Hair-stylist Valentin Sandu. Cum să îţi aranjezi părul acasă

0
863

Coafura frumoasă este foarte importantă pentru fiecare femeie. Hair-stylistul argeşean Valentin Sandu ne oferă câteva sfaturi utile pentru aranjarea părului acasă.

„Mă voi adresa celor ce doresc să își aranjeze singuri părul acasă.

Elementele de care aveți neaparată nevoie sunt:
– Uscătorul de păr – este primul instrument de care ai nevoie în formarea unei frizuri ( pentru par de tip mediu). Rolul lui este de a usca părul, de asemenea de a-i da volum și de a menține părul la forma dorită. Trebuie sa aveti mare grija la alegerea acestuia,sa fie unul ce ofera protectie termica si cu o putere mare de coafare.

– Pentru ca părul să nu o ia în toate direcțiile în momentul uscării este nevoie de utilizarea pieptănului sau a periei (plată sau rotundă). Și pentru alegerea acestora, trebuie sa țineti cont de mai multi factori, mărimea acestora, materialul din care sunt confecționate ideale fiind cele termirezistente sau cele din par natural ( mistreț sau camilă), depinde cât de bine stiți sa le mânuiti astfel ducând la finalizarea coafurii dorite.

– O mare atenție trebuie sa acordați și cei ce realizați coafuri din placa de indreptat părul la protecţia termică si protejarea părului cât şi la genul de placă pe care o alegeți. În multe cazuri facând mai mult rău părului decât bine, greşind o coafura în locul de a o realiza.

– După ce părul este uscat urmatorul pas este utilizarea produsului de păr pe care îl dețineti. Cel mai bun produs în acest caz este ceara de păr sau crema modelatoare cu fixare puternică si mată. Ele vă va oferi forma pe care o doriți. Utilizați cât simțiți că este necesar, nu exagerați cu produsul pentru că așa nu o să ajungeți la rezultatele dorite.

– După modelarea în forma dorită utilizați fixativul pentru a menține forma părului pe o durată cât mai lungă. Fixativul trebuie utilizat uniform și de la o distantă de 30 de cm față de păr. Daca se foloseste ceara de păr, nu mai este indicat sa folosiţi şi fixativul”, explică specialistul în hair-style.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here