Guvernul va aproba prima rectificare bugetară din acest an

Guvernul va aproba azi prima rectificare bugetară din acest an, care este una pozitivă, a anunțat ministrul de finanțe, Adrian Câciu. 

Rectificarea bugetară va avea ca prioritate măsurile pe care guvernul le-a luat pentru susținerea economiei și a cetățenilor, așa cum este schema de sprijin pentru compensarea prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, dar și subvenția de stat pentru motorina folosită în agricultură și garantarea creditelor contractate de fermieri.

Cei mai mulți bani va primi Ministerul de Finanțe, urmat de cel al Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Proiectelor Europene.

De cealaltă parte, ministerele de la care se vor lua bani sunt, în primul rând, Ministerul de Interne, urmat de cel al Mediului, de cel al Culturii și de cel al Afacerilor Externe.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi se mai află un act normativ care majorează bugetul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu un miliard de lei.

Acest ajutor este acordat întreprinderilor de stat pentru a se dezvolta.

Guvernul va adopta și o hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care sunt afectați de războiul din Ucraina și de creșterea prețurilor la energie și la gazele naturale și o altă hotărâre care va acorda bani persoanelor fizice care au găzduit refugiați din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.