„Hora de la Bârla” a adunat peste 4.000 de oameni

EVENIMENT. TV Favorit a transmis duminică, în direct, tot spectacolul de la Bârla, organizat cu ocazia Zilei comunei. Ajunsă la cea de-a VII – a ediţie, „Hora de la Bârla” este, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş. Notorietatea „Horei de la Bârla” a depăşit graniţele judeţului şi asta datorită implicării personale a primarului Ion Neacşu, cel care a şi activat vreme de 25 de ani în ansamblul comunei.
Duminică, cu ocazia Zilei comunei, datorită unei organizări de excepţie, primarul a reuşit să adune peste 4.000 de oameni la serbarea câmpenească, începută încă de la primele ore ale zilei. Sărbătoarea a deputat cu spectacolele oferite de formaţiile de căluşari din Bârla, Piteşti, Stolnici şi Lunca Corbului. Startul a fost dat chiar de gazde, Ansamblul Folcloric „Floricica” din Bârla.
Pentru ca totul să iasă ca la carte, primarul Ion Neacşu s-a ocupat personal de repetiţiile dansatorilor din comună, dorind să facă o impresie cât mai bună în faţa invitaţilor, dar mai ales pentru faptul că tot spectacolul de la Bârla a fost transmis în direct de TV Favorit.
Seara a fost şi ea una de vis pentru locuitorii din Bârla, deoarece pe scenă au urcat Orchestra „Doina Argeşului” şi interpreta Cristina Turcu Preda, care are şi un CD intitulat „Hora de la Bârla”. Pe lângă Cristina Turcu, pe scenă au mai urcat Gheorghe Roşoga, Constantin Măgureanu, Nineta Popa, Ioana Cornea şi Ansamblul folcloric „Doruri Muscelene”. Petrecerea s-a întins cu mult după miezul nopţii şi, ca la orice sărbătoare câmpenească ce se respectă, din meniu nu au lipsit grătarele cu mici şi bere.

În „Hora de Bârla” s-au prins politicieni din toate partidele

Primarul Ion Neacşu a avut şi invitaţi de seamă din rândul clasei politice argeşene. Astfel, au răspuns invitaţiei fostul Secretar de Stat de la Justiţie, Teo Nicolescu, şi deputatul PSD Radu Vasilică, cei doi fiind şi fii ai comunei. Pe lângă cei doi politicieni originari din Bârla, l-au mai onorat cu prezenţa pe primarul Neacşu şi deputatul PDL Sorin Pandele, senatorul PSD Constantin Tămagă, preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Florin Tecău şi Simona Bucura-Oprescu.
Primarul a primit din partea CJ Argeş o diplomă şi plachetă aniversară. Nu au lipsit nici şefii de instituţii deconcentrate, printre ei numărându-se Marius Jurubiţă, directorul general al OJPDRP, Iulian Nicolae, şeful AJOFM Argeş, Ion Mânzănă, şeful de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.
De altfel, primarul a declarat că a invitat pe toată lumea, indiferent de culoarea politică: „Am trimis invitaţii la toată lumea, indiferent de culoarea politică, mai ales că a fost o sărbătoare a noastră, a bârlenilor. Consider că, la acest gen de manifestări, nu trebuie să se ţină cont de culorile politice; este o sărbătoare pentru cetăţeni, pentru toată lumea şi eu îi invit pe toţi cei care au plăcerea să petreacă alături de noi. Acelaşi lucru l-am făcut în fiecare an şi aşa voi face şi pe viitor. Pentru mine contează foarte mult oamenii din comuna mea. Mă bucur că am putut şi că pot să le ofer astfel de momente şi că, prin această sărbătoare, comuna Bârla devine cunoscută în toată ţara prin ceea ce are ea mai frumos, adică tradiţii şi folclor“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.