CCR a amânat până în 5 iunie decizia în privința completurilor de 3 judecători

CCR a amânat până în 5 iunie decizia în privința completurilor de 3 judecători. Curtea Constituțională a amânat până în data de 5 iunie decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte, o decizie care poate influența procesul pe care Liviu Dragnea îl are acum la instanța supremă.

Patru dintre cei nouă judecători CCR au solicitat amânarea deciziei pe motiv că au nevoie de mai mult timp pentru studierea speței. Este a patra oară când CCR amână decizia.

Judecătorii CCR au respins solicitarea PNL, care semnala că Florin Iordache nu ar fi fost cel în măsură să facă sesizarea CCR din poziția pe care o ocupa, de vicepreședinte al Camerei Deputaților delegat de Liviu Dragnea să-i țină locul la șefia Camerei pe perioada concediului său.

Această decizie ar putea avea drept consecință ca și Înalta Curte să amâne, luni, pronunţarea la procesul lui Liviu Dragnea. Numai că termenul de 5 iunie pune unele probleme. După 1 iunie, o judecătoare din completul de 5 care judecă apelul lui Liviu Dragnea la Înalta Curte, urmează să se pensioneze, ceea ce ar putea însemna reluarea din toamnă a unor proceduri și stabilirea unor noi termene, pentru că un alt judecător va fi numit în complet, iar judecarea dosarului ar putea fi reluată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here