Potrivit deciziei parlamentarilor din Birourile Permanente Reunite, Guvernul Orban va fi votat în Parlament luni, 4 noiembrie.

Orban a suferit astfel o primă înfrîngere, dat fiind că i-a fost respinsă propunerea pentru calendarul audierilor şi votului de învestire a guvernului. Acesta şi-ar fi dorit ca votul să fie programat pentru miercuri iar marți şi miercuri miniştrii să fie audiaţi în comisii, însă nu a ieşit cum a dorit!

”€Am solicitat prezența la reuniunea Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a susține propunerea de calendar pe care am formulat-o către birourile permanente reunite, o propunere de calendar care este cât se poate de regulamentară. Am prezentat argumentele care susțin această propunere. Este aceea ca marți să aibă loc audierea miniștrilor în comisiile de specialitate și miercuri votul în plen.” a spus Orban.

Orban a plecat imediat după ce a fost făcută propunerea sa de calendar dar, mai apoi, aceasta a fost supusă votului. Au fost 13 voturi împotriva propunerii, 11 pentru și o abținere. Unul dintre reprezentanții UDMR a lipsit, astfel că propunerea liberalilor a căzut.

“În cazul în care plenul reunit se va desfăşura într-o zi normală, adică de luni, marţi sau miercuri, am convingerea că Guvernul va fi învestit”, a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

“Este foarte clar că UDMR, dar şi parlamentari din Ardeal de diferite confesiuni au o mare sărbătoare religioasă şi această propunere reprezintă o lipsă de respect faţă de parlamentarii care vor participa la această sărbătoare. Această propunere este o propunere care vrea să ducă la imposibilitatea mobilizării parlamentarilor care sprijină Guvernul. (…) Orice absenţă în masă a unuia dintre grupurile parlamentare, a uneia dintre formaţiunile politice care sprijină Guvernul conduce la un deznodământ aşteptat. Această propunere este o propunere care, de fapt, încearcă să conducă la neînvestirea Guvernului”, a mai declarat liderul PNL

Comments

comments