel de perioadă dificilă nu va dura mult, doar până la mijlocul primăverii, ca apoi, începând din luna mai, totul să revină treptat la normal.

De la sfârșitul primăverii până la mijlocul verii, relaţiile Vărsătorului, relaţiile personale vor cunoaşte un reviriment neaşteptat fără însă a-i impresiona în mod special. Totul va fi calm, poate chiar prea calm pentru felul lor vulcanic, tumultuos de a-şi trăi sentimentele. Dar este puţin probabil ca mintea lor să fie la iubire, la dragoste sau vor fi foarte detaşaţi şi atunci vor avea nevoie de cea mai mare parte a resurselor interioare ca să îi distragă de la câştigul financiar şi de la muncă.

Dacă sunt căsătoriţi, atunci jumătatea lor va un spate de încredere, și, indiferent de starea în care vor ajunge acasă, vor fi întâmpinaţi cu seninănate şi cu un zâmbet. Cum ei au foarte mult de lucru, nu vor avea timp de certuri sau de ţâfnă cu partenerii lor, aşa că să accepte tot ceea ce primesc cu mulţumire. Nici căsătoriile nu le sunt benefice în prima jumătate a anului pentru că sprijinul lui Venus nu va fi la fel de puternic și, ca urmare, evenimentul se va dovedi frumos, dar păgubos. În plus, urmărind doar avearea, bunăstarea și poziţia socială câştigate prin ipocrizie nu mi se pare cinstit și, mai ştiu, că toate acestea vor fi pedepsite într-un fel sau altul.

De la sfârșitul lunii iunie până în octombrie situația va începe să se schimbe. Dacă sunt singuri, atunci sigur vor întâlni mai multe, hai să le spunem opțiuni. Ce să aleagă, este eterna întrebare, așa că, probabil, vor asculta glasul inimii. Să ia cele spuse de alţii cu rezervă şi prudenţă, nu toată lumea este sinceră şi ei sunt perfect conștienţi de acest lucru.

Chiar dacă nu mai sunt dornici de ezoterism, de terapii alternative, de Cunoaştere, metabolismul lor spiritual reclamă prezenţa şi interesul pentru aceastea. În schimb, se vor dovedi deosebit de vulnerabili la influențe externe, de aceea este necesar să se ia măsuri preventive. Vor fi capabili să găsească singuri atuu-rile de care au nevoie, în ciuda faptului că 99.999% din informațiile care ajunge ei par un nonsens totală sau blasfemie. Principalul lucru este să-şi definească clar ce îşi doresc şi ce anume cred că îi poate ajuta în dezvoltarea lor spiurituală.

Puteți împărți banal lumea în două, în negru și alb, principalul este să rămână cu picioarele pe pământ. Și, desigur, să nu uite că şi familia şi iubitul sau iubita au nevoie de protecţie la fel cum au nevoie ei.

Cariera şi profesia

Soarele îi va surprinde cu intruziunea sa semnificativă în viața lor, încă de la începutul anului, și pe deasupra, le va schimba şi orientarea profesională oricât de ambiguă ar suna. O poziție destul de instabilă o are Mercur care va adăuga un alt aspect specific acest scenariu şi anume, cel al muncii care le va solicita atenţia fără echivoc, începand cu luna ianuarie până undeva pe la începutul lunii mai. Chiar dacă sunt căsătoriţi şi au copii care îşi cer dramul lor de atenţie, de dragoste, de grijă şi de căldură, vor trebui să găsească o modalitate de a-şi canaliza energia creatoare spre carieră și, eventual, afaceri.

Pare să fie o perioadă destul de dificilă din viaţa lor, dar să nu le fie teamă, astrele nu le-au pregătit niciun obstacol de care să nu fie capabili să treacă.
 Vor fi capabili să depășească și să rezolve toate problemele, mai ales dacă iau în considerare susţinerea astrului diurn. Ar fi fost şi mai bine dacă stăpânul comunicării şi al creativităţii ar fi fost întru totul de partea lor, dar asta e, se mai plictiseşte şi el şi vrea altceva. Dacă au răbdare vor câştiga mai mult decât speră, vorba ceea cu răbdarea treci marea.

Prima jumătate a anului, în special începutul lunii mai până pe la sfârșitul lunii iulie va aduce schimbări treptate iar ei vor răsufla, în sfârşit, uşuraţi. Chiar dacă influxurile solare vor scădea, în același timp, şi problemele și preocupările vor da înapoi. Ba vor avea şi mai mult spațiu de acțiune, li se vor releva oportunități ascunse, şi nu vor întâmpina niciun fel de piedici în a le include în viața lor.
Toate se vor echilibra la începutul verii și să fie pregătiţi pentru orice scenariu care vizează poziția lor pe termen lung, în plus, munca nu le va mai cere o atenție distributivă. Înseamnă că este timpul să se relaxeze și să se concentreze pe rezolvarea altor probleme. Problemele de serviciu vor dispărea ca prin farmec şi toate vor urma cale armonioasă şi liniştită. Nu este nevoie să grăbească lucrurile pentru a aduce schimbări radicale sau îmbunătățirea afacerilor, acestea toate vor veni de la sine.

Perioada august-noiembrie, va consolida tendințele menționate mai sus, nu trebuie decât să-şi arunce din când în când ochii peste agenda de lucru sau să-şi amintească care este data limită de predare a lucrărilor. Indiferent de succesul incredibil, trebuie să fie atenţi la cei cu care lucrează, să nu scape frâiele, ci să dea permanent impresia că ei deţin controlul.

Dacă sunt simplii angajaţi nu trebuie să se aștepte la prea multe schimbări, în schimb, ar putea observa însă, creșterea de ambițiilor personale, mai ales dacă ei au fost cei care au rezolvat o parte a proiectului sau au îndeplinit, cu responsabilitate, sarcinile de serviciu ca o promisiune din perspectiva carierei.
Decembrie pare să fie un timp eficient în ceea ce privește creșterea lor profesională. Va fi un fel de un triumf al tuturor acțiunilor anterioare, nu contează dacă au uitat ceva în acel moment, vor ajunge primii la linia de sosire unde îi va aşteapta nu relaxarea, nu lenea şi nici liniştea ci noi obiective şi noi căi de urmat, poate încă neexplorate, ceea ce este chiar şi mai interesant. Punctul forte este să creadă în continuare în ei şi să nu îi uite pe cei care i-au susținut în momente dificile.

Financiar

Până la începutul lunii mai, Varsatorul va fi, ca să spun așa, în lumina reflectoarelor. În tot acest timp vor face totul ca să îndeplinească dorinţele şefilor şi să se achite de sarcini, ca să nu mai spun că vor alerga să împlinească dorinţele altora numai pe ale lor nu. Situația se poate agrava dacă nu sunt atenţi, deoarece viata lor profesională reclamă o atenţie strictă şi nu una distributivă şi, în consecinţă, este uşor de ghicit că starea financiară va depinde direct proporţional de interesul lor pentru a face bani. De aceea cred că este cea mai activă perioadă a lor, cea mai incitantă dar şi plină de provocări. Şi cu toate acestea, vor reuși, deoarece Vărsătorul are o capacitate deosebită de a obține ceea ce doreşte. Dacă nu şi-au descoperit încă acest talent cred că este timpul să o facă.

Situația se va schimba oarecum perioada mai – iulie, când ar trebui să recoleteze cum spun eu, adică ar trebui să vadă rezultatele unei lungi etape de muncă, de eforturi susţinute. Ceea ce înseamnă că este esențial să îşi rezolve toate problemele care au început încă din toamna anului trecut. Vor trebui să se concentreze asupra muncii, deoarece de acum înainte lucrurile vor lua o întorsătură neaşteptată iar dacă vor să aibă bani în cont vor trebui să-i şi obţină.
În mod normal, de la începutul verii, nu ar trebui să mai aibă probleme de muncă, ceea ce nu înseamnă că trebuie să lase totul baltă, nu, atenţie, dar ar trebui să vadă că sunt şi alte lucruri frumoase pe pământ, nu doar munca robotizată, că trebuie să fie atenţi şi la viaţa lor personală, la familie şi la copii dacă au, la ceea ce îşi doresc ei. Dacă au propria afacere, este destul de rezonabil în aceste momente să urmeze o regulă simplă: are încredere în toată lumea dar el este cel care face cărţile.

