Grupare specializată în trafic de minori, proxenetism şi cerşetorie, destructurată în Argeş

Patru percheziţii în judeţul Argeş!

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat patru percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în trafic de minori, proxenetism şi exploatarea cerșetoriei. Joi, 17 martie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat patru percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş.

Perchezițiile vizează probarea activităţii infracţionale a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism și exploatarea cerșetoriei.

Din cercetări a reieşit că, din perioada 2014 până în prezent, cei în cauză ar fi racolat trei minore pe care le-ar fi transportat și exploatat sexual în municipiul Pitești și în diferite hoteluri și pensiuni de pe raza județului Argeș. De asemenea, doi din membrii grupării ar avea preocupări pe linia cerșetoriei, exploatând minori cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, de la care percepeau sume de bani pe care aceștia le obțineau din practicarea cerșetoriei.

Din activitatea infracţională, membrii grupării ar fi obţinut aproximativ 150.000 de lei. 24 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La acţiune participă şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here