Guvernul va acorda despăgubiri fermierilor afectaţi de secetă. Banii ar putea veni de la UE

Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, se întlneşte azi, 17 august 2015, la ora 10.00, la sediul instituției cu liderii organizațiilor reprezentative din sectorul agricol, pentru a discuta despre seceta din acest an și posibilitatea acordării de despăgubiri.

De asemenea, vor fi prezentate rezultate privind producțiile obținute la culturile la care s-a finalizat recoltatul.
Pe acelaşi subiect, al despăgubirilor, comisarul european Corina Crețu, care se află zilele acestea în România, a explicat care este mecanismul prin care statul român ar putea despăgubi fermierii afectați de secetă cu bani de la UE.

Crețu a precizat că sumele pentru astfel de situații dificile cum este cea în care se află agricultura românească pot fi accesate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Mecanismul nu este deloc complicat și presupune doar ca guvernul de la București să prezinte Comisiei Europene date privind urmările acestei perioade prelungite fără precipitații, a declarat comisarul pentru Dezvoltare Regionalã, Corina Crețu.

”€Acest fond de solidaritate se folosește la cererea statului membru după o analiză foarte clară a impactului și, desigur, dacă statul român va depune alte cereri de folosire a Fondului de Solidaritate, sigur că o vom face (vom da curs solicitării –・n.r.)”, a spus oficialul de la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri seară că a discutat cu ministrul agriculturii Daniel Constantin și că fermierii urmează să fie despăgubiți pentru pierderile cauzate de seceta din acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here