Dacă lucrează ca angajaţi şi au o poziţie responsabilă, este momentul să schimbe politica de personal dacă vor ca munca să fie eficientă. Dacă sunt simpli muncitori este timpul să se gândească la schimbare, probabil, trebuie să se gândească fie să se reorienteze, fie să-şi caute alt loc de muncă. Toate aceste generalităţi îi vor ajuta să se pregătească pentru perioada următoare, mai ales din punct de vedere financiar.

Din august până în noiembrie, ideile de eficientizare a procesului de muncă vor face ca pentru Vărsător ideea de muncă să fie dusă la un alt un alt nivel, retehnologizare, achiziţii high-tech menite să îi uşureze activitatea şi în consecinţă, venitul lor va crește.

Dacă nu investiţiile sunt ţinta lor, atunci să fie atenţi pentru că vor avea o paleta largă de oportunitaţi pentru a-şi dezvolta ceva pe cont propriu. Dacă întâmpună în continuare probleme, vor trebui să analizeze toată activitatea începând din toamna anului trecut, să verifice toate documentele cu care lucrează şi sunt convinsă că vor descoperi greșeala. Astrele sunt destul de precise în acest caz, există posibilitate reală de a relua totul de la capăt la un alt nivel, e adevărat, iar dacă nu se confruntă cu probleme de strategie, de abordare, de implementare, de elaborare înseamnă că ceva, pur şi simplu, a mers prost. Să fie atenţi, dar să nu împingă lucrurile in extremis; pot uita ușur de prezent dacă au de săpat în trecut.

Deși nu vor gasi răspunsurile pe care le caută, au nevoie de atenţie strictă, unilaterală dacă vor să ca lucrurile să meragă în continuare.
Decembrie se va dovedi cea mai extraordinară luna a anului, în special, în ceea priveşte veniturile lor. Se vor simţi infuzaţi cu energie neaşteptată, semn că Mercur, susţinătorul lor, a revenit la gânduri mai bune, şi care îi va ajuta să găsească soluția la orice problemă. Acum, să nu se concentreze doar pe ideea de acumulare, ci să-şi amintească cât de plăcut este să faci daruri celor dragi.

Sănătate

Din acest punct de vedere, 2016 le garantează un sistem imunitar echilibrat și crește puterea de apărare a prganismuelor împotriva diferitelor boli acute. În schimb vor resimiţi influenţa scăzută a lui Mercur, şi ei se vor confrunta cu probleme legate de tractul gastro-intestinal. Sigur, Mercur nu este singurul vinovat, ci vorbim despre o influență combinată, dar nu asta e ideea. Vor trebui să acorde o atenție în plus la alimentaţie, la modul de a se hrăni.
Până în primăvară târziu, vor trebui să urmeze regulile de bază în ce priveşte igiena personală cum ar fi spălarea pe mâini înainte de mese, deoarece hepatita virală va fi duşmanul lor numărul unu. De aceea trebuie să acorde o atenție în plus față de sine.

De la sfârșitul lunii aprilie până în prima jumătate a lunii septembrie, nu de epidemii să le fie frică, ci de pericolul la locul de muncă în sensul de accidente la locul de muncă. Este greu să fiu mai precisă în acest sens, de aceea spun că atenție este cheia. Să nu evite orele de protecţia muncii şi nici să nu le ia după ureche. Orice greşeală, cât de mincă poate fi taxată cât nu merită.

Din septembrie până în a treia decadă a lunii decembrie, există un risc sporit de exacerbare a bolilor cronice, în special legate de organele digestive. Și încă o dată tractul gastro-intestinal este supus celui mai mare risc. Regimul alimentar îi va ajuta şi să spele foarte bine legumele şi fructele.

