GALERIE FOTO. Turist rănit pe Vârful Capra, salvat de Salvamont, ISU şi Jandarmeria Montană Argeş. Din fericire, a fost doar un exerciţiu

946 views

Un turist rănit, găsit la Cota 2000-Vârful Capra, a pus pe jar autoritățile din Jandarmerie, Salvamont și ISU Argeș. Salvamontiştii şi Jandarmii Montani , ajutați de logistica pusă la dispoziție de către cei de la STS Argeș, au reușit să aducă victima de pe munte la sol ca să fie transportată cu ambulanța la spital, într-un timp relativ scurt. Cu ajutorul coordonatelor oferite de GPS, victima a fost localizată pe munte și i s-a acordat primul ajutor, în mai puțin de două ore.

Exercițiul a fost unul spectaculos prin faptul că de pe stânci cădeau pietre și exista riscul ca și salvatorii să fie răniți, în timp ce coborau victima pe targă, de pe munte. Simularea a fost coordonată de către colonelul Liviu Uzlău, directorul Direcției Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române care a constatat, cu acest prilej, că există o bună colaborare între toate instituțiile care trebuie să se implice într-un astfel de eveniment ce s-ar petrece în mod real.

Evenimentul s-a bucurat de prezența prefectului de Argeș, Emilian Dragnea, a comandantului Jandarmeriei Argeș, Gheorghe Lupescu, a șefului Salvamont Argeș-Ion Sănduloiu, precum și a tuturor celor implicați în acest exercițiu care poate fi oricând realitate.

Comments

comments