Spălarea părului poate avea efecte dăunătoare asupra lui şi a scalpului, dacă acesta nu este şamponat corect.
“Spumaţi, clătiţi şi repetaţi” pare destul de simplu, dar unii oameni fie folosesc prea mult şampon, fie nu îl aplică corect.
Cand ajungeti la samponare, ar trebui sa incepeti cu o cantitate mica. Primul pas este pur si simplu destinat scalpului, deci aplicati samponul pe scalp astfel curatandu-l bine, dar fara a va ajuta de unghii, ci doar de pernitele degetelor, astfel evitand sa zgariati sau sa raniti scalpul. Nu va faceti griji daca samponul nu face foarte multa spuma in acest prim pas. Cu cat mai curat va deveni parul dumneavoastra cu atat de multa spuma va face la urmatoarea samponare. Concentrati-va si pe partea din spate pana la ceafa, zona pierduta de obicei de multi oameni care samponeaza in special crestetul capului.
Clatirea este foarte importanta si nu trebuie realizata doar cateva secunde, pana cand nu mai simtiti sau vedeti spuma. Trebuie sa clatiti pentru cel putin 30 de secunde pentru a va asigura ca tot sebumul si murdaria se curata in timpul procesului de spalare. Continuati sa treceti degetele prin par pe intreaga durata a procesului. Daca aveti parul gros, clatirea este foarte importanta si trebuie relizata mereu cu capul inainte pentru a evita ca samponul si murdaria sa intre in ochii dumnevaoastra. Pentru lungimi si varfuri, se aplica o noua cantitate de sampon, distribuindu-l uniform si masand usor parul intre palme pana se face o spuma consistenta. Dupa aceea, repetam procedura de clatire a parului, asa cum am descris-o mai sus. Parul odata spalat, il vom tampona usor cu prosopul pana ce prospopul absoarbe toata apa, dar fara a face miscari bruste in timpul tamponarii sau fara a freca parul cu prosopul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI