Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga a fost prezentă joi, 12 noiembrie, la Piteşti, la dezbaterea publică cu tema „Protecţia mediului – între realitate şi necesitate”, eveniment organizat de Comisia pentru Mediu, Ape şi Silvicultură din cadrul PNL Argeş.

În cadrul dezbaterii, fostul ministru, Lucia Varga a declarat că „un mediu curat se poate realiza şi prin politici de mediu curate, fără corupţie, mediocritate şi interese private ascunse”. Aceasta a vorbit şi despre tăierile ilegale de păduri pe care le-a constatat în Argeş, în perioada mandatului său de ministru delegat. „Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat în judeţul Argeş: o corupţie extraordinar de mare atunci când vorbim de tăierile ilegale.

Am văzut cu ochii mei în zona Valea Rea cum hectare întregi, peste 800 ha de pădure au fost tăiate la ras, cum acele zone sunt zone expuse, vulnerabile. În aval, cetăţenii sunt expuşi riscului de inundaţii. Acele păduri n-au putut fi tăiate fără un sistem corupt care a menţinut starea de fapt. Pe vremea cât eram ministru delegat, mi-aduc aminte că am făcut o evaluare: 6000 de maşini cu lemn au plecat din Argeş şi, culmea, nu le-a văzut nicio instituţie. Nu am venit la Argeş, la Alba şi la Cluj, am văzut ce e şi am plecat înapoi! Sunt anchete, sunt controale făcute cu Ministerul, cu Inspectoratul Silvic şi cu procuratura, sunt dosare înaintate în instanţă şi abia aştept să văd care este verdictul în acele procese”, a declarat Lucia Varga.

Comments

comments