URSUL PĂCĂLIT DE VULPE… Pe vremea când era prefect la Argeş, Gheorghe Davidescu a vrut să-şi asigure un loc călduţ şi în viitor, iar cel mai dorit post a fost cel de şef al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Argeş. Cum Gogu era pe cai mari la acea dată şi putea oricând să trimită un control peste Constantin Istrătescu la AJVPS, nea Costică s-a gândit că nu ar fi rău să-l îmbrobodească până când nu va mai fi prefect, motiv pentru care i-a promis că, după ce va termina cu Prefectura, îl aşteaptă să-l pună şef în locul său. Nici vorbă de aşa ceva. Ba mai mult, Gogu a fost şi exclus, săptămâna trecută, din rândul Asociaţiei. Constantin Istrătescu se află în fruntea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Argeş de mai bine de 30 de ani. A condus AJVPS-ul cu o mână de fier, dovadă că nimeni nu l-a putut da jos vreme de trei decenii pe nea Costică. A fost şi este susţinut de la nivel naţional de oameni grei, mai ales că a organizat partide de vânătoare, de-a lungul timpului, pentru oameni de talia lui Adrian Năstase sau Ion Ţiriac. Astfel spus, nimeni nu a avut curajul să-i sufle în ciorbă lui Istrătescu până anul trecut, atunci când s-a supus la vot, în cadrul Adunării Generale, prelungirea mandatului său. Cel care s-a opus a fost Gheorghe Davidescu, fostul prefect de Argeş. Cu toate că şi acestuia din urmă i s-a dat o funcţie de conducere în cadrul AJVPS, cea de vicepreşedinte, lucrurile au luat o întorsătură urâtă, în sensul că Davidescu a ajuns în instanţă, alături de alţi colegi vânători, pentru a contesta mandatul lui Istrătescu. Care a fost motivul acestei acţiuni? Aşa cum a povestit anul trecut chiar Gheorghe Davidescu, respectiva funcţie îi fusese promisă lui, după ce avea să nu mai fie prefect de Argeş. Davidescu a declarat că, pe vremea când încă era prefect, adică pe cai mari, au venit în biroul său Constantin Istrătescu şi Filip Georgescu pentru a-i propune să preia şefia AJVPS, iar el a fost de acord. Numai că, din momentul în care a pierdut scaunul de prefect, cei doi s-au răzgândit şi nu şi-au mai ţinut promisiunea faţă de Gogu.

„Aşa se întâmplă când şurubelele se slăbesc, de la o anumită vârstă…”

Pe scurt, cam aşa au stat lucrurile, fapt care l-a enervat la culme pe Gheorghe Davidescu, omul care a susţinut contestaţia înaintată în instanţă a unui coleg de breaslă, făcută împotriva prelungirii mandatului lui Istrătescu. Opozanţii din cadrul AJVPS au pierdut în primă instanţă, iar, la acest moment, au făcut recurs, lucru care nu a fost însă pe placul conducerii asociaţiei, care a hotărât să scape de „oaia neagră”.
Aşa se face că, săptămâna trecută, Filip Georgescu, preşedintele AJVPS Argeş, a convocat adunarea generală în cadrul căreia s-a votat excluderea lui Davidescu din rândul Asociaţiei. Care a fost motivarea aşternută pe hârtie? „Davidescu nu a mai venit la nicio şedinţă de consiliu, iar în plus ne-a dat în judecată, insinuând că hotărârea prin care anul trecut s-a ales conducerea AJVPS nu este valabilă, când, de fapt, şi el a votat-o. Dar aşa se întâmplă când şurubelele se slăbesc, de la o anumită vârstă”, a explicat preşedintele AJVPS Argeş, Filip Georgescu.

„Motivele excluderii mele sunt inventate de un inginer care nu ştie legislaţie”

Supărat că a fost dus de nas de Filip şi Istrătescu, care l-au îmbrobodit că-l vor pune şef la AJVPS, Gogu Davidescu taie şi fulgeră acum: „Motivele excluderii mele sunt inventate de un inginer care nu ştie legislaţie. Într-un cuvânt, motivarea e chioară. Eu, acum, mă duc să le depun contestaţia prin poştă. Este dreptul meu să contest, pentru că este un abuz ceea ce mi se întâmplă”, ne-a declarat Davidescu. Acesta a mai precizat că totul i se trage de la procesul la care s-a alăturat anul trecut, lucru ce nu i se pare deloc corect. În plus, în situaţia în care contestaţia trimisă prin poştă nu-i va fi soluţionată, va deschide un nou dosar împotriva AJVPS Argeş.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI