Anul trecut, în aprilie, în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş s-a pus la cale înlăturarea preşedintelui John Brănescu din fruntea instituţiei. Cei bănuiţi că au pus la cale puciul au fost directorul general Ion Căpăţână şi directorul executiv Gabriel Cazan, care au şi fost înlăturaţi, ulterior, de la conducerea CCI. Ion Căpăţână s-a retras (el fiind pensionar la acea dată), iar Gabriel Cazan şi alţi câţiva colegi au fost daţi afară.

Pentru că a considerat că a fost înlăturat pe nedrept, Cazan a acţionat în judecată instituţia la care a lucrat, formulând două acţiuni: una pentru anularea actului emis de CCI, prin care îi este întreruptă colaborarea cu instituţia, şi o a doua, prin care contestă decizia de concediere.
Deocamdată, războiul se află în faza de început, întrucât Gabriel Cazan urmează să se prezinte în instanţă cu documentele care au stat la baza desfacerii contractului său de muncă. Despre acest caz, preşedintele CCI, John Brănescu, nu vrea să intre în amănunte, afirmând doar că Gabriel Cazan are tot dreptul să conteste în instanţă decizia de concediere. Însă, a punctat încă o dată ceea ce a declarat şi anul trecut, după demascarea tentativei de puci: „O parte dintre angajaţii Camerei funcţionau ca mici SRL-uri… şi asta spune totul”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI