Preoţii din Argeş sunt revoltaţi că mai marii de la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului le-au impus cote stricte la vânzarea de calendare bisericeşti şi lumânări.

După ce scandalul a apărut în presă, mai marii Arhiepiscopiei se apără şi spun că nu este adevărat şi că nimeni nu le-a impus preoţilor cote şi cantităţi la vânzarea de calendare şi lumânări.
“Având în vedere informațiile apărute în mass-media locală, cu privire la eventuale cote impuse preoților, în ceea ce privește vânzarea de calendare și lumânări, vă facem cunoscut că, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nu are cunoștință de astfel de documente. În acest sens, se va demara o anchetă internă din partea Centrului Eparhial”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Imediat după apariţia acestui comunicat de presă reacţiile nu au întârziat să apară chiar din partea unor preoţi. Aceştia susţin că cei de la Arhiepiscopie ascund adevărul şi că lucrurile sunt şi mai grave decât au apărut în presă.

Sub protecţia anonimatului, de teama repercursiunilor pe care le-ar avea de suportat din cauza dezvăluirilor făcute, un preot ne-a declarat: “Se spune în acel comunicat că, citez: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului nu are cunoştiinţă de un astfel de document! Păi, când vreodată ni s-au dat ordine scrise în asemenea situaţii? În realitate lucrurile aşa au stat! Ni s-a cerut ca să vindem un număr de calendare, iar mie unul mi s-a dat cu 100 mai multe decât anul trecut, deşi numărul de enoriaşi arondaţi la biserică nu a crescut, ba, din contră, a mai scăzut. Problema nu ar fi aici, ci la lumânări. Ni se cere de la şefi să-i convingem, ca să nu spun să-i obligăm pe enoriaşi, să cumpere lumânări numai de la biserică atunci când au un deces în familie. Pe lângă faptul că la biserică un kilogram se vinde de trei ori mai scump ca la magazin, vă spun că acel pachet de un kilogram de lumânări are în cele mai multe cazuri 800 de grame. Eu le-am cântărit personal şi la 100 de pachete, 40% nu aveau un kilogram, ci 800 de grame. Nu sunt doar eu cel care am descoperit treaba asta, mai sunt şi alţi colegi preoţi, dar cine are curajul să iasă şi să spună ştie că are zilele numărate. Să-mi fie iertată expresia, dar mai marii de la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se joacă cu noi de-a Popa prostu’…”, a fost mesajul de revoltă al preotului care ne-a rugat să nu-i dezvăluim identitatea din motive lesne de înţeles.

Comments

comments