Chestorul Camerei Deputaților, deputatul PSD Mircea Drăghici, salută răspunsul Ministerului Economiei de confirmare a statutului de asociaţie de utilitate publică a A.D.I. Molivișu prin efectul aplicării prevederilor legale reglementate cu titlu de excepţie în legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. În valoare totală de 73 de milioane de lei, dintre care 27 de milioane de lei bani eligibili prin finanțare de la Uniunea Europeană, proiectul “Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu” poate beneficia acum de garanții guvernamentale, extrem de importante pentru asigurarea cofinanțării acestuia.

“Faptul că asociația a primit confirmarea oficială din partea Guvernului reprezintă o veste foarte bună pentru noi, o veste pe care o așteptam cu un interes deosebit. Dacă până acum incertitudinea cu privire la statutul asociației a reprezentat un impediment în accesarea de garanții guvernamentale, confirmarea din partea Guvernului României a statutului de asociație de utilitate publică va permite Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Ghiţu Molivişu să beneficieze de garanții guvernamentale, absolut necesare pentru demararea proiectului”, a afirmat deputatul PSD Mircea Drăghici.
“Așa cum am subliniat și cu alte ocazii, țin să precizez că, în momentul în care ai garanţii guvernamentale, poţi să faci împrumut. Practic, ai făcut împrumutul cu garanţie guvernamentală, investiția se face mai repede şi apoi se apelează la rambursare prin cerere de finanţare. Astfel, perioada de implementare a proiectului se reduce considerabil”, a menționat chestorul Camerei Deputaților.
De asemenea, Mircea Drăghici a afirmat că, prin confirmarea statutului de utilitate publică a asociației, se face un pas înainte în procesul de implementare a unui proiect deosebit de important pentru județul Argeș, un proiect pe care l-a susținut și pe care va continua să îl susțină cu toată convingerea, derulând activități pentru înlăturarea impedimentelor care stau în calea realizării acestuia.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI