VINDE ÎN CENTRU ŞI SE MUTĂ LA PERIFERIE După ce şi-a scos la vânzare clădirea din plin centrul oraşului, furnizorul de energie CEZ se va muta într-o clădire aflată în plină construcţie lângă Târgul Săptămânal. Cehii care ne dau curent vor să îşi vândă turnul din centrul Piteştiului – cunoscut sub denumirea de blocul IRE – cu circa 4,5 milioane de euro, cel mai probabil pentru a fi transformat în hotel. Motivul invocat de către actualul proprietar este legat de faptul că vor să „strângă rândurile” şi să-şi mute angajaţii de la Piteşti într-un alt loc. Actualul sediu al CEZ este un adevărat mastodont, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, fiind compus din două clădiri, una cu parter, trei etaje şi un pod, iar cea de-a doua – din trei aripi cu nouă, şapte şi şase etaje. Cu toate acestea, oficial, este neîncăpătoare.
În schimb, în imediata apropiere a Târgului Săptămânal se construieşte deja un alt imobil, dar mai mic decât actualul sediu. Dezvoltatorul este SC Zibbibo, societate comercială cehă, înregistrată în Brno, iar constructorul – societatea piteşteană Conarg Construct. Clădirea va avea, potrivit panoului de la intrarea în şantier, parter, trei etaje normale, un etaj 4 retras şi un etaj 5 tehnic. Autorizaţia de construcţie este emisă de Primăria Piteşti în 4 iulie anul trecut, lucrările au fost începute pe 17 septembrie, iar data finalizării ar trebui să fie 19 septembrie 2014.
De ce oare firma cehă ar renunţa la un spaţiu atât de generos, ultracentral, pentru a sta cu chirie la o firmă – fie ea şi „soră” sau „mamă” – e greu de explicat, dar probabil că aspectul face parte dintr-o strategie încă secretă a grupului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI