Gura păcătosului, adevăr grăieşte! În urmă cu trei ani, Theo Nicolescu se lăuda că a adus în Argeş peste 100 de milioane de euro din retrocedări

În urmă cu trei ani, în campanie electorală, deputatul liberal Theodor Nicolescu se lăuda, oferind o contrareplică primarului Pendiuc, că în Argeş au ajuns peste 100 de milioane de euro din retrocedări datorită lui.

Edilul Piteştiului îl acuzase atunci că nu a ajutat cu nimic piteştenii ce şi-au cerut banii pe proprietăţi înapoi, pe vremea când Teo Nicolescu era vicepreşedinte la ANRP.

Partea cu 100 de milioane de euro s-a dovedit, mai nou adevărată, însă Theo Nicolescu nu a specificat atunci că era vorba de doar câteva dosare, cele în care şi-a făcut şi el parte! Şi ce parte!! Dovadă că a şi fost trimis în judecată pentru
că alături de alte persoane din conducerea ANRP a prejudiciat statul român cu suma de 70 de milioane de euro în urma unei singure retrocedări măsluite.

Iată ce scria la vremea respectivă un cotidian local despre confruntarea celor doi politicieni şi subiectul în cauză.

Într-o conferinţă de presă, candidatul PNL în colegiul pentru deputaţi nr.9 Piteşti, liberalul Theodor Nicolescu i-a replicat dur primarului Tudor Pendiuc, după ce acesta l-ar fi acuzat că n-a făcut mare lucru pentru argeşeni pe vremea când era vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor:

 „Îi propun să meargă cu mine la Autoritate, să vadă că despăgubirile acordate pe fond funciar pentru dosare venite din Argeş se ridică la 100 de milioane de euro! Dacă eu nu am dreptate, îmi retrag candidatura pentru parlament. Dacă am, însă, dreptate în ceea ce afirm, atunci să demisioneze dânsul din funcţia de primar!“

Theodor Nicolescu i-a mai reproşat primarului că este responsabil pentru faptul că este responsabil pentru faptul că în Piteşti s-ar fi restituit prea puţine terenuri către proprietarii de drept, în aceste condiţii mulţi proprietari ajungând să ceară despăgubiri în bani la ANPR.

„Dacă şi-ar fi făcut treaba şi n-ar fi pus oamenii pe drumuri, n-am fi avut atât de mulţi piteşteni în situaţia de a cere despăgubiri. Este ultimul în măsură să vorbească pe această temă!“.

Theodor Nicolescu i-a mai solicitat primarului Piteştiului să-şi ceară scuze pentru că ar fi afirmat despre el că nu are bun simţ: „A fost o declaraţie hazardată. Îi solicit să-şi ceară scuze public!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here