Furnizorii de gaze şi curent anunță majorări, deși la semnarea noilor contracte și-au asumat un preț!

0
318

Furnizorii de gaze şi curent anunță majorări, deși la semnarea noilor contracte și-au asumat un preț! Numeroase persoane denunţă faptul că furnizorii de gaze naturale şi energie electrică îi anunţă că vor majora tarifele, chiar dacă contractele semnate au preţ fix.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, ANRE, îi îndeamnă pe consumatorii care au primit astfel de informări să trimită sesizări pentru ca ANRE să înceapă controlul la furnizorii respectivi.

Deși consumatorii au ales ofertă cu preț fix, furnizorii invocă anumite capitole din contracte referitoare la cazurile de forță majoră și consideră triplarea prețurilor pe bursă un astfel de caz particular. Reprezentanții ANRE spun însă că ofertele cu preț fix nu pot fi schimbate pe durata derulării contractului, iar dacă în contract există alte prevederi ce influențează acest preț, atunci furnizorul are o problemă, nu consumatorul.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE: „Dacă contractul are clauză în sensul căreia să poată modifica prețul, înseamnă că oferta nu a fost corelată cu contractul și, din punctul meu de vedere, nu este o abordare corectă din partea furnizorilor, să nu spun cuvinte mai grave cu a fi ofertă înșelătoare. Un preț fix este preț fix pe întreaga perioadă a contractului”. În privința argumentelor invocate de furnizori, în speță capitolul contractual referitor la cazurile de forță majore, vicepreşedintele ANRE spune că, în acest moment, nu există un astfel de caz pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here