Tăticii care primesc certificat au dreptul la zece zile libere de la muncă după naşterea copilului

Începând din 15 aprilie, la Spitalul Judeţan Argeş demarează cea de a 32-a serie a cursului „Şcoala Parintilor”, dedicată  tinerilor ce se pregătesc să aducă pe lume un copil – mămici şi tătici deopotrivă. Aici ei pot învăţa, gratuit, câteva dintre secretele „meseriei“ de părinte.
Programul este coordonat de Amalia Neacşu, asistent-şef al secţiei de Obstetrică – Ginecologie, iar printre principalii lectori, cu toţii voluntari, se numără dr. Mihaela Vintilă – neonatolog, dr. Silviu Ştefănescu şi dr. Adrian Mihăilă – ginecologi şi psiholog Luminiţa Ion.

Cum se alăptează micuţul, cum se face un masaj corect, cînd este nevoie de cremă sau de pudră, cum se pune un scutec, toate acestea şi multe altele fac parte din programa Şcolii Părinţilor. Nu sunt doar teoretice, ci şi practice, dat fiind că, după ce încep să afle primele informaţii în domeniul îngrijirii copilului, vor trebui să le şi aplice, folosind bebeluşi – păpuşă, dar şi cădiţe, scutece şi alte articole de îngrijire cît se poate de reale. În plus, la ultima şedinţă, părinţii vor avea întâlnire şi cu un psiholog. De semenea, cursurile reprezintă o bună oportunitate pentru viitorii părinţi de a socializa cu alte cupluri asemenea  lor. 

Cursurile, cu durata de 6 săptămâni, presupun o serie de întîlniri cu viitorii părinţi şi au loc o dată pe săptămână, după-amiaza, la ora 17.30, în sala de conferinţe a Spitalului Judeţean. Cursurile sunt gratuite, iar cei ce participă primesc certificate de absolvire a „cursurilor de puericultură“. Tăticii care primesc certificat au dreptul la zece zile libere de la muncă după naşterea copilului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI