Guvernul a aprobat regulamentul sporurilor pentru angajaţii din sistemul medical. Acestea pot ajunge și până la 85%

Guvernul a aprobat, joi, 29 martie, regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. În urma deciziei luate ieri de Guvern, nivelul poate ajunge și până la 85%.

Anexele 1 – 9 din regulamentul cadru aprobat joi stabilesc procentele diferenţiate pe locuri de muncă şi categorii de personal, în funcţie de condiţii:
– locuri de muncă cu condiţii periculoase: 15% până la 25%;
– locuri de muncă cu condiţii deosebit de periculoase: 35% până la 85%;
– locuri de muncă cu condiţii periculoase sau vătămătoare: 5% până la 15%;
– locuri de muncă cu condiţii grele de muncă: 10% până la 15%;
– personal care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generatoare de radiaţii în condiţi periculoase: până la 30%;
– personal care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare cu specific deosebit: 10% până la 15%;
– personal care lucrează în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate: până la 20%;
– locuri de muncă cu condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc: 5% până la 15%;
– personal care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de asistenţă socială / centre cu sau fără cazare: 7,5% până la 75%.

Locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporurilor se stabilesc la nivelul fiecărui ordonator principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, având la bază buletinele de determinare prin expertizare a locurilor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here