Grecia a anunţat lista țărilor din care primesc turiști, începând cu 15 iunie. România se numără printre ele

Grecia a anunţat lista țărilor din care primesc turiști, începând cu 15 iunie. România se numără printre ele. Autorităţile de la Atena au anunțat lista celor 19 țări din care primesc turiști, iar România este printre ele.

Miercuri, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Mai mult, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Ţările agreate pe criterii epidemiologice sunt Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.850 de cazuri de COVID-19, boală respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 166 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.