Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat în Parlament. A obținut doar 88 de voturi!

0
45

Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat în Parlament. A obținut doar 88 de voturi pentru, 184 de voturi fiind împotrivă.

După audierile din comisiile de specialitate, care au avut loc marți, miniștrii propuși de Dacian Cioloș au venit azi în fața Parlamentului pentru a primi votul de învestitură.

Vin aici în fața dumneavoastră pentru a vă cere un vot pentru un guvern de criză în baza mandatului oferit de președintele României. Vin cu dorința de a încerca să oferim împreună un exemplu de responsabilitate cetățenilor acestei țări. Și vreau să accentuez pe cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le vom împărți cu cetățenii României. Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată”, a spus Dacian Cioloș.

Pentru ca guvernul să fie instalat în funcție ar fi avut nevoie de 234 de voturi însă nu a reușit să obțină decât 88.

În afară de USR, care a avut mai puțin cu 2 parlamentari ce au anunțat că sunt infectați cu coronavirus, doar parlamentarii din tabăra lui Ludovic Orban au mai votat pentru guvernul Cioloș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here