Filarmonica Piteşti, în parteneriat cu Societatea Muzicală Bucureşti şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, organizează vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Turneul laureaţilor Concursului Naţional „Mihail Jora” la Piteşti. Evenimentul, inclus în Concertele Societăţii Muzicale, îi are ca solişti pe soprana Gloria Tronel, tenorul George Vîrban, pianistul Dimitri Malignan şi violoncelistul Cornelius Zirbo, câştigătorii ediţiei de anul trecut ai prestigiosului concurs.

În program: E. de Curtis – Non ti scordar di me, W. A. Mozart – A se in ciel benigne stelle, M. Bukinik – Studiu de concert nr. 4, G. Verdi – Aria lui Alfredo din Traviata, S. Prokofiev – Extrase din „Şase piese după Cenuşăreasa” op. 102, A. Thomas – „Je suis Titania” din Mignon, O. Respighi – Nebbie şi S. Rachmaninov – Vocaliza.

După începerea cursurilor muzicale la Conservatorul din Bordeaux (Franţa), soprana Gloria Tronel le urmează şi pe cele de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A concertat atât în ţară, cât şi la opera din Bordeaux. Dintre premiile câştigate, amintim: Premiul I la Concursul „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Premiul Jeune Espoir Opera la Concursul Internaţional de Canto „Robert Massard” din Bordeaux (Franţa), Premiul I la secţia Canto a Concursului „Mihail Jora” ediţia 2016, şi Premiul Special de Încurajare al Juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa). Din 2015 colaborează cu Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.

Student în anul al IV-lea al Universităşţii Naţionale de Muzică Bucureşti, tenorul Ionuţ Vîrban are în palmares numeroase premii, printre care: Marele Premiu la Concursul Naţional de Canto „Crai Nou” Braşov, Marele Premiu la Concursul Naţional de Canto „Achim Stoia” Iaşi şi Locul I la Olimpiada Naţională de Muzică (secţia Canto), acesta asigurîndu-i admiterea la U.N.M.B. Anul acesta, a debutat în rolul lui Lensky din opera „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, pusă în scenă la Teatrul de Operă şi Balet din Saransk (Rusia).

Laureat al mai multor concursuri internaţionale, pianistul Dimitri Maligni are în repertoriu peste 120 de lucrări scrise de 30 de compozitori. Dintre premiile câştigate amintim: Concursul „Mihail Jora”  Concursul „Anton Garcia-Abril” (Spania), Concursul „Bradshaw & Buono” (New-York, S.U.A.). Elev în clasa a XI -a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti, violoncelistul Cornelius Zirbo a susţinut, în cadrul „Youth Bohemian Festival 2016” un turneu în mai multe oraşe din Cehia. Locul I la Concursul „WtreichWerk” de la Berlin i-a adus ca premiu un violoncel Streichwerk Domenico Montagnana la care cântă în momentul actual.

La acest concert abonamentele NU sunt valabile, fiind un proiect realizat în parteneriat cu organizaţiile amintite mai sus.

Comments

comments