Holcim are la Câmpulung una dintre cele mai performante fabrici din lume

PERFORMANŢĂ…BETON Fabrica de ciment de la Câmpulung se află pe locul 7 în topul celor mai performante unităţi de producţie din grupul Holcim, care cuprinde 95 de fabrici în peste 70 de ţări. Investiţiile de la Câmpulung se ridică la aproximativ 265 de milioane de euro. Holcim, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a cimentului, a investit, din 1999 până în prezent, circa 265 de milioane de euro în fabrica de ciment pe care o deţine la Câmpulung.

Cea mai mare parte din investiţie – 200 de milioane de euro – a fost realizată în perioada 2005 – 2010, materializându-se prin punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie de clincher (material semifinisat, din care este realizat cimentul) la Câmpulung. La ora actuală, fabrica se află pe un excelent loc 7 în topul celor mai performante unităţi de producţie din grupul Holcim, care cuprinde 95 de unităţi de producţie de ciment în peste 70 de ţări. Proiectul „Muscel” a implicat ample lucrări de modernizare, în urma cărora fabrica deţine astăzi o serie de premiere în România şi în Europa de Est în ceea ce priveşte tehnologiile şi instalaţiile aferente procesului de producţie a cimentului: hala de preomogenizare cu dimensiuni impresionante – 162 de metri lungime, 76 de metri deschidere liberă şi 25 de metri înălţime; cea mai mare moară verticală din România; cea mai înaltă construcţie industrială operaţională din România (135 de metri); cele mai mari silozuri de clincher din România, construite din beton armat.
Întregul proces de producţie se bazează pe utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu şi pe operarea lor în cele mai sigure condiţii. Protejarea mediului, siguranţa şi sănătatea angajaţilor sunt priorităţile companiei care, alături de filozofia de responsabilitate socială, definesc strategia Holcim de dezvoltare durabilă.
„Suntem mândri că, la aniversarea de 100 de ani a Grupului Holcim şi a 15 ani de prezenţă solidă în România, fabrica de ciment din Câmpulung îşi deschide porţile cu o imagine modernă, care răspunde angajamentelor noastre faţă de protecţia mediului, siguranţa oamenilor, calitatea produselor şi a serviciilor pe care le oferim. Acesta este un rezultat direct atât al investiţiilor realizate aici în ultimii ani, cât şi al eforturilor făcute de echipa dedicată şi profesionistă din fabrică”, a declarat Daniel Bach, Director General al Holcim România.
Capacitatea totală de producţie a fabricilor de ciment deţinute de Holcim în România este de 6,1 milioane de tone/an, iar elveţienii au investit, de la intrarea pe piaţă, în urmă cu 15 ani, circa 700 de milioane de euro în România.
Anul trecut, Holcim România a avut o cifră de afaceri de circa 222 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 13% faţă de anul precedent. Producţia locală de ciment s-a ridicat anul trecut la circa 7,6 milioane de tone, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor furnizate anterior de CIROM, patronatul din industria cimentului.
Pe piaţa locală, Holcim intră în competiţie cu Heidelberg Cement (Germania) şi Lafarge (Franţa).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.