Peşti 2016

Iată că am ajuns şi la ultimul semn al zodiacului – Peşti. Încă din primele zile ale lui ianuarie, Jupiter, cel de-al doilea stăpân al lor, ar trebui să îi favorizeze pentru că opoziţia nu înseamnă doar ciocnirea a două forţe ci şi complentaritate, ceea ce nu ai tu am eu şi ce nu am eu ai tu. Eu, pentru Peşti mizez pe complementaritatea lui Jupiter, asta nu înseamnă ca nativii Peşti să dea fuga la primul magazin Loto Prono şi să cumpere toate biletele, nu, totul este funcţie de tema astrală a fiecăruia.

Norocul de care aminteam, se va ţine de capul lor până pe la jumătatea lunii aprilie. Atenţia la detalii, va fii punctul forte care îi va face remarcaţi. Este însă imposibil să se diferențieze, care anume aspect al vieţii lor va fi mai bine susţinută deoarece beneficiile se vor regăsi în toate domeniile. Oportunităţile vor curge gârlă, nu trebuie decât să fie atenţi să le fructifice. Cel mai important lucru pentru ei este de să-şi atingă obiectivele, să recurgă la talentul şi la priceperea într-ale muncii, să îmbine viaţa sentiementală cu sfera financiară și spirituală. În general, o serie de căi li se vor deschide pe parcursul întregului an, singura sugestie care mi-o permit este să evite excesele şiiii…extremele.

Din aprilie până la sfârșitul celei de a doua decade a lunii iulie, Peştii se vor afla într-o situație destul de dificilă din punct de vedere energetic. Pe de o parte, Jupiter nu îşi va slăbi influența asupra lor, dar pe de altă parte, Mercur și Venus le vor jalare mişcare. Și dacă Venus le va fii binevoitoare, dar Mercur nu, va fi un adevărat talmeş balmeş. De exemplu, vor decide să sărbătorească ceva şi imediat după ce dau startul petrecerii, se ia curentul în tot cartierul, până a doua zi, stricându-le tot cheful.

Cu toate acestea, sintagma folosită frecvent de astrologi – astrele predispun, omul dispune, le va fi utilă. La urma urmei, scopul principal al astrologia este de a avertiza și de a preveni anumite evenimente mai degrabă, decât pentru a face o previziune anume aşa cum cei mai mulți cred. Deci în a doua parte a anului, vor trebui să-şi limiteze dorinţele. Dacă nu se pot abţine şi vor neapărat să facă ceva nemaivăzut, nemaiauzit, extraordinar, să-şi tempereze elanul şi să verifice de câteva ori, atent, tot ce vor să facă.

De la mijlocul lui iunie, cu un vârf culminant undeva în mijlocul verii şi până la sfârșitul primei luni de toamna, Peştii vor trebui să pună un accent deosebit pe dezvoltarea lor spirituală, să încerce să înveţe să armonizeze energiile din jurul lor şi să să facă propria energie să rezoneze cu a celor din jur. Se vor confrunta cu destul de multe probleme locul de muncă și vor încerca să intre în rutina obișnuită iar certurile cu cei din familie vor fi, mai de grabă, o excepție decât o regulă. Va fi un moment bun în schimb, pentru a merge undeva în vacanţă şi este vital pentru ei să ajungă şi în locurile recunoscute pentru încărcătura spirituală, nu de alta dar au nevoie să îşi încarce bateriile epuizate. Este un fapt la fel de important pentru ei, cât şi pentru prietenii lor dar şi pentru nativii celorlalte semne zodiacale. Sfatul este bun mai ales celor care au decis ca în 2016, să se căsătorească sau să conceapă un copil. Nu va fi nevoie de niciun efort suplimentar, doar să-şi urmeze instinctul şii…inima.

Şi nu este vorba nici pe departe de plăcerile senzuale, cât despre împlinirea destinului lor. În general, 2016, va fi un an crucial în acest sent pentru multe dintre semne zodiacale.

Toamna și iarna până pragul dintre ani va fi o perioadă de neuitat pentru ei, evenimentele vor avea coloratura momentului, claritate și le va aduce un grad de bunătate cristică. Și nu va fi prea mare diferenţă între ceea ce vor obţine din aceast punct de vedere, faţă de ceilalţi, când în căutările lor spirituale începuseră să identifice realităţi pe care anul acesta le vor trăi cu bucurie.
Ce va conta de fapt, va fi exact ceea ce ei vor putea să conceapă și foarte important, modul în care vor ştii să folosească această nouă informație. Fără îndoială vor fi capabili de reuşită pentru că şi-au suprimat prea mult timp darurile native în loc să le dezvolte. Din păcate, probabil cei mai mulţi au făcut-o dar sunt şi ditr-aceia care au reuşit, e drept parțial, să le cultive chiar dacă acum nu mai pot reveni la potenţialul iniţial, dar au destul care să le perimită să schimbe detule în lume.

Pas cu pas, încetul cu încetul, treptat, începând, ca de obicei, cu ei însuşi. În ceea ce privește locul de muncă, va trebui să fie un pic mai atenţi şi mai susceptibili, dacă se poate. Pluteşte, destul de multă invidie în jurul lor. Prin urmare, vor trebui să facă faţă provocărilor la care vor fi supuşi, să o ia uşor, şi nu va fi nevoie să se adâncească în mlaştină prea mult pentru a vedea cu cine au de a face.

Mulţi se vor simţi atraşi de pelerinajele religioase, vor fi fascinanţi de o mănăstire sau de viaţa vreunui sfânt şi vor dori să afle mai multe despre acesta. Vor merge frecvent la biserică, vor asista pioşi la slujbe, vor încerca o comunicare cu imanentul altfel decât au făcut-o până acum. Îşi vor face planuri să plece la locurile sfinte, dar din diferite motive nu vor putea să-şi satisfacă această dorinţă deoarece abordează relaţiile de familie dintr-un sentiment de datorie mai de grabă, decât din plăcere, poate pentru că şi responsabilități lor familiale a crescut în ultimul an – și tendința continuă, împovărându-le umerii şi aşa firavi, ştiut fiind că ei nu au o rezistenţă fizică prea mare şi că atunci când greutăţile îi depăşesc se refugiază fie în alcool, fie într-o lume numai a lor, dincolo de realitate.

O parte din aceste probleme este că nu se pot sustrage sau nu pot scăpa de aceste responsabilități, un membru al familiei este bolnav și ei îi au în îngrijire, sau mutatul pentru o perioadă relativă la părinţii care stau în cealaltă parte a localităţii, într-un apartament nou unde spaţiul este mai strâmt decât şi-au imaginat şi trăiesc acut sentimentul de a fi înghesuiţi, atât emoțional și fizic şi deşi, mulți dintre ei şi-ar dori să se mute, nu o vor face în acest an. Familia este activitatea de grup căreia vor trebui să-i facă faţă în 2014, deci trebuie să stăpânească dinamica de grup. Ideea de libertate maximă este exclusă mai ales că trebuie să-şi impună singuri anumite limite și responsabilități. Le place libertatea şi tind să fie lipsiţi de măsură atunci când vine vorba de disciplină, în tot şi toate, nu doar acasă, astfel încât necesitatea de a stabili disciplina în casă, mai ales cu copiii, nu este ceva normal pentru ei prin urmare trebuie să accepte provocarea. Totuşi le-aş sugera să impună toate acestea lejer, nu cu atitudine milităroasă, vor fi mult mai naturali şi mult mai uşor de înţeles.

Dacă nu sunt atenţi, vor continua să facă aceleași greșeli din nou şi din nou, vor trebui să meargă pe drumuri nedesţelenite dacă vor să perceapă imaginea de ansamblu. Acest lucru va fi pentru ei cu o experiență de neprețuit. Să nu descurajeze, chiar dacă lumea nu pare perfectă pentru moment. De fapt, este perfectă, dar au nevoie de ceva efort ca să o menţină astfel.

Dragostea si familia

În ce priveşte viaţa sentimentală, Pestii vor descoperi că Jupiter este de partea lor şi în acest sector, ca să spune aşa. Acesta este cu siguranţă extrordinar şi, cu toate acestea, are unele feţe ascunse. Pentru Peşti, ca și în cazul celorlalte semne ale zodiacului, efectele benefice ale astrelor se vor concentra, în mare parte, în sectorul muncă. Ei bine, nu au ce face decât să ia lucrurile cum sunt pentru că este şi aceasta o modalitate de a evolua.

Faptul că pot conta, în continuare, pe unele acute spirituale, morale și etice, translatate în falia sentimentală măcar ştiu că viaţa lor va fi liniştită din acest punct de vedere, cel puțin până la începutul verii. Şi dacă stăm să ne gândim un pic, în anumite circumstanțe, aceste mici deraieri se pot transfroma într-un avantaj. Să nu uite că şi cele mai apropiate tendințe pe care le remarcă la începutul anului vor antrena treptat evenimentele, deși, în aparenţă, nu par dinamice, cu atât mai puţin să sugereze dezvoltarea. Și totuşi aşa se va întâmpla!

De exemplu, un model de testare tipic piscean este dacă să se relaxeze şi să-şi ignore sentimentele sau să tatoneze terenul din jurul persoanei care face obiectul secret al admirației sale. Nu sunt de aşteptat nu ştiu ce evenimente extraordinare ceea ce mi se pare logic pentru că etapa de indiferenţă emoțională este necesară pentru toată lumea. Dacă cred că acum nu este momentul şi nici locul potrivit pentru astfel de momente, din păcate, nu pot lupta împotriva curentului pentru că nimeni, în afară de ei, nu va fi responsabil pentru rezultate.

Din a doua decadă a lunii iunie, situația va începe să se schimbe treptat. Peştii singuri vor începe să atragă sexul opus și nativii acestui semn zodiacal vor simţi cum un val de energie neaşteptat le va zgudui fiinţa scoţându-i din amorțeală. Nimic nu se va întâmpla la…întâmplare; toate domeniile vor fi atinse în acelaşi fel, simultan iar ritmul de dezvoltare se va accelerarea treptat. Chiar dacă o fată sau un băiat le zâmbesc sau le trag cu ochiul iar ei simt cum fluturii le-o iau razna prin stomac, nu înseamnă că musai trebuie să le ofere inima şi să se căsătorească. Foarte mulţi nativi Peşti vot experimenta astfel de dorinţe nebuneşti legat de noile lor pasiuni. Normal, axioma nu se aplică celor deja angajaţi într-o relaţie sau căsătoriţi deja! Pentru ei viaţa de familie este stabilă și armonioase, ceea ce nu înseamnă că relaţiile nu se mai pot îmbogăţii, dimpotrivă, acum să nu se aştepte să nu mai existe dispute sau certuri din te miri ce, să nu uite că nu în fiecare zi este sărbătoare!

A doua jumătate a anului mi se pare mult mai concentrată şi mult mai realistă. Cu cât se va apropia iarna, cu atât şi sensibilitatea lor se va accentua şi inima le va bate mai repede. Această flacără va fi incredibil de puternică, mai ales dacă sunt implicaţi direct, dacă celălalt sau cealaltă nu răspund semnaleleor atât de evidente, flacăra se va stinge iar ei îşi vor vedea de drum. Cum și ce anume vor face este o întrebare retorică, este o întrebare pe care şi-o pun lor şi nu astrelor. Un motiv tot va fi dacă ne gândim că trecerea într-un nou an are ceva magic în ea, pentru toate vârrstele!

Cariera şi profesia

Primele luni ale anului promit să fie o perioadă favorabilă pentru nativii acestui semn zodiacal. Jupiter va reveni în postură de ghid principal pentru ei în aceste momente, de aceea îşi pot lăsa deoparte temerile, inclusiv adeversarii dar și necazurile.

Vor face față cu ușurință problemelor, în special, în perioada ianuarie-aprilie, moment destul de important şi semnificativ pentru evoluţia lor ulterioară. Spun asta deoarece vor avea parte de oportunități dintre cele mai neaşteptate şi după cum bănuiţi deja, vor trebui să facă o alegere dar cum nu şiu prea multe despre ceea ce li se oferă, până în vară vor avea timp să se documenteze, să încerce, dar mai ales ăs vadă dacă le place, rezonează pozitiv cu ceea ce ar urma să facă. Nu trebuie decât să se concentreze şi să se gândească de două ori înainte de a accepta sau de a refuza o propunere. Poate fi o alegere excelentă pentru acei peşti vare doresc să înceapă ceva pe cont propriu, alţii s-ar putea concentra pe un al doilea job fără a-şi lăsa poziția actuală. Nu trebuie decât să fie conştienţi că este nevoie să acţioneze rapid, că nu au prea mult timp de gândire şi că odată porniţi pe un drum, cale de întoarcere nu mai există.

Folosind o caracteristică a manticii șamanice, aş spune că perioada aprilie până pe la mijlocul lunii iulie, este marcată de runa Isa, ceea ce s-ar traduce prin idee de rece, de gheaţă. Asta înseamnă că după o perioadă destul de lejeră, plină de diverse evenimente şi acţiuni este normal să pună frână, să încetinească pentru a putea reconsidera acțiunile și alegerile anterioare. Gerul şi viforul din sufletul lor se va imblanzi în urma arderilor interioare. Au nevoie de o pauză în acest moment, chiar dacă nu îşi dau seama încă de asta. Nu trebuie să lupte împotriva acestor tendințe, influxurile astrale îi ating făţiş şi de aceea trebuie să urmeze necondiţionat recomandările lor dacă vor să aibă succes.

Apoi, din iunie până în septembrie fluxurile de energie se vor regla, atât în ​​afara cât și în interiorul lor. Va fi perioada cea mai productivă; şleauri de gheaţă din sufletul lor au luat-o la vale şi ameninţă să inunde cu ape primăvăratice ceea ce până atunci a fost un sezon mort pentru ei. Să se concentreze pe alegerile pe care le au de făcut la începutul anului. Acum răspunsul lor va fi absolut obiectiv și lipsit de prejudecăți ori de temeri. Vor fi în măsură să analizeze evenimentele, luând în considerare toate aspectele. Permanent vor avea această capacitate singura condiţie este ca ei să şi-o antreneze, de aceea este important să analizeze fiecare moment din viața lor. De asemenea, este important să nu ridice acum un zid între ei şi cei care îşi oferă ajutorul fără să îl ceară, nu înseamnă rea voință dar au cu siguranţă este un interes material la mijloc şi în care altruismul nu are ce căuta. Deci, să se gândească de două ori înainte de a lua o decizie.

Toamna și iarna vor marca activitatea lor pe termen lung. Pot, exista schimbări radicale în așteptările lor, totul este atât de personal în aceste momente încât depinde foarte mult de deciziile pe care le iau și acțiunile legate de acestea. Nu contează dacă au pierdut ceva pe drum, să încerce să facă ceva pentru ei, în parte sau total, niciodată nu este prea târziu să repari o greșeală.
Sfârșitul anului îi va prinde respirând uşuraţi, când suprizele neplăcute sunt departe şi totul va urma calea personală pe care au luat-o.

Financiar

Şi în acest domeniu se pot aștepta la suportul complet a lui Jupiter și într-o oarecare măsură şi a lui Mercur. E cel mai bun moment pentru a incepe propria afacere! Momentele extrem de favorabile, în toate formele şi la toate niveluril, vor dura până în aprilie.

Cel puţin în prima jumătate a anului trebuie să le meargă bine. Jupiter în Rac le aduce şi respectul de sine, le creşte cota profesională, pot promova şi să aibă parte de oportunităţi neaşteptate. Nativii implicaţi în artele creative, ca artişti sau chiar pe partea de business, ar putea avea câștiguri minunate. Jupiter în Rac nu aduce doar bunăstare, adevărata fericire a lor este faptul că au o adevărată bogăţie în ei, creativitatea lor este proverbială. Averea lor, constă de multe ori într-o idee, nu neapărat artistică, într-un mod nou de a aplica ceva sau de a produce un lucru nou pornind de la un produs vechi. Au o înclinaţie aparte, datorită abilitaţilor native, să vadă noul în vechi şi să-l scoată la lumină.

Banii pot veni de la copii sau de la implicarea în munca cu copiii. Este posibil ca aceste implicații să conducă că ar putea face ceva sau spune ceva care să declanşeze anumite acţiuni. Cei care cu copii mari care au prosperat vor fi, probabil, generoşi cu ei sau poate vor întoarce părinţilor împrumuturi vechi.

O poveste de dragoste cu un şef sau cineva de statut social ar putea duce la icreșterea veniturilor. Cei care sunt oameni de afaceri, rodaţi ca să spun aşa, ar fi bine să se orienteze, anul acesta, spre investiţii în sport, divertisment, industria turismului şi a serviciilor în turism sau spre industria alimentaţiei publice. Există oportunități de profit nebănuite. Marte, stăpânul lor financiar va trece, din iulie, prin mai multe semne și case din tema na că veniturilor lor se vor rotunji din oportunități care vor veni în multe feluri, printr-o varietate de surse, în funcție de aspectele pe care le va face Marte în tranzitul său. Şi aduce noroc în speculații, e drept doar până la 1 august. Marte indică nevoiea de a depăși teama financiară, nativii Peşti trebuie să-şi urmeze intuiţia fără teamă și cu curaj deoarece ar putea strânge o mică avere.

Un accent deosebit este pe Casa carierei. În acest an v-or prevala statutul profesional, prestigiul și reuşita. Peştii vor simţi ca dacă au un anumit statut social sau profesional şi o reputație bună pot câștiga bani mai uşor. Mutarea lui Jupiter în Balanţă va face minuni pentru cariera nativilor Peşti din august încolo. Se pot aştepta la majorări salariale, promovări și locuri de muncă mai ofertante. Cum Jupiter, stăpânul Casei Carierei şi a statutului profeional se află în Casa a 6-a, arată o tendință de a se juca cu locul lor de muncă în cea mai mare parte a anului, cu decizii îndrăzneţe care le-ar putea periclita numele dacă nu sunt atenţi.

Marea provocare a nativilor Peşti rămâne însă păstrarea atât a carierei cât și a familiei. Le place să fie percepuţi de către public ca oameni de bogăție spirituală și materială, de generozitate și filantropie. Admiră persoanele angajate în proiecte de anvergură pe care ar dori să le coordoneze ei înşişi. Pe scurt, le place să se implice în acţiuni de proporţii în care se fac lucruri pe măsură. Pentru a se realiza pe deplin profesional și pentru aş pune potențialul profesional în valoare trebuie să călătorească mai mult, să se educe mai mult si să înveţe mai multe despre lumea. Cu alte cuvinte, au nevoie de o parte din optimismul Săgetătorilor dacă vor să ajungă departe.

Cea de a treia decada a lunii iulie până în prima decadă a lunii decembrie se va învârti, exclusiv, în jurul preferințelor personale. Per ansamblu, circumstanțele îi vor obliga să fie mai activi ceea ce nu este rău deloc. În lunile octombrie, noiembrie și decembrie tot ceea ce au ales va fuziona şi se va consolida, asta dovedeşte că astrele nu i-au lăsat din braţe, deci nu vor avea probleme.

Sănătate

Pestii vor fi extrem de norocoşi, practic, în toate sensurile în 2016. Cu toate acestea, sănătatea persoanelor născute în Peşti va fi cel străluciă. Poate că, acest lucru nu va fi o surpriză prea mare pentru ei şi spun asta din două motive. Întâi de toate, trebuie să aibă o imunitate destul de scăzută după o perioadă în care au depus serioase eforturi să se descurce, iar în al doilea rând, nu poți avea totul, nu-i așa, surmenajul nervos din perioada ianuarie-mai. Să facă spor şi să îşi ia doza de vitamine! Să facă orice că să se menţină în formă! Poate că unii nu vor avea nevoie de de asta, ci este în funcţie de tema natală a fiecăruia.
Pornind de la primele zile ale lunii aprilie până în prima jumătate a lunii august, situația se va schimba, dar în acest moment este greu de spus în ce fel.

Emoţiile vor juca un rol-cheie în acest moment, de aceea comunicarea în cercul de prieteni apropiați va fi crucială pentru ei.

Toamna, apoi iarna le va aduce bucuria unor evenimente noi și interesante,  dar şi un val tradițional de rinită, tuse si alte cele. De fapt, acest lucru nu este asa de rau cum pare. Încă de la începutul iernii este de așteptat exacerbarea, fără excepție, a tuturor bolilor cronice. De aceea, îndată ce observă şi cea mai mică slăbiciune, să găsească urgent un specialist, îi va ajuta să evite o grămadă de probleme în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here