Revista de bussines Capital a lansat pe piaţă o nouă ediţie a Top 300 cei mai bogaţi români.

 

Dintre argeşeni, cel mai bine plasat în clasament este, în continuare, Gheorghe Badea, managerul Grupului de Componente Auto. El ocupă locul 73 la nivel naţional şi locul 1 în Argeş, fiind creditat cu o avere estimată la 65-70 de milioane de euro. Domeniile de activitate: industrie (componente auto), turism şi energie verde. În descrierea omului de afaceri argeşean este punctat şi capitolul “responsabilitate socială” şi sunt evidenţiate proiectele şi implicarea sa în sport, educaţie şi sănătate.

Benone Lazăr, locul doi cu o avere de 60 de milioane de euro

Badea este urmat în top, pe locul 90, de Benone Lazăr de la „Lazăr Company”, pe care Capital l-a clasificat împreună cu restul familiei. Potrivit calculelor, averea familiei Lazăr se ridică la 58-60 de milioane de euro, cea mai mare parte realizată din transporturi. În portofoliul mai are însă şi activităţi precum depozitarea materialelor grele şi mărfurilor generale, servicii pentru industria de foraj şi industria petrolieră. Editorii subliniază că în companiile lui Benone Lazăr şi a restului familiei sale lucrează circa 1100 de angajaţi. 

Valentin Vişoiu are o avere de 55 de milioane euro

În ciuda problemelor cu legea, care au scăzut considerabil şi activităţile firmelor sale în 2014 şi 2015, Valentin Vişoiu se menţine în primi 100 de afacerişti ai României, ocupând, cu o avere de 50-55 de milioane, locul 99. Ca surse ale acestei averi sunt menţionate afacerile din construcţii şi imobiliare, participaţiunea în Hotel Ramada, alături de fraţii Dumitru, şi cea din microhidrocentralele din Făgăraş unde este asociat cu Gheorghe Badea.

Fraţii Dumitru pe locul 4 în Argeş cu o avere de 45 de milioane de euro

Asociaţii lui Vişoiu din Hotel Ramada, fraţii Nicolae şi Virgil Dumitru, figurează şi ei în topul Capital, pe locul 119, averea lor fiind estimată la 44-45 de milioane de euro. Pe lângă investiţia în turism, ei continuă să facă bani frumoşi din firmele de asfaltări şi proiectele de dezvoltarea a infrastructurii, respectiv apă, canalizare şi gaze, precum şi din acţiunile pe care le deţin în Centrul de afaceri Bussines Forum.
O menţiune specială trebuie făcută în cazul altor doi afacerişti care, deşi nu sunt neapărat din Argeş, fiind stabiliţi în Bucureşti, au o anumită legătură cu judeţul nostru. Este vorba despre italianul Enrico Perini, nimeni altul decât fost ginere al lui Constantin Nicolescu, pe care realizatorii topului l-au plasat pe locul 40, cu o avere de 115-120 de milioane de euro. El deţine firmele, şi brandurile aferente, Romstal, Valrom Industries şi Valplast Industries, precum şi participaţiuni în Perini Properties and Investments, Autoklass Center şi I.O.S. Software Solutions.
Cel de al doilea este Gheorghe Dolofan, care controlează compania Trust Motors, importatorul firmelor Peugeot şi Citroen în România, precum şi dealerul  peugeot Eurial Invest. El investeşete şi în imobiliare, deţinând clădiri de birouri inclusiv în Argeş,dar şi peste 100 de hectare de pădure la Stolnici.

Comments

comments