Georgeta Petre, de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești, singura româncă selectată la Forumul profesorilor pentru Schimbări Climatice organizat de Universitatea din Helsinki.

Profesoara de biologie Georgeta Petre de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești este singura româncă ce şi-a câştigat un loc la Forumul profesorilor pentru Schimbări Climatice organizat în luna august de Science Education Centre şi Institutul pentru Cercetări asupra Sistemului Atmosferei şi Pământului (INAR) de la Universitatea din Helsinki, Finlanda.

Ea a fost selectată pe baza unui proiect pe care l-a scris, concurenţa fiind una importantă: peste 100 de proiecte depuse, din peste 40 de țări din Europa, pentru doar 30 de locuri!

Georgeta Petre nu este la prima experiență de acest gen, elevii și profesorii Şcolii Gimnaziale Ion Pillat Piteşti fiind beneficiari ai mai multor proiecte europene implementate de domnia sa în unitatea de învăţământ la care predă de mulţi ani.

Astfel, în anii 2011, 2012 și 2013, a fost coordonator pentru un schimb de experiență cu o școală din Afyon, Turcia – Smart Project. Anul 2015 i-a adus doamnei profesoare o excursie la Bruxelles finanțată de Reprezentanța Comisiei Europene în urma unor activități desfășurate cu elevii școlii. Între anii 2016-2018 a implementat proiectul Erasmus+Embracing Everyone, finanțat de Comisia Europeană, un proiect realizat în cooperare şi bazat pe schimb de elevi cu şcoli similare din Turcia, Slovenia, Italia şi Marea Britanie.

Anul acesta școlar, 19 elevi ai școlii s-au bucurat să facă parte din proiectul Europeshire din Olanda, iar alți 14 urmează să plece într-un prioect eTwinning în Antalya Turcia, ambele coordonate de doamna profesor.

Totuși, doamna profesoară Georgeta Petre consideră că această invitație la Universitatea de Științe din Helsinki este una dintre cele mai importante realizări. „Este o mare oportunitate de a cunoaște sistemul de învățământ din Finlanda, noi metode formale și non-formale de predare pe care evident să le folosim în munca noastră cu elevii, dar reprezintă şi o formare profesională, la nivel european, în una din cele mai renumite universități din Europa. De data aceasta, noutatea este ca va fi parte a unei platforme M.O.O.C (Massive Open Online Courses)”. Și cum drumul spre cunoaștere durează toată viața, doamna profesoară spune că nu se va opri aici și va căuta mereu să fie conectată cu alte sisteme de învâțământ performante și să predea… pentru viitor.

Universitatea din Helsinki este una dintre cele mai vechi universități din Europa (fondată în 1640) şi cea mai mare universitate din Finlanda, având peste 35 000 de studenți. Aceştia studiază în 11 facultăți și 4 campusuri din zona Helsinki. Se află în TOP 20 universităţi din Europa și TOP 100 la nivel global.

Comments

comments