Cea de-a X-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest se transformă anul acesta în Republica Literaturii, sub semnul uneia dintre cele mai militante, dar, în același timp, romantice, literaturi din Europa: literatura cehă.

Grupul CEZ în România vă invită în perioada 20 – 24 mai la standul său din Centrul expozițional Romexpo pentru o porție de energie verde ca să puteți explora în voie universul literaturii cehe! Sub sloganul “Cehia – Republica Literaturii”, cele 5 zile ale evenimentului vor oferi experiențe literare inedite alături de cinci autori cehi de prim rang care vor sosi la București pentru a participa la lecturi publice, lansări de carte, dezbateri sau mese rotunde. Evenimentul are, de asemenea, și alte surprize plăcute pentru participanți.

Grupul CEZ în România, unul dintre cei mai mari investitori cehi în țara noastră și una dintre cele mai mari companii de energie din Europa, alături de Centrul Ceh din București, vă invită să votați Președintele Republicii Literaturii. Nume celebre precum: Franz Kafka, Bohumil Hrabal, Karel Čapek, Jaroslav Hašek, Arnošt Lustig,
Milan Kundera, Václav Havel, Martin Vopěnka, Tomáš Zmeškal, Kateřina Tučková, Roman Ráž, Kateřina Rudčenková așteaptă să fie votate și să aibă parte de recunoașterea binemeritată. Toți cei care vor vota la standul CEZ – Republica Energiei vor participa în mod automat la tragerea la sorți ce va avea loc luni, 25 mai 2015. Alegând scriitorul ceh preferat se pot câștiga, prin tragere la sorți, premiul cel mare – 1 Ebook Reader Kindle PaperWhite sau alte 10 premii – 10 pachete de
cărți ce includ și titluri ale unor autori cehi de renume și o lampă de citit.
 
Concursul se continuă și pe pagina de Facebook – Energie pentru Bine (https://www.facebook.com/energiepentrubine), în cadrul căruia participanții vor putea câștiga unul dintre cele 3 pachete de cărți, răspunzând la întrebarea “Care este scriitorul tău ceh preferat?”.

Premiile la acest concurs se vor trage la sorți în săptămâna 25 – 29 mai 2015.

“Aștept cu nerăbdare să văd cât mai mulți tineri vizitând Republica Literaturii, pentru că știu cât de palpitant a fost pentru mine cu ani în urmă să descopăr lumea prin ochii acestor nume mari. Suntem onorați să fim parte din tot ceea ce înseamnă ediția aniversară a Bookfest, nu doar la stand, ci și cu seriile de cărți Relațiile ceho-române în bandă desenată și Carte cehă la Curtea Veche, și, mai ales, cu energia necesară unui vot atât de select”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager și Președinte al Directoratului CEZ România.

Standul Republicii Cehe, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar evenimentele organizate de Centrul Ceh București, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și în spațiul dedicat evenimentelor din cadrul Pavilionului C4.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI