O MIŞCARE… POPULARĂ În cei nouă ani de mandat, Preşedintele Traian Băsescu a ocolit întotdeauna Argeşul, nefiind prezent la niciun eveniment major în judeţul nostru. Au fost doar două excepţii: uzina Dacia şi, sâmbăta trecută, la Zilele comunei Ungheni. De la Dacia Preşedintele a plecat cu primul Duster fabricat la Colibaşi, iar de la Ungheni, cu 22 de primari de la PDL.

„Eu eram în Bucureşti, mi-am terminat treaba acum o oră şi jumătate, două ore şi am zis: „Unde să beau o bere?”. M-am uitat pe invitaţiile din apropierea Bucureştiului şi era Ungheni. Şi atunci am zis: „Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe. Vă doresc la toţi sănătate şi astăzi să vă distraţi!”, a declarat Traian Băsescu pe scena de la Ungheni.
Până a ajunge însă la Ungheni, Preşedintele s-a oprit şi la Costeşti, o altă localitate care nu figurează şi nu a figurat vreodată pe nicio hartă a punctelor strategice de interes pentru un şef de stat. La Primăria Costeşti, Traian Băsescu s-a întâlnit cu mai toţi primarii din PDL, după care a făcut o baie de mulţime la „Târgul anual de Sfântul Ilie”, organizat pe stadionul din oraş, punând capăt vizitei sale, la o bere la Ungheni, după cum a şi declarat.
Odată sosit la Ungheni, şeful statului a primit din partea primarului comunei, Iulian Miu, cheia localităţii, iar soţia edilului i-a oferit lui Băsescu o icoană pe care acesta a spus că i-o va dărui soţiei sale. „Doamnă, vă mulţumesc mult pentru icoană, o să o transmit soţiei. Ea ştia că astăzi o să ajung la Constanţa, unde se află, şi se vede că nu a fost acasă când m-am îmbrăcat, că uite ce cămaşă am putut să iau pe mine. Distracţie plăcută!”, a mai spus Traian Băsescu.
După baia de mulţime de la Ungheni, unde s-a strecurat cu greu printre cei 2.000 de oameni prezenţi la eveniment, Preşedintele s-a retras la o bere. La masa Preşedintelui au luat loc şeful PDL Argeş, Mircea Andrei, primarul din Bradu, Florin Frătică, Ion Baicea de la Costeşti, Gheorghe Drăgan de la Lunca Corbului şi deputatul Cătălin Teodorescu, şi ei probabil veniţi să bea o bere la Ungheni.

Adio, PD! Adio, PDL!

A doua zi după berea de la Ungheni, într-o şedinţă – fulger, Mircea Andrei i-a exclus din partid pe 22 dintre primarii PDL Argeş, după care, cu ultimele puteri, şi-a dat şi el demisia din partid. Decizia a făcut înconjurul ţării, toată lumea acuzându-l pe Băsescu de aceste excluderi din partid, deoarece se spune că şi i-a dorit pe cei 22 de primari la Mişcarea Populară. Cum nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu îi miroase, Mircea Andrei a declarat luni că a demisionat din partid pentru că Vasile Blaga şi conducerea PDL „au uitat că există judeţul Argeş”. „Mi-am dat demisia din PDL pentru că domnul Blaga şi conducerea PDL au uitat că există judeţul Argeş şi am ţinut să le aduc aminte”, a precizat Mircea Andrei. El a spus că, înainte de a-şi da demisia din PDL, a condus şedinţa Consiliului de Coordonare al Organizaţiei PDL Argeş, unde s-a decis excluderea primarilor, pe motiv că aceştia şi-au dat demisia din funcţiile politice şi au declarat că nu mai vor să activeze politic. „Trebuia ţinută şi şedinţa Consiliului de cineva”, a mai spus Mircea Andrei. În ceea ce-l priveşte pe primarul din Ungheni, Iulian Miu, acesta a declarat că nu voia să părăsească partidul, dar, după berea băută cu Băsescu, a avut o revelaţie: să plece din PDL. De partea cealaltă, primarul din Bradu, Florin Frătică, spune că excluderea din partid a primarilor s-a produs pe fondul demisiilor pe care aceştia şi le-au dat din toate funcţiile politice deţinute. „Nu am plecat din PDL pentru a ne înscrie în Mişcarea Populară, aşa cum s-a speculat. Deocamdată nu am luat o decizie şi vom rămâne cu toţii independenţi, cel mai probabil vom activa într-o organizaţie nonpolitică”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI