Guvernul Dăncilă va sesiza CCR. Iohannis, acuzat că are obsesia blocajelor

Guvernul Dăncilă va sesiza CCR. Iohannis, acuzat că are obsesia blocajelor. Viorica Dăncilă i-a dat o replică dură lui Klaus Iohannis, după ce președintele a susținut o declarație de presă în care nu a anunțat dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de premier, ci a preferat să atace, din nou, atât Guvernul, cât și Partidul Social Democrat.

Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României.

„Este absolut incalificabil modul in care candidatul Iohannis se folosește de tribuna prezidentiala pentru a lansa mesaje de campanie. Refuza nejustificat numirile de ministri. Este un comportament iresponsabil si egoist al presedintelui.

Domnul Iohannis are obsesia blocajelor. Continua sa incalce constitutia si legile statului, in total dispret fata de interesele tarii. Nu suntem pentru prima oara in aceasta situatie si este evident ca domnul Iohannis nu intelege ce se intampla dupa vacantarea unor posturi in Guvern. Klaus Iohannis incalca deciziile CCR.

Este rusinos ca presedintele sa vorbeasca dupa atata timp despre tragedia de la Caracal, intr-un context politic definit de blocajul guvernamental pe care il tot incearca. Este indecent sa foloseasca aceasta drama ca sa isi creeze premise pentru miscari politice. Domnul Iohannis demonstreaza, inca o data, ca nu isi intelege nici macar rolul de presedinte al CSAT.

Singura preocupare a lui este sa critice Guvernul, uitand ca el este parte a puterii executive si in egala masura responsabil. Nu statul, al carui sef se pretinde, trebuie resetat, ci presedintele Romaniei trebuie resetat.

Si astazi ne-a spus nimic. Il informez ca guvernul a luat toate masurile care s-au impus, insa probabil, fiind in vacanta, le-a omis.

Domnul Iohannis isi face campanie fara prea multa imaginatie. El nu a fost ales ca sa blocheze guvernul fara niciun argument.

Vom face tot posibilul sa obtinem sustinerea necesara pentru a ne duce mandatul la capat. Guvernul Romaniei va sesiza Curtea Constitutionala”, a spus Viorica Dancila